Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanymotor bekötése

Témaindító: kozmaj, idő: Jún 28, 2006
Lapozás: OK   35 / 346
(#) Gabeszq hozzászólása Aug 1, 2009 /

Sziasztok!

kaptam egy Nuova Ibmei tipusú mosógép motort, de nem tudom, hogy volt bekötve csuszó sarus érinkezok vannak rajta, asztali csiszológépnek kellene. sajnos képet nem tudok küldeni róla. ezek vannak ráírva.
Poli 2, A 3.5, RPM 2800, µF 14, VL 450, W 800
Poli 12, A 1.4, RPM 420, µF 14, VL 450, W 800
Látatlanban tud valaki segíteni a bekötésben? Itt is van amit nem értek, mitől függ a sebesége, hogy 420-2800. és az µF 14 a kondi nagyságát jelöli?
Köszi a segítséget.
(#) Jeladó válasza Gab_Bee hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

380/220 as villanymotort 220(230) V ra bekötni nem érdemes , elvesziti a teljesitmény 2/3 át, és az inditás is problémás.
(#) mpisti válasza Gabeszq hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Szia!
A bekötésben én sem tudok segíteni, derítsd ki milyen mosógépben volt, akkor talán sikerülhet . A fordulatszáma attól függ,hogy van a motor bekötve. Az automata mosógép motorok kétféle fordulaton járnak; az egyik a mosási, a másik a centrifugálási fordulatszám.
A mosási a kisebb, itt 420 ford./perc, a centrifugálási az pedig 2800 ford./ perc. Ezt úgy érik el, hogy a motort megtekerik két pólusúra illetve 12 pólusúra. Mindkét fordulatszámhoz ugyanaz a 14mikrofarados kondi kell a segédfázishoz. Ha tudod pontosan hogy milyen típusú mosógépben volt, akkor talán megszerezhető a bekötési rajz.
Hány csúszósarú csatlakozási pont jön ki a motorból?
(#) Gabeszq válasza mpisti hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Szia!
Azt sajnos nem fogom megtudni, hogy milyen típusú mosógépben volt. és 5 sarú jön ki belöle, az alul van fefér, sötétszürke vagy kékes szürke, világos szürke,
másiksorban piros, és halvány zöld, nekem igazság szerint csak az egyik sebeség kelene a 2800 -as.
(#) mpisti válasza Gabeszq hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Megkérdezek egy-két ismerőst,akik mosógép javításra vannak beállva hátha tud valaki segíteni. Ha van infóm,akkor megosztom veled.
(#) Gabeszq válasza mpisti hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

Köszi!
(#) mpisti válasza Gabeszq hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Szia! A melléklet talán tud segíteni, hiszen ezek a motorok mind azonos bekötéssel készültek.
Az utolsó oldalon vannak alkalmazások,ami nem mosógépben történő felhasználásról szólnak.
A kondi értéke természetesen 14mikrofarad ahogy az adattáblán is szerepel.Sok sikert!
(#) mpisti válasza Gabeszq hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Bocsi, de a rövidebb változat ment el, ez a melléklet már talán jó lesz. 5 oldalnak kell lennie, s ahogy írtam az utolsó oldalakon vannak a számodra fontos infók.
(#) Gabeszq válasza mpisti hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Köszi!
Nagyon sokat segítettél!
ui: Gábor
(#) mpisti válasza Gabeszq hozzászólására (») Aug 7, 2009 /

Nincs mit megköszönni, ez az oldal azért van, hogy egymást segítsük(én így gondolom).
(#) csikin hozzászólása Aug 15, 2009 /

Sziasztok!
Van egy háromfázisú vegyszeradagoló szivattyúm.
Adatai: 0.12kW, cos fi 0.7, 230/400V
230V-os egyfázisú hálózatról szeretném működtetni.
A bekötéssel tisztában vagyok, a kérdésem az lenne, hogy mekkora üzemi kondenzátor kell, és szükség van-e indító kondenzátorra?
Nem olvastam el mind a 60 oldalt, csak az első 10-et azok alapján 5-10 µF-os lenne jó üzeminek, szerintem. Hol tudom a kondenzátorokat beszerezni?

Előre is köszönöm! Üdv.: Csikin
(#) karesz01 válasza csikin hozzászólására (») Aug 19, 2009 /

Szia!
Milyen vegyszeradagoló szivattyú?
Amitr mi gyártunka csávázókon a csávalészivattyún
8 µF-ost teszünk de az 180W szóval elég a ha tudsz 6-ost de ha nincs akkor 8 µF-ost.
Szerintem bármelyik villanyszerelő boltban lehet kapni nem lehet egy nagy ökör ára szerintem.
üdv.
(#) Toxic1 hozzászólása Aug 30, 2009 /

Sziasztok! Le tudná ezt valaki képekben rajzolni? Mert ez nekem magas.
(#) Toxic1 hozzászólása Aug 30, 2009 /

Nekem egy co hegesztőm van és csak 380-as kimenet van rajt, rá van írva hogy 220-al is müködik, de nem tudom a kábelt átalakítani ezért kellene. Köszi
(#) proli007 válasza Toxic1 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hello!
Hát gondolatolvasásból igen gyengék vagyunk..
Nem kellett volna esetleg leírni, hogy mit kellene lerajzolni, vagy mit nem értesz?
És mit jelent, az hogy csak 380-as kimenet van a co-n. Nem lehetséges, hogy 380V-ról és 230V-ról is lehet üzemeltetni?
üdv! proli07
(#) Toxic1 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Helló! De igen 380 és 220 ról is müködik csak nem tudom hogyan. Szoval azt nem értem hogyan lehet 220ról üzemeltetni ha csak 5 pólusú 380as kimenete van. Megvan a gyári tábla hogyan kell átkötni, habár az sem teljesen tiszta, mert a hidakat még csak értem de mellette a "csokikkal" mit kell csiálni azt nem tudom. És hol megy be a 220V. Mellékelek pár képet hátha segít megérteni mit szeretnék. Köszi Laci
(#) proli007 válasza Toxic1 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hello!
Hát sajnos, tényleg nem egyértelmű számomra sem, de bízok abban, hogy valakinek van ilyen gépe, és Ő tudni fogja.. De most már legalább látható, mi a gond.
üdv! proli007
(#) Toxic1 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Azért köszi Proli007!
(#) proli007 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hello!
Igen, csak részemről ez csak fikció lett volna, tekintve, hogy nem ismerem a gépet, és nem tudom mit kötünk át. Példának okáért, ott van a szaggatott vonallal jelölt rész, az opció? Azaz így is lehetne kötni?
A csokinál, (bár rosszul látszik) mind három sorkapocsban van vezeték, holott csal az 1-3 vagy az 1-2-nek szabadna bekötve lenni..
Ezért nem foglaltam állást.
üdv! proli007
(#) Toxic1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Igazad van Proli! Ezt nem vettem észre. Azért nincs a csoki 2 alján most semmi. Na akkor már csak azt nem értem hogy megy bele a 220V. Most csak 5 ágú 380v-os csatlakozás jön ki belőle 220as nem. Át kell alakítani a csatlakozót is? Köszi már most sokat segítettél!
(#) zoz11 válasza Toxic1 hozzászólására (») Aug 30, 2009 /

Hello
Nekem nagyon az a gyanúm hogy ez 3x230V-os hálózatra van tervezve nem pedig egyfázisú 230V-ra.

Villanymotorokon is amire 230/400V van írva az is 3fázisú hálózatra van tervezve, csak annyi a különbség hogy az egyiknél 400V-ot mérsz fázisonként, a másiknál pedig 230V-ot. Az utóbbit bányákban használják.

Üdv: Zoltán
(#) Toxic1 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Üdv Zoli! Akkor ezt a sima 220-ra nem lehet rákötni? Vagy akkor most mi van? Nekem ez magas. Akkor miért van ráírva hogy mindkettőről megy, meg ráadásul az átkötését már értem is, meg is néztem az úgy jó ahogy a többiek leírták. Talán valakinek lesz ilyen gépe mert már megőrülök
(#) Toxic1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Az a baj hogy nincs 230v-os csatlakozó rajt. Ezért nem értem hol megy bele a 220V. Azért fényképeztem le a csatlakozót is. Akkor lehet hogy lesz belőle valami?

Azthiszem inkább az lesz, mert hátha tönkreteszem! Köszi a segítséget mindenkinek! Üdv Laci

Csak még egy kérdés Zoli, és többet nem zaklatlak a tudatlanságommal igérem! Akkor most a 380 úgy megy be, hogy 1 barna, 2 kék, 3 fekete, 4 sárgazöld. A 220 bekötése hogy alakul? 4 sárgazöld ez tiszta. 1, 2 a 220 akkor ugyanígy a szineket a 3 meg üres marad? Köszi Laci

Kép 447.jpg

Köszönöm Zoli!
(#) mpisti válasza Toxic1 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Szia!
zoz11 helyesen azt írta korábban hogy a közcélú hálózati áramnál 400V van a fázisok között, a bányában meg 230V. A te géped arra nem alkalmas, amire te használni szeretnéd,azaz egyfázisú 230V-os üzemre. Az a bekötési tábla rajz aminek a rajzát feltetted a fórumra, azt mutatja,hogy a gép alkalmas 3x230V-os üzemre is, delta kapcsolásban. A csoki bekötés pedig a vezérlőfeszültség trafójának a primer tekercs bekötését mutatja arra az esetre ha 3x230V feszültségről akarod üzemeltetni a gépet.

Ismét Én! Zoli semmi reakció az e szerinti bekötés alapján. A 3-ból kihúztam alul, a 220 dugvillánál meg egyszerűen kihagytam. A lamellákat átcseréltem, de nincs változás tehát a csokinál nem jó valami vagy a dugvillánál? Tuti elszúrtam valamit! Van még ötlet mit hova kössek? Mpisti szépen leírt mindent, de abból semmit sem értettem. Üdv

Azt csináltam! Számíthat hogy a villán melyik melyik? Bennhagytam a régi 4 eres kábelt, az 1-es 2-es-re pedig rákötöttem a villát, jobb-bal oldalra. Test meg adja magát, azt biztos nem rontottam el.
(#) Toxic1 válasza Toxic1 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /

Meg kéne néznem fázisceruzával bemegy-e az áram?
Következő: »»   35 / 346
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem