Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok! PCB123-al terveznék és az ULN2803-as tranzisztormezőt nem találom benne. Van benne ilyen, vagy bármilyen 8-as mező? Köszi!
Sziasztok, kész az első nyákom Sztereó CCIR FM rádióadó lesz belőle!
Vasalásos technikával Kallos 12%-os hidrogén-peroxiddal és sósavval maratva! Íme a kép.
Egy kérdés : Te ugye szép nyákokat csinálsz ?
(költői kérdés volt láttam egyet kettőt) Azokat nagyon igényesen szépen készíted el ! Ha a szerszámokra készülékekre amivel dolgozol nem vagy igényes a te dolgod.Mi úgyátszik jobban szeretünk szép kompakt dolgokat látni a műhely asztalon , és evvel a hozászólásommal nem a további vitát akartam gerjeszteni !
Látod ezt mondom. Egy ilyen egyszerű szerkezettel lehet nagyon szép nyákokat csinálni nem kell hozzá semmi nagy faxni. Azzal sem lesz szebb, mert a levilágításnál mindegy hogy mi a körítés, a lényeg a fény. Persze lehet nagyon kasa kompakt dolgokat csinálni, de általában ha valaki fotózni kezd azt azért csinálja mert kell neki egy nyák. Ha már megvan a nyák akkor is ráér mindenféle kompakt csili vili cuccokat gyártani.
Feladom,P20 úgy végtermék ahogy van,persze meglehet hogy én vagyok a szerencsétlen,de 10 sikertelen próbálkozás után úgy gondolom hogy nem bennem van a hiba legalábbis nem tudok róla hogy ilyen szintű bal.sággal áldott volna meg a sors..
Hiába a tökéletesen takaró maszk,a 20 féle töménységű előhívő,a számtalan idejű levilágítás,a prosti anyjáért nem akar összejönni!!
Nem akarlak elkeseríteni , de lehet hgy tényleg te rontasz el valamit , nagyon sok emberke szépen tud dolgozni a p20 al ! (momentán én útálom) de használtam vagy 5-6 évig ! Amúgy az első időkben nekem sem volt sok sikerélményem de aztán belejöttem .
Nyugi azon már rég túl vagyok-
De mit,áruld el?! //Gyári előhívóban is NaOH van?
Emilben írd le nekem mit hogyan csinálsz . levilágító , előhívó maszk mindent ! remélem sikerül rájönni a hibára A gyári előhívó 5-6 %os nátrium hidroxid
és a p20 hoz 9-1 arányban kell hígítani (a végén 0.5-0.6% os
Ok,majd talán holnap,ma már nincs kedvem gépelni,de köszi hogy felajánlottad a segítséged
![]() 1 liter vízben 7g NaOH,gyártó ezt ajánlja,én azt tapasztaltam hogy ilyen töménység mellett nagyon lassan megy végbe az előhívás.
Én is ezt a keverési arányt használom, 1l víz 7g kristályos NaOH. Az előhívás kb 1 perc.
Sziasztok!
Én előszöris Sprofannak szeretnék köszönetet mondani a cikkekért, mert nagyon hasznosnak tartom. Én most csináltam először foto-technikával nyákot és 2 kis próbadarabból meglett a jó arány mindenből. Én egy mini szoláriumot használok levilágítani, azzal 1,5-2p levilágítási idő (20cm távolság). Lézernyomtatóval nyomtatok fóliára, 2fólia a tökéletes fedés, 1p az előhívás. Igaz én nem szerettem volna a foto lakk fújással szórakozni, így vettem gyárit. Köszönet mindenért. Mellékeltem a nyákot. malay
Ma alkottam egy érdekest
![]() A kétoldalas nyák egyik felét vasaltam, a másikat meg fotóztam. Kérdezhetitek, hogy ennek meg mi értelme. Hát annyi hogy így az egyik oldal nem kellett fújni meg előhívni. Az az oldal amúgy nem olyan finom rajzolatú, csak átkötések vannak, a másik oldal meg tele SM alkatrészekkel. Sajnos a vasalásom nem lett egyenletes, van ahol szétlapult picit a vonal, és úgy tűnik némi tonerpor is volt elszóródva, hiába nem mai darab már a HP 4L.
Ez a bekevert liternyi előhívó, ez mennyi alkalomra elég ? Vagy csak 1x használod ?
Másik kérdés: dremel -be fogható marófej kéne üvegszálas nyák kontúrmarásához. Ehhez mit ajánlotok ?
Az előhívó? Hú elég sok nyák gyártásához elegendő. Nem számoltam mekkora felületet tudok előhívni 1l oldattal, de azt tudom mondani, hogy ritkán kell keverni. Sötét száraz helyen tartom, biztonságosan elzárva.
Nem mértem le a vastagságát, de viszonyításképpen annyit tudok mondani, hogy kézzel simán lehet hajlítani. (Persze, nem egy kétforintos sugarú csővé, de hajlékony.)
Valóban, nagyon sokáig elég!
Nekem már vagy 1 éve van bekeverve 2-3 Dl hideg zsíroldó. Erősebbnek van keverve mint kéne a gyári nyákot is 2-3 mártás alatt leoldja. Azért jobb ez mert a lakk nagy része a vízben oldódik le. Igaz hogy nekem az előhívó alján van már kb. 5mm üledék de azt sohasem öntöm ki... Majd egyszer leszívom csak az előhívót belőle az üledéket meg kiöntöm.. Üdv! UI.: Nem csak neked szól ez az üzenet, csak a te Hsz-edre válaszoltam...
Itt, az apróhirdetések között szokott lenni ún. "kukorica-maró fej", ami olyan, mint egy mini ráspoly rúd alakban. A fúróba fogható, vastagított szárral. Vigyázni kell vele, mert iszonyat durván lemunkálja az anyagot, ha egy picit jobban hozzányomódik a lemez.
Köszi. Megnézem, lehet hogy boltban venném inkább. De gondolom van többféle. Kőhöz, fémhez való maró, de hogy nyákhoz melyik lehet a jó azt nem írják. Tehát hss, vagy volfram karbid, vagy gyémántporos típus lenne a legjobb ?
Na, ezt nem tudom. Az enyém (ami van, két méretű) olyan, mintha a szár anyagából lenne. Gyanúm szerint HSS. A gyémántporos marók csak a nagyon finom lemunkálásokra jók igazán.
Kézben tartva a gépet lehet vele jól dolgozni, tehát viszi rendesen az anyagot ? Van esetleg valami képed róla hogy milyen ? Nem találom már a hirdetések között. Én itt keresgélek : Bővebben: Link
Nem javaslom, hogy kézben tartva használd. Inkább befogva valamibe, majd vezetősín mellett tolva a lemezt, mert irgalmatlanul bele mar a lemezbe, ha egy kicsit is jobban nyomod a kelleténél.
Üvegszálas nyák kontúrmarásához wolframkarbid anyagú marót szerezz be, ez az ami sokáig birja az üvegszál koptató igénybevételét, (ha el nem törik).
Az a kukoricamaró nagyon jó! :yes: Ilyeneket lehet vele nagyon egyszerűen csinálni: Bővebben: KÉP
Így van, nagyon jó dolog, csak finoman, óvatosan kell bánni vele. Tudnál feltenni Lidinek egy képet a maróról? Nekem sajnos nincs képem róla, a gépem újratelepítése után pedig még nem telepítettem a kamerát.
Nekem pedig Pesten van még az oszlopos fúróm meg a csigafúrók és a maró. De találtam egy képet:
Bővebben: KÉP
Ezzzazzzz! Köszönöm! Pont erre gondoltam!
(Nálad soha nem lehet tudni, éppen hol vagy... ![]()
Köszi a válaszokat, és a képet. Akkor ha igaz ez lesz a nyerő: Volfrám-karbid marószár (9901)
Nem olcsóak ezek, úgyhogy remélem viszi majd a nyákot mint kés a vajat, és tartós is lesz. A kézben tartást azt úgy értettem, hogy vagy a gépet tudom esetleg befogni valahová, vagy a nyákot satuba.
Nem teljesen ilyen az enyém, az tényleg úgy néz ki mint egy kukorica. Sajnos nem találta róla jobb képet a neten. :no:
Most ha már erről van szó, megkérdezném hogy a Nóniuszban kapható "Wolframacél panelfúró" nevezetű fúró.
Ez van 0,5-2,1mm ármérőig. Ez az a Wolfram fúró lehet amiről szó volt? Egy db fúró 1500Ft körül van. Gondolom nem lehet valami gagyi. Most nekem sima acél fúró van. Megéri megvenni ezt a Wolfram fúrót? Mennyire kopásálló? Az acél fúrót apám egy hete élezte, mondta hogy szó szerint gömbölyű volt az éle ![]() Üdv!
Bizony jó pénzért árulják, de ha tudsz vigyázni rá fúrás közben, nem teszed ki oldalirányú erőnek, nem ütöd meg oldalról a nyáklappal, nem ejted a padlóra, (ezeket mind elkövettem), akkor nagyon sok furatot fúrhatsz vele, méret és alakpontosan, sorja nélkül.
Anno én még az ukránoktól vettem jónéhány darabot, lényegesen olcsóbban, és csakis ezekkel dolgozom 2mm-es furatig. A leglényegesebb lemaradt: a fúrógép orsója kotyogásmentes legyen, különben törik! |
Bejelentkezés
Hirdetés |