Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   301 / 1387
(#) zoly15 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Pontosan nem tudom a fordulatot.
Olyan 8-12.000RPM lehet.
De a furatok azonos fordulaton készültek.
Tehát a wolfram fúró jobban muzsikál.
Később megmérem a fordulatot..

Üdv!
(#) gulasoft válasza julian7 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Németországból lehet rendelni jó drágán, de nekem van tekercsben.
(#) gulasoft válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Már nem azért, de erről írtam kb egy hónappal ezelőtt. HQ-ban lehet őket kapni, és 10.000 Furatra jó (valahopl ezt olvastam). Én 0.5-öst, 0.8-ast és 1-est vettem darabja tényleg 1500Ft körül van, de a különbség elmondhatatlan, azt érezni kell hogy a sima nyákba belenyomod és nem érzed hogy fúrsz, viszi forró kés a vajat.
(#) Zoli_bácsi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Igen, ez a fordulat tökéletes. Én is mióta egykeményfém fúróval dolgozom, azóta nem sajnálom rá a pénzt. Szerintem nagyon megéri.
(#) zoly15 válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

bocsánat, én azt nem hiszem hogy olvastam.
Így már tudom mennyit bír egy fúró.
Persze élezés után újból indul

Üdv!
(#) hadnagyakos válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Mostmár én is keményfém fúróval és minidrillel dolgozom. Akkor tértem át rá amikor szar kínai 1mm-es fúróheggyel és egy nagy mezei villanyfúróval kifúrtam 2 darab Quad 405 panelt.
Kemény volt...
(#) zoly15 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Én is mától keményfém fúróval és minidrill -el dolgozom.
De nekem a minidrill-lehet hogy gyenge.
Fene se tudja, lehet hogy készítek valami erősebbet.
De még ezt át kell gondolnom...
(#) Attila86 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 11, 2009 /

Én vettem egy kis sárga gépet ami ugyan úgy néz ki mint a tied, csak nincs ráírva hogy Proxxon. Ezért feleannyiba is került. Ez is ugyan olyan gyenge sajnos, de 0,7mm-es fúrókhoz még kiváló. Utána a nagyobb furatokat meg kifúrom az oszlopos fúróval.
(Én úgy szoktam fúrni hogy először mindent kifúrok 0,7-essel aztán minden nagyobbat 1-essel, aztán amit kell 1,2-essel, 1,5-össel, 2-essel majd 3-assal. Így gyakorlatilag a fúrások 90%-a nálam 0,7-es fúróval történik.)
(#) Electricboy hozzászólása Aug 12, 2009 /

Jó estét mindenkinek szerintetek mennyire kiadós ez a maratóanyag.

EZ
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

A fórumban csak ennyit találtam róla
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Aha én is olvastam éppen ezért választanám ezt csak nem tudom hogy mennyi időre lenne elég de azért köszönöm a válasz.

Nem tudom pontosan mi ez a B-327 finom-kristályos anyag, de ha nátrium-perszulfát akkor tényleg nagyon jó anyag, én az azur vegyszerboltból jutottam hozzá, 1kg 1100Ft. 1kg 2liter vízhez elég, nekem egy maratókádban van használatban, 30-35°C-ra melegítve a legjobb használni, időben nem gyorsabb mint a vaskorid főleg ha az is melegítve van, de nem mar alá, én vasalásos nyákokhoz használom, Itt találsz képet a maratott nyákról, és itt a maratókádról találsz képeket.

Bari
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Szép lett a nyák nem tudom én se hogy mi az összetevője de itt van egy közelibb kép hátha kilehet venni valamit belőle én nem tudtam
Bővebben: Link

Sajnos ebből a képből sem tudtam sok mindent kivenni, esetleg Klemo86-ot kellene privátban megkérdezni, hogy mi a pontos összetétele, hátha rajta van a csomagoláson.
A nátriumos marató nekem nagyon bevált, amíg előkészítem a nyákot vasaláshoz addig hagyom melegedni a maratókádban a folyadékot, a linkelt panel kb 10 perc alatt készült el ha jól emlékszem. Használat közben világos kék lesz, átlátszó így nagyon jól látni mi történik maratás közben, hogy a 2 liter mennyi időre elég sajnos nem tudok nyilatkozni, eddig kb 4 panelt marattam benne, a legnagyobb a belinkelt.
A b-327hz képest olcsóbb igaz csak az Azur vegyszerboltban tudod megvenni Pesten, Vác végül is nincs annyira messze, érdemes elmenni érte.

Bari
(#) Electricboy hozzászólása Aug 12, 2009 /

Rendben köszönöm a segítséget!
(#) Frankye válasza Electricboy hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Sőt, ha Vácról jössz, a Nyugatiba érkezel a vonattal, és onnan a villamos egyenesen odáig visz.
(#) gulasoft válasza Bari- hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Nekem is ilyen a marató kádam, csak éppen a buborékoztató bemondta az unalmas. Eddig simán ment egy kis akvárium levegőztetővel, azután 3 hétig nem volt használva és nuku buborék.
Az autó kompresszorát ha rádugom akkor meg gejzír
Kettő között nincs valami?
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Hűtőgép kompresszord nincs?
Az elég nagy nyomást tud , de csak kevés levegőt szállít.
(#) gulasoft válasza levii hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Nincs sajna.
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

És az autokompresszort nem lehetne valahogyan leszabályozni? Nem tudom konkrétan milyen kompresszoról van szó de szerintem lehetne valami olyasmit hogy a bemenő csőre egy valamekkora átmérőjű lyukat fúrni még a buborékoztató előtt. Mondjuk 1mm-es el kezdeni és amíg nem jó addig bővíteni. Nem ismerem a buborékoztató felépítését ugyhogy lehet hogy hülyeséget írok.

Üdv!
(#) Bari- válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Szia

Ha alacsonyabban volt a levegőztetőd mint a kád teteje akkor belefolyhatott a marató folyadékod. Ha csak búg a pumpa, akkor elektromos gondja nincs, szedd szét, takarítsd ki, és újra jó lesz, sajnos ebbe én is belefutottam, de mivel a pumba belseje nem tartalmaz fémet így nem volt gond. Érdemes szétszedni és belenézni mi a gond, remélhetőleg csak telement folyadékkal a membrános része.
Nem tudom milyen kompresszorod van, nekünk egy viszonylag nagy darab, a kimenetét szabályozni lehet, hogy mekkora nyomás kerüljön a csőre, ha nincs ilyen nyomáscsökkentőd rajta, akkor marad a házilagos szűkítés.

Bari
(#) Electricboy válasza Frankye hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Üdv!
Tényleg most nézem!
(#) gulasoft válasza Bari- hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Már szétszedtem, de nagyon kicsi a teljesítménye, szétszedve látsszik hogy egy elektromágnes rángat egy kart, és egy gumiharangot, de hát valami atomgyenge, csak eddig ment, most meg nem megy.
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Üdvözlet én nekem is volt ilyen gondom igaz akváriummal vissza folyt a víz én ugy oldottam meg hogy vettem egy ilyenBővebben: Link
viszacsapószelepet pár száz forintért lehet venni akvarisztikai boltokban.
(#) Bari- válasza gulasoft hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

A gumiharangos dobozkát szedd szét, és pucold ki, a gumiharangnak nem kell sokat mozognia, szerintem telement trutymóval, nekem sárga szmötyi volt benne, és nem zárt rendesen a membrán, kimostam, szátszedtem, összeraktam. Az illesztésekehez az alján és körben a gumiharangnál kentem gumiám csőtömítő pasztát, még jobb is lett egy kicsit, mint új korában.

Bari
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Aug 13, 2009 /

Megoldottam úgy, hogy a maratókád felett van egy kis fal perem, oda lett feltéve a levegőztető, azóta nem volt vele probléma, de jó ötlet, ha legközelebb megyek halas boltba azt hiszem veszek én is ilyet. Köszi az ötletet.

Bari
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Nagyon szívesen!
Te is segíthetnél egy kicsit ha szeretnék összerakni rakatni egy ilyen marató kádat sima szilikonnal megtehetném nem kezdenék ki a marószer.
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

A saját maratókádamat a bricoba vett polistyrol lemezből készítettem, nagyon jól oldja az észter hígító, a saját anyagával ragasztottam, a daraboláskor keletkezett forgácsot feloldottam a hígítóban és azzal ragasztottam össze a darabokat, mióta megvan azóta nem ereszt.
Ha szilikonnal szeretnéd ragasztani, akkor az FBS-t ajánlom, festékboltban kapható, a kis tubus 400Ft körül van, de van kinyomó pisztolyos is belőle, az 1000Ft-t körül lehet, ha üvegből készülne én azzal ragasztanám, de jó plexihez és polistyrol lemezhez is. Gyorsabban köt mint a sima szilikonok. A szilokont a vasklorid biztosan nem bántja, úgytudom a sósav sem, a nátriumos maratórol nem tudok nyilatkozni, de majd szabi alatt ha gondolod megnézem, hogy bírja, nem sokból tart a kádba belógani egy kis darab kikeményedett szilikont, nagy valószínüséggel nem fogja bántani.

Bari
(#) Electricboy válasza Bari- hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Értem de a polisztirol az nem az a fehér lap amit szigetelésre szoktak használni köznapi néven hungarocell vagy félre értem, lehet kapni átlátszó lap formájában is.
Mondjuk pelxi-m van itthon csak karcos
(vízkő+fémszivacs :S ) más minden van hála az akvarista múltamhoz (levegőztető,cső, vízmelegítő)
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Aug 14, 2009 /

Hobbyglas néven fut a hódos és társai boltokban, nem olcsó, viszont drága csatoltam a címkéjéről készült képet, az 50×100cm-es tábla nagy része elment kb az 1/4-e ha megmaradt belőle. Szerencsére jól szuperál, nem bántam meg, hogy megépítettem, jobb benne maratni, minta kis tálkákba lötyögtetni a vaskloridot.

Bari

IMG_2241.JPG

Következő: »»   301 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem