Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jó lett mindneki építménye!
Bladika! Magáról a kész mechanikáról mutatsz képeket? Magáról a CNC-ről? Nagyon mutatós lett a nyák és a dobozolás is! Grat!
Hát igen, ha lesz türelmem átkábelezem, bár barátom mondása szerint : Jól van ez így.
Asztamindenit, de jól mutat, gratulálok, nagyszerű munka.
A minap szögelem a csövesemet, és a nagy spagetti halmaz közepette, eszembe jutottál, amikor említetted, hogy nálad nagyobb spagettikáoszra nem képes senki, erre ránéztem a csövesem belsejére, és azt mondtam magamba, na saláta barátom ezt meglátod, visszaadod az ipart, de a képeket nézve rá kell jönnöm, ebben én még kispályás vagyok Remélem nem veszed rossznéven
Szia!
Gratula,nagyon pöpec lett!
Azért ez e káosz kábelezés zsenialitásra vall. Egy mondás szerint, csak az ostoba tart rendet, a zseni átlátja a káoszt. Az előlapot is levághattad volna egyenesre. De látszik sok munkád van benne úgyhogy gratulálok.
Szerintem csak a kapkodás látszik, amúgy a kábelrengetegről az utolsó előtti napon készült a kép. Jó a rend mert megtalálsz mindent. Alkotó és proli007 ötletein, tervein alapul én csak hozzáigazítottam az elképzeléseimhez. Az előlapot kétszerre vágtam, az elsőnél egy furatot elrontottam, az szép egyenes volt, a másodiknál a kézi körfűrész ugrott meg, így mivel anyagom nincs körbefuttatom elől 15mm es alu L idommal takarni amit kell, a sarkain az idomnak pedig sarokvédő lesz. A modulrendszer miatt ennyi a kábel. És azért mert két feszültségtartománya van. Az érdem inkább a kapcsolás és nyák tervezőké, nélkülük nem lenne sehol a táp.
Teljes mértékben átérzem ezt a dolgot. Huszonéves koromban nekem is hasonló módon nézett ki minden gyártmányom, mert azonnal eredményt akartam. Aztán jött egy tökéletességre törekvő korszak. Emiatt néhány sosem befejezett dolog. Mostanra tán megtaláltam a középutat. Bár mivel nagyon sok időt emészt fel a megélhetésért végzett tejesen más jellegű munka már hosszú ideje nem is igen készül semmi. Tán ha nyugdíjas leszek (ha lesz olyan) megint készül egy pár szép dolog. :yes:
Malyva fórumtárs kérdése áthelyezve ebbe a topicba.
Koszi. Meg az alavilagitast ki kell probaljam, be volt tervezve. Bar en az eredetiseget jobban kedvelem.
De bizony találtam, csak még nem alakítottam át olyanra! Nézd csak a linket:
Bővebben: Link https://www.hqelektronik.hu/info/hu/csat-m1604m-pcb.html 2744 Ft bruttó Nem mondom, hogy olcsó, de nem is olyan eget verő!
A domboz ahogyan írtam egy régi leharcolt Pioneer kazettás magnóból van. (típust nem tudok!)
A trükk, hogy teljesen lecsupaszítottam és az elő/hátlapra kétkomponensűvel egyoldalas nyáklapot ragasztottam, majd így alakítottam ki a nekem megfelelő nyílásokat!
Mindenkinek aki kérdezte:
Igazából nekem akartam a mechanikáról felrakni anyagot, mert arra nem igazán vagyok büszke! De ha már ennyien kértétek majd valamikor rakok fel!
Szerintem nyugodtan rakhatsz fel, sajnos hiába tudsz valamit jól megtervezni ha nem tudsz hozzá megfelelő anyagot szerezni vagy ezköz hiányban szenved az ember.
Sziasztok!
Én egy 3310-es nokiát bombáztam szét, és az alaplap időigényes méretvételezése, és nyáktervezőn való beállítása után rátettem egy pic-et, ami a billenytűket nézi és vezérli a kijelzőt. persze mindezt smd-be. És még amit szeretnék, hogy rátegyek egy 2Gbs nand flash-t, no meg egy TEA5767 rádió egységet. Esetleg még egy szintén nokiából kibontott, bluetooth egységet(kép). MP3 lejátszó félét szeretnék, csak nem tudok dülőre jutni a pic programozásban a flash irás olvasás, és a rádió na meg a bluetooth-val. Ha valaki segítene a kapcsolásban és a soft-ban. szívesen megosztom vele a panel tervet, esetleg gyártok is neki. Tudom, sokféle mp3 lejátszó van a neten már, de ez mégis csak a saját.
Hi!
Ja, majd elfeledtem, egy mini usb sem ártana. És lemaradt a bluetooth. Sajna nincs még nagy tapasztalatom a pic programozásba, kb egy éve megtanultam az mpsm készletet, és így írogattam, kiprobáltam minden egyszerű periféria vezérlését, de mint észre vettem ez nem elég, sajna. Ugyhogy télleg jól jön mindenféle segítség. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Na most akkor nekem nem teljesen világos, hogy akkor mit is építettél ?
Hali!
A rádióval kapcsolatban szerintem kezd ennek a tanulmányozásával: Bővebben: Link Aztán folytasd ezzel: Bővebben: Link A többivel is tegyél hasonlóképp, keresd meg hozzá a megfelelő adatlapokat. Egy jó adatlapból sokat lehet tanulni. Viszont ebbe a topikba nem kimondottan illik bele ennek a témának a további boncolgatása.
Azt még nem tudom, hogyan forrasztom fel az IC-t...
Szép lett! Milyen technika?
Látok rajta egy rövid zárat. Még pedig a gyufa fejénél lévő IC lábánál. (talán 1-2-esláb) Vagy csak csaló a kép?
Bizony jól látod! Nagyító alatt nem láttam, csak a gép makrós fotóján. Beültetés előtt azért át szoktam mérni, hogy nincs-e zárlat vagy szakadás. Fotózással készült abszolút konyhai körülmények között. (Konkrétan a konyhában )
Sajnos nincs hőlégfúvóm. Megpróbálom fluxal és harisnyával, hátha... :eeknoes:
Hát ha én be tudtam forrasztani egy TQFP100-as dsPIC-et egy sima forrasztópákával, akkor neked sem okozhat gondot ez az apróság..
Idézet: „harisnyával” Na, azzal azért vigyázz, tud meglepetéseket okozni, mikor hozza magával a NYÁK-ról a legapróbb fóliákat...
Nekem mondod? Egyszer már becumiztam vele...
Igen, ezt sajnos en is tapasztaltam, De ovatosan, nem tul, es alul melegitve, megfelelo cinmennyiseg, odafigyeles -el lehet dolgozni azzal is.
A harisnya használatának titka: nem a pad-re kell illeszteni, hanem az alkatrész lábaira. Ha a pad-eken van rövidzár, azt a pákával, és jó minőségű fluxal fel kell tolni az alkatrész lábaira. A cégnél, ahol dolgozom (NI) így csinálják, szóval biztosra mondhatom! :yes: Lassan átmehetünk az SMD forrasztás topicba...
Apám, király lett! De azt a nagy gerendát minek tetted rá? Még a végén kárt tesz benne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |