Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Pontosan nem tudom a fordulatot.
Olyan 8-12.000RPM lehet. De a furatok azonos fordulaton készültek. Tehát a wolfram fúró jobban muzsikál. Később megmérem a fordulatot.. Üdv!
Németországból lehet rendelni jó drágán, de nekem van tekercsben.
Már nem azért, de erről írtam kb egy hónappal ezelőtt. HQ-ban lehet őket kapni, és 10.000 Furatra jó (valahopl ezt olvastam). Én 0.5-öst, 0.8-ast és 1-est vettem darabja tényleg 1500Ft körül van, de a különbség elmondhatatlan, azt érezni kell hogy a sima nyákba belenyomod és nem érzed hogy fúrsz, viszi forró kés a vajat.
Igen, ez a fordulat tökéletes. Én is mióta egykeményfém fúróval dolgozom, azóta nem sajnálom rá a pénzt. Szerintem nagyon megéri.
bocsánat, én azt nem hiszem hogy olvastam.
Így már tudom mennyit bír egy fúró. Persze élezés után újból indul Üdv!
Mostmár én is keményfém fúróval és minidrillel dolgozom. Akkor tértem át rá amikor szar kínai 1mm-es fúróheggyel és egy nagy mezei villanyfúróval kifúrtam 2 darab Quad 405 panelt.
Kemény volt...
Én is mától keményfém fúróval és minidrill -el dolgozom.
De nekem a minidrill-lehet hogy gyenge. Fene se tudja, lehet hogy készítek valami erősebbet. De még ezt át kell gondolnom...
Én vettem egy kis sárga gépet ami ugyan úgy néz ki mint a tied, csak nincs ráírva hogy Proxxon. Ezért feleannyiba is került. Ez is ugyan olyan gyenge sajnos, de 0,7mm-es fúrókhoz még kiváló. Utána a nagyobb furatokat meg kifúrom az oszlopos fúróval.
(Én úgy szoktam fúrni hogy először mindent kifúrok 0,7-essel aztán minden nagyobbat 1-essel, aztán amit kell 1,2-essel, 1,5-össel, 2-essel majd 3-assal. Így gyakorlatilag a fúrások 90%-a nálam 0,7-es fúróval történik.)
A fórumban csak ennyit találtam róla
Aha én is olvastam éppen ezért választanám ezt csak nem tudom hogy mennyi időre lenne elég de azért köszönöm a válasz.
Nem tudom pontosan mi ez a B-327 finom-kristályos anyag, de ha nátrium-perszulfát akkor tényleg nagyon jó anyag, én az azur vegyszerboltból jutottam hozzá, 1kg 1100Ft. 1kg 2liter vízhez elég, nekem egy maratókádban van használatban, 30-35°C-ra melegítve a legjobb használni, időben nem gyorsabb mint a vaskorid főleg ha az is melegítve van, de nem mar alá, én vasalásos nyákokhoz használom, Itt találsz képet a maratott nyákról, és itt a maratókádról találsz képeket.
Bari
Szép lett a nyák nem tudom én se hogy mi az összetevője de itt van egy közelibb kép hátha kilehet venni valamit belőle én nem tudtam
Bővebben: Link
Sajnos ebből a képből sem tudtam sok mindent kivenni, esetleg Klemo86-ot kellene privátban megkérdezni, hogy mi a pontos összetétele, hátha rajta van a csomagoláson.
A nátriumos marató nekem nagyon bevált, amíg előkészítem a nyákot vasaláshoz addig hagyom melegedni a maratókádban a folyadékot, a linkelt panel kb 10 perc alatt készült el ha jól emlékszem. Használat közben világos kék lesz, átlátszó így nagyon jól látni mi történik maratás közben, hogy a 2 liter mennyi időre elég sajnos nem tudok nyilatkozni, eddig kb 4 panelt marattam benne, a legnagyobb a belinkelt. A b-327hz képest olcsóbb igaz csak az Azur vegyszerboltban tudod megvenni Pesten, Vác végül is nincs annyira messze, érdemes elmenni érte. Bari
Rendben köszönöm a segítséget!
Sőt, ha Vácról jössz, a Nyugatiba érkezel a vonattal, és onnan a villamos egyenesen odáig visz.
Nekem is ilyen a marató kádam, csak éppen a buborékoztató bemondta az unalmas. Eddig simán ment egy kis akvárium levegőztetővel, azután 3 hétig nem volt használva és nuku buborék.
Az autó kompresszorát ha rádugom akkor meg gejzír Kettő között nincs valami?
Hűtőgép kompresszord nincs?
Az elég nagy nyomást tud , de csak kevés levegőt szállít.
És az autokompresszort nem lehetne valahogyan leszabályozni? Nem tudom konkrétan milyen kompresszoról van szó de szerintem lehetne valami olyasmit hogy a bemenő csőre egy valamekkora átmérőjű lyukat fúrni még a buborékoztató előtt. Mondjuk 1mm-es el kezdeni és amíg nem jó addig bővíteni. Nem ismerem a buborékoztató felépítését ugyhogy lehet hogy hülyeséget írok.
Üdv!
Szia
Ha alacsonyabban volt a levegőztetőd mint a kád teteje akkor belefolyhatott a marató folyadékod. Ha csak búg a pumpa, akkor elektromos gondja nincs, szedd szét, takarítsd ki, és újra jó lesz, sajnos ebbe én is belefutottam, de mivel a pumba belseje nem tartalmaz fémet így nem volt gond. Érdemes szétszedni és belenézni mi a gond, remélhetőleg csak telement folyadékkal a membrános része. Nem tudom milyen kompresszorod van, nekünk egy viszonylag nagy darab, a kimenetét szabályozni lehet, hogy mekkora nyomás kerüljön a csőre, ha nincs ilyen nyomáscsökkentőd rajta, akkor marad a házilagos szűkítés. Bari
Üdv!
Tényleg most nézem!
Már szétszedtem, de nagyon kicsi a teljesítménye, szétszedve látsszik hogy egy elektromágnes rángat egy kart, és egy gumiharangot, de hát valami atomgyenge, csak eddig ment, most meg nem megy.
Üdvözlet én nekem is volt ilyen gondom igaz akváriummal vissza folyt a víz én ugy oldottam meg hogy vettem egy ilyenBővebben: Link
viszacsapószelepet pár száz forintért lehet venni akvarisztikai boltokban.
A gumiharangos dobozkát szedd szét, és pucold ki, a gumiharangnak nem kell sokat mozognia, szerintem telement trutymóval, nekem sárga szmötyi volt benne, és nem zárt rendesen a membrán, kimostam, szátszedtem, összeraktam. Az illesztésekehez az alján és körben a gumiharangnál kentem gumiám csőtömítő pasztát, még jobb is lett egy kicsit, mint új korában.
Bari
Megoldottam úgy, hogy a maratókád felett van egy kis fal perem, oda lett feltéve a levegőztető, azóta nem volt vele probléma, de jó ötlet, ha legközelebb megyek halas boltba azt hiszem veszek én is ilyet. Köszi az ötletet.
Bari
Nagyon szívesen!
Te is segíthetnél egy kicsit ha szeretnék összerakni rakatni egy ilyen marató kádat sima szilikonnal megtehetném nem kezdenék ki a marószer.
A saját maratókádamat a bricoba vett polistyrol lemezből készítettem, nagyon jól oldja az észter hígító, a saját anyagával ragasztottam, a daraboláskor keletkezett forgácsot feloldottam a hígítóban és azzal ragasztottam össze a darabokat, mióta megvan azóta nem ereszt.
Ha szilikonnal szeretnéd ragasztani, akkor az FBS-t ajánlom, festékboltban kapható, a kis tubus 400Ft körül van, de van kinyomó pisztolyos is belőle, az 1000Ft-t körül lehet, ha üvegből készülne én azzal ragasztanám, de jó plexihez és polistyrol lemezhez is. Gyorsabban köt mint a sima szilikonok. A szilokont a vasklorid biztosan nem bántja, úgytudom a sósav sem, a nátriumos maratórol nem tudok nyilatkozni, de majd szabi alatt ha gondolod megnézem, hogy bírja, nem sokból tart a kádba belógani egy kis darab kikeményedett szilikont, nagy valószínüséggel nem fogja bántani. Bari
Értem de a polisztirol az nem az a fehér lap amit szigetelésre szoktak használni köznapi néven hungarocell vagy félre értem, lehet kapni átlátszó lap formájában is.
Mondjuk pelxi-m van itthon csak karcos (vízkő+fémszivacs :S ) más minden van hála az akvarista múltamhoz (levegőztető,cső, vízmelegítő)
Hobbyglas néven fut a hódos és társai boltokban, nem olcsó, viszont drága csatoltam a címkéjéről készült képet, az 50×100cm-es tábla nagy része elment kb az 1/4-e ha megmaradt belőle. Szerencsére jól szuperál, nem bántam meg, hogy megépítettem, jobb benne maratni, minta kis tálkákba lötyögtetni a vaskloridot.
Bari |
Bejelentkezés
Hirdetés |