Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mindenesetre a beültetés - forrasztás jó lett.
Solomon pákával szerettem volna egy olyan "valamit" megforrasztani egy telefonba ami 8 lábú ultra rövid lábai vannak, és baromi kicsi, 3 láb távolsága volt akkora mint a pákám hegye (ami egyébként a bele kapható legvékonyabb). Mondanom se kell, hogy nem sikerült, és így lett a kislányomnak egy valódi játék telefonja..
Tökéletesen igazad van! Én 38pin TSSOP tokot forrasztottam általam készített panelra SMA forrasztó állomással, durung heggyel és 1mm-es 2% FLUX-os ónnal. Semmi egyéb kiegészítő mint harisnya vagy külön folyasztó. Egyszerűen türelem kérdése. Elsőre még legalább 15perc volt mire bent volt, de a végén már gyorsabban megy mint mondjuk egy azonos lábszámú DIP tokos IC.
Én az autók ecu-jában a psop48 tokozásu memoriákat hőlégfúvóval veszem ki és pákával rakom vissza.
Csatoltam a képet, hogy mivel dolgozom (aoyue 2738). A mostani ára olyan 70e körül van.
Köszönöm, és persze mindenkinek! Próbálom a "natúr" megjelenést picit feldobni.
Mit szólnátok, ha az utóbbi hozzászólások nagy részét átraknám a forrasztásos topikba?
Sziasztok Régóta olvasgatom ezt az oldalt,gondoltam teszek fel én is egy pár képet az épített fémkeresőmről.A készülék a Rádiótechnika 2003-as évkönyvében megjelent MD-1 nevű kereső.
Ígértem még animációt az óráról Videó
Ügyfélhívó volt ilyen a múltkor az OTP-ben, de megjavították... :hide:
Ma lett kész kb fél óra alatt a fázishasítóm. Igaz már régebben is kész volt egyszer de a vezetősávok méretét alulméreteztem, ma volt rá időm beültetni. A csatlakozót nem terveztem bele csak a fiók aljáról előkerült.
Ok, de azt is leírhatnád hogy ez mi akar lenni.
erősítő:
1. poti 5V ból 4.5-5.6 V ot csinál 2. poti 1V ból 0.65-1.25 V ot csinál.
Végre valahára elkészült a Propeller clock-om
Nehéz szülés volt, tekintettel arra, hogy gőzöm nem volt a PIC-ekről. Szóval 0-ról kezdtem ( meg kellett építenem egy PK2-t, ami szuperul működik, majd arról is rakok fel képet , de még nincs doboza) Sok segítséget kaptam a fórumtársaktól, külön köszönet Watt-nak és Hp41C-nek (elnézést ha valakit kihagytam) Az egész egy aluminium házba került, ebbe van a bázis panelja meg a propeller ventillátora. A tápként egy átalakított Nokia-tültő szolgál (épp, hogy csak bírja a terhelést ) Jöjjenek a képek!
Nagyon jól néz ki! A végleges helyéről is jó lenne majd egy kép! A nappali dísze lesz majd ezzel a szép dobozzal.
Csak így tovább
Szia
Köszi Az az elképzelés, hogy a konyhámba lesz. Majd csinálok arról is képet. üdv
Szép lett nagyon, gratulálok, lenne egy kérdésem, ha forog, mekkora zajt termel körülbelül? Mint egy venti?
Én egy roboton dolgozok még ninc skész mert most álltam neki. Már tervezem de nem szerbó motorok fogják működtetni hanem dvd motorok!
Szia
Szinte semmi. Ahogy kavarja a levegőt, másabb hangja van mint egy ventilátornak, de nem nagyobb.
Szia!
Nagyon szép lett, remélem jól is működik... Ugye megérte egy kis befektetés a fejlesztői eszközbe... Ha mégis tovább szeretnéd fejeleszteni (tojásfőző időzítővel, avagy, hogy a reggeli kávét hétköznap 6:30-ra, szombaton 7:45-re és vasárnap 9:11-re főzze meg - 5 percre kapcsolja be a kávéfőzőt - ha kész hangjelzéssel ébresszen), a részleteket a Propeller Clock topikban "megbeszélhetjük"... Szia
Nagyon komoly, hát a gyári órákat leveri. Az eddig látott legszebb kivitelezés- bár biztos van sok szép amit még nem láttam.
Szia
Köszi, ezekre a dolgokra nem tudom mikor lenne időm, (elég sok a meló mostanába), ez is elég lassan jött össze. De azért majd szeretném fejleszetni, az is lehet, hogy csinálok egy másikat videomotorral. üdv
Ez nagyon szép lett! Az aludoboz kifejezetten mutatós!
Hello!
Érdekes elképzelés. Miket fog tudni a robotod? Tehytnél fel képeket. Én is épp egy roboron dolgozom már van kép róla itt a topicban.
Nagyon szep kivitel :kalap:
Még nincs kész! Még csak a robot vázán dolgozunk, mert nem egyedül csináljuk! És még képek sincsenek róla!
A robot tudása később lahalgató robot lesz és még képek küldésével szeretnénk ellátni! -- FIGYELMEZTETÉSBEN OLVASHATÓ --
Sziasztok!
Elkészült a Beag APX100 100W-os erősítő felújításom, átalakításom. Egy iskolai selejtezésből sikerült szereznem ezt az erősítőt, tökéletesen működő állapotban. Elhatároztam, hogy felújítom. A régi 100V-os rendszerű kimenőtranszformátort lecseréltem. Tekertettem egy új 8Ohmos névleges szekunderimpedanciájú kimenőt, így már a megszokott hangfalamon tudom hallgatni. Kicseréltem a kapcsolókat, a hangerőpotmétert, a régi izzós bekapcsolás visszajelzőt LED-esre váltottam. Végül 3réteg matt fekete festékkel lefújtam. Tökéletesen meg vagyok elégedve a hangjával, és persze az erejével Készítettem egy részletesebb leírást az átalakításról, lépésekkel és képekkel amit itt le tudtok tölteni. Az építésről készült további képeket itt tekinthetitek meg.
Nagyon jó lett. Ha jól látom az eredeti kimenője megmaradt, vagyis nem azt tekercseltetted át. Az új egy kicsit kisebbnek tűnik. Szerezhetnél nekem is egy ilyen gépet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |