Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Persze. A nyák is úgy van kialakítva, hogy elvigye a ****éről a hőt, mert fűt is mint állat.
Nekem két 3-as panelem van ez jó lenne a két oldalas világításhoz, de mostanában egy oldalast csinálok csak. Nana, csúnya szavak nélkül is lehet a lényegről írni... -- kobold
Neked hány miliampert vesz fel darabja?
Érdekes, én beállítottam a stabilizátort, hogy ne melegedjen és csak kb 70mA-t vesz fel.
Meggyőztél
![]() Most már csak az a kérdés? 5csipes 100mA os szuperflux led 200.-Ft vagy 210-250 mW Cree LED 1538.-Ft a Superflux LED több db.al jól fedi a levílágítandó területet. Ha 24x200.-Ft nézünk 4800.-Ft és ha igaz a teljesítmény arány az 2400mA-o tejesítményfelvétel. De a Superflux fényereje mekkora?
A Suprflux fényereje mekkora, és hol vetted "aukciós oldalon?" vagy van linked valahonnan.
![]()
Szerintem ez jónak tűnik. Én ezekkel a ledekkel szimpatizálok
![]() 7,6x7,6mm,140fokos, 100mA, 5-chip UV Superflux LED Megbízhatónak is tűnik az illető, 618 adásvételből 100% pozitív visszajelzésű.
Ezeknek a ledeknek egy kicsit kevés a fényereje
![]() 200 mcd az 0,2 candella. Amit az imént linkeltem be annak pedig 2.5 cd ha jól tudom.
Ez jó ezer köszönet, már alakítom is át a kompakt 2x8w csöves levilágítóm 18-20perc alatt dolgozik és valahogy nem az igazi.
Remélem ezek megoldják a problémát. 10.perces időzítőm van ez alatt akarok levílágítani. Ja gyári előre fújt panelnál.
Én amúgy se erre a célra akarom használni, de ha azt vesszük 100db 200Ft-os dollár árral számolva, így benne van a szállítási költség is, 1232Ft. Ha sűrűn pakolnám őket a scanner panelra, akkor felületi megvilágításban elérné a Piranha LED-ek megvilágítását.
Én imádkoznék, hogy ne Ilyennel vágják át a kollégákat! Ez bizony cudar gyengus. Amúgy a Piranha-ból a zöld 1,5CD, fehér 2CD, piros 400mCD, kék 400mCD.
A fényerejéről csak anyit hogy 8-10 perc a levilágítás és 8cm a paneltól való távolság én nem bántam meg hogy váltottam (kipróbáltam a cree ledet -a blb fénycsövet ) de eddíg ez volt a leg szimatikusabb .
Egy veb áruháznál vettem a ledeket talán holnapra elő tudom keríteni az elérhetőségét (valószínű hogy itt a témában is belinkeltem már de nem 100% )Vagy ha itt nem akkor az uv-s nyáklevilágító készítése témában
5 chip-es UV Superflux 7,6x7,6mm 13.000mCd
5 LED chip egy tokban!! Anyag: InGaN Szín : UV Lencse típus : Víztiszta Záróirányú feszültség Max.: 5V Nyitófeszültség (VF) : 3.2 - 3.6 V Fényintenzitás (IV) : 12.500 - 13.000 mCd Szinhőmérséklet : - Hullámhossz : 395 - 405nm Sugárzási szög : 140 fok (!!!) Maximális áramfelvétel (folyamatos) : 100mA Maximális áramfelvétel (impulzus) : 120mA Maximális teljesítmény : 500 mW Működési hőmérséklet : -40 - +85 fokig Tárolási hőmérséklet : -40 - +100 fokig 7,6 x 7,6 mm -es tokozás Kód: SK-5SFUV13 Ár: 205,00 Ft Esetleg ez az?ledshop
A leviulágítós topikban van kép a "műszeremről "
nézd meg lehet hogy segít a sajátod megtervezésében
Igen működik , az első kattintásra bejön
www.ledshop.fv.hu
Tied az alukofferes kapcsolóüzemű halogéntrafóval?
Az nagyon kulturált lett, sőt megnéztem az oldaladon is. Követem is a példát a legkorszerűbb és még hordozható is. ![]()
Igen az én "találmányom" Ha gondod van az építéssel
keress meg szívesen segítek
Borzasztóan túlbonyolítjátok!
Kell pár darab 5-10 centis hungarocel darab abbol csinálsz egy késsel 10 perc alatt egy dobozt. Az oldalába raksz egy kis vájatot a led panelnek és meg van oldva! Ilyen koffer, olyan scanner, meg fütyülős időzítős eifeltorony! Minek? Az első levilágítót keményebb drótokkal összedrótoztam azzal világítottam le a későbbi paneljét, és több mint egy évig a hungaroceles dobozzal dolgoztam, most ez annyiba változott, hogy vettem egy szendvicssütőt mert annak lenyitható ajtaja van és abban van a levilágító meg az üveg, de csak a porosodás elkerülése miatt.
Más kérdés! Dolgozott valaki már vékonyabb nyákkal? Kéne egy smd panelt csinálni, de még életemben nem láttam csak a szabvány nyákot. Lehet ilyet kapni egyáltalán valahol? Gondolom fotóérzékeny nincs is belőle vagy ha igen akkor horror áron.
Én nagyon szerettem használni a vékony nyákot, de nem tudom hol lehet venni ez már több éve volt. Előfújtat meg sosem láttam.
A levílágítóról meg annyi hogy természetesen össze lehet dobni egyszerűre is, de nekem gondolnom kell a környezetemben élőkre ha hozzányúl valaki és tönkre teszi szívbajt kapok. Nem beszélve arról ha valakit agyonvág az áram, vagy mivel tákolat akkor nem akar majd működni amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Minden amit eddig építettem, sokkal különbre "üzembiztosra" sikeredett mind kívül - belül mint egy gyári vagy mint egy kínai ólcsó verzió, ez engem megnyugtat. ![]()
Én vagy két hónappal ezelőtt vettem két, kb. A/4-es táblányit az InComp-ban. Vékonyabb és némileg hajlékonyabb a normálnál, de fényérzékenyítettet nem láttam belőle. (Árat ne kérdezz, nem tudom, több mindennel együtt vettem.)
Ez jó! Agyonvág az áram! Meg tönkreteszik
![]() Tudod te mennyi kell egy lednek? Nálam a 3-at egy állítható bolti pár ezer forintos táp hajta! Egy bolhát nem vág agyon nemhogy bárkit. Mit tesznek tönkre? A hungaroceldobozt? Maga a 3 led egy nyákon van rajta, és van hozzá egy meghajtó panel. Ez a két cucc fel rakva egy vékony falapra, úgy hogy a nyák csak a szélén van megfogatva a hűtés miatt. Hacsak nem a földön tartod a nyákjaidat, és előfordul hogy időnként rálépnek, akkor tök fölösleges fém kufferba pakolgatni a cuccot, de persze lehet, csak mire ezekkel elkészülsz már rég menni fog a hungaroceldobozos levilágítód! Túlkomplikáljátok! Így tényleg olcsóbb meg egyszerűbb a vasalás. Az én megoldásom 200Ft A tiétek mennyi?
Köszi a légyeg, hogy lehet kapni. Milyen vastag? 1mm körül kell lenni a felületszerelt ledekkel.
Ez nem vita tárgya volt, én csak érveltem nekem miért kell az igényes kivitel. Amúgy a konektorból nem a LED-eknek megfelelő feszültség jön, kell hozzá ez-az, és ha láttál már 2,5évest játszani na hát ő könnyedén megmarkolja a hungarocel törmelék között a 220v-os betápot amit leszigeteltél
![]() ![]() Ha egyszerű gyors megbízható kell, az a szitázás, eddig így tudtam a legjobb és leggyorsabb úton panelokat csinálni. Csak ehhez nem árt nyomdai kapcsolat és ez a forrásom megszünt. ![]()
Nekem 3 gyerekem van, úgyhogy láttam már párszor a 2,5 éves gyereket játszani. Mondom bolti állítható táp!
Nem 220V szigetelve! Gyári állítható táp. 12V az még akkor sem vágná agyon a gyereket ha a szájába venné. A hungarocel dobozban meg az a szép, hogy ha kész a nyák, csak egymásra pakolod a lapokat a sarokban (szám szerint 5-öt, 2 oldal, hátlap, teteje, és az eleje) és nem foglalja a helyet és asszony sem pakolja. A szitázás egy iszonyat bonyeszos eljárás! Felvisznek a szitára egy emulziót, azt levilágítják, maradékot kimossák. A szitával felvisznek a nyákra egy réteg festéket ott ahol védeni kell, majd uv-val bekeményítik, ezek után jön a maratás. Ezzel szemben az előrevilágított panelről lerántod a védőfóliát, ráteszed a filmet, levilágítod és előhívod, és mehet a maratás.
Persze hogy macera a szitázás ha nincs nyomdás ismerős.
Én csak panelrajzot adtam, másnap kész volt a szita, kaptam hozzá igen jó minőségű festéket áthúztam a panel felett 1perc alatt megszáradt és a legerősebb vasklorid sem mart alá pár perc és fúrtam forrasztottam, volt hogy siettem otthonról másnap vettem ki a maratóból a kész paneleket és voilá, de sajnos elköltöztem Peströl és eltelt 15-20.-év már nincs meg ez a kapcsolat. ![]() Nekem is van 2lányom + a párom ez nagyon magas veszélyességi faktor, sok-sok folyamatban lévő munka és adapter ment tönkre vagy veszett el egy kis rendrakás arébbteszem stb. miatt a jelenlegi Scanneres tetszik az asszonynak ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |