Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napkollektor házilag

Témaindító: Bazsi, idő: Feb 19, 2007
Lapozás: OK   6 / 30
(#) esanya válasza tibi65 hozzászólására (») Szept 25, 2009 /

Nemreg voltam a Metaloglobuszban. Ott vettem rezlemezt... Epp ott futottam ossze egy sraccal (35 lehetett), aki egy 12m^2-es kollektort akart epiteni a http://www.napkollektorsk.extra.hu/index.htm alapjan...

Azt mondta hogy az atmeneti honapokban a falfutesere akar vele rasegiteni...

En egyenlore 4m^2-en probalom ki...
(#) smate hozzászólása Okt 13, 2009 /

szasztok!
Én is áramot szertnék késziteni a napenergiábol csak nem vagyok ezen a téren jártas mikelhozzá és hogy müködik bocsi de még kezdő vagyok.
(#) mtomihun hozzászólása Okt 13, 2009 /

Sziasztok!

Az épülgető sörkollektoromhoz szeretnék hőmérséklet különbség kapcsolót építeni. Egyenlőre csak egy rajzot találtam, amit csatoltam. Működőképes lehet? Valakinek van esetleg más rajza?

Köszi
(#) smate válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

szia!
Ez nekem is tetszik tudsz róla valami linket?
(#) mtomihun válasza smate hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Helló!

Ha a sörkollektorra gondolsz, akkor itt van pl ez ,de van nagyon sok ezzel foglalkozó oldal!
(#) erbe válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Ajánlatok:
Bővebben: Sörkollektor.hu
Bővebben: Index:Napenergia fórum
Bővebben:Mit kell tudni a napenergiáról
Egyébként a kapcsolás működik, ennél egyszerűbben nem nagyon lehet elkészíteni, legfeljebb drágábban.
(#) tibi65 válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Helló én ezt használom. Link
(#) mtomihun válasza erbe hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Helló!

Köszi a linkeket, de azokon nem találtam meg a konkrét rajzokat!

Tibi65! Neked is kösz, közben én is ráakadtam arra a rajzra, sőt még nyáktervet is sikerült szerzni hozzá!

Hali
(#) erbe válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Nem éppen a rajzok miatt ajánlottam, de az Index Napenergiáson találhatsz néhányat. Igaz, csak 4-5000 hozzászólást kell átnézned. A rajzok még eléggé az elején vannak. De lehet keresni.
(#) Pitta78 hozzászólása Okt 15, 2009 /

Üdv. Ez a napkollektorSK-s rendszer ilyen 2-3 fogos/szórt fényes időben is termel hőt, vagy azt csak a vákumcsöves tudja? Köszi, Pitta
(#) kendre256 válasza Pitta78 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Azt a vákuumcsöves sem tudja...
Nekem olyan van, ilyenkor meg sem moccan.
(#) Pitta78 válasza kendre256 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Franc....
Köszi az infót!
(#) djgabi_8 hozzászólása Dec 26, 2009 /

Helló
A sörkollektorba tud valaki segíteni hogy kell elkészíteni?
(#) erbe válasza djgabi_8 hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

(#) djgabi_8 válasza erbe hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

kösz szépen
(#) djgabi_8 válasza erbe hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

kösz szépen
(#) papcsi95 hozzászólása Dec 27, 2009 /

Helló
Lehet hogy már nem érdekel senkit vagy hogy már jártatok itt de én ezt találtam a parabolás megoldásra.
Bővebben
(#) Collector hozzászólása Dec 27, 2009 /

Én a következő napkollektorom sima síktükrökkel fogom megvalósítani. Így elég hozzá egy sima fa állvány, és a tükröket csak megfelelő szögben kell elhelyezni, parabola forma sem kell hozzá. Aki esetleg több négyzetméteres gyűjtőt szeretne, szerintem ez a legjobb megoldás.
(#) kendre256 válasza Collector hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Szerintem csak akkor van értelme a tükrös megoldásnak, ha valaki egészen nagy hőmérsékleteket szeretne. Minden más esetben a hagyományos (forgatásmentes, szélállóbb, egyszerűbb vezérelhetőségű) szerintem jobb megoldás. (Én egy vákuumcsöveset használok már két éve.)
Itt egy több éve elkészült, házi készítésű, parabola jellegű, de sí...rőmű".
(#) erbe válasza papcsi95 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

(#) Collector válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Hát nagy teljesítményekhez kell a felület. Parabolát pedig nem egyszerű csináltatni, ha több négyzetméterről van szó. A különálló tükrök köré lehet egy formát készíteni, ami védi a széltől őket.
Én is vákumnapkollektort akarok majd, illetve vákumkemencét.
(#) Collector válasza erbe hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Én inkább ezt nevezem fegyvernek : Bővebben: Link
(#) erbe válasza kendre256 hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Megelőztél!
(#) erbe válasza Collector hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Házilag???
(#) Collector válasza erbe hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Meg lehet építeni házilag is.
(#) vzs98 válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Igazi megszállott vagy!
De, szavamra: jól csinálod! Profi ...
(#) kendre256 válasza vzs98 hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Szerintem félreértetted, én egy gyári vákuumcsövest használok, a tükröset pepii csinálta.
(#) Csaba110 hozzászólása Jan 10, 2010 /

Sziasztok!

Ha valakit érdekel eladó hőcserélő hajdú bojlerba fűtőfelület 0.26m2 teljesítmény 3200W 80fokos előremenővel.
Üdv:Csaba
(#) Collector válasza Jani964 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Felmelegszik, ééééés ennyi.
Mivel a belső csövet nem veszi körbe semmi (levegő), ezért nem tudja leadni a felvett hőt, csak hősugárzás formájában. Az pedig sokkal tovább tart, mint a normál hővezetéses hőközvetítés.
(#) rebutia hozzászólása Jún 1, 2010 /

Üdv! Én házilag készítettem vízmelegítős rendszert, ami termoszifonos módon üzemel, és a kollektor közvetlen a vizet keringeti, majd ezt egy bojlerbe vezettem, tárolóként üzemel, és ebből a tárolóból, ami a tetőn van, jön le a meleg víz, becsatlakoztatva az árammal működő bojler hideg víz bevezetésébe, így ha megnyitom a meleg vizet, a bojler nem a hideg vizet kapja, hanem egy előmelegített, k.b. 40 Celsius fokosat, azért ennyi, mert egy 110x70 cm kollektor 120 literre van bekötve, mivel csupán kísérletnek szántam. Ez k.b. 4 hónapot üzemelt, és 15.000 Ft. hozott a konyhára. Most csak arra lennék kíváncsi, hogy kapható e valahol gyári olyan kollektor, ami gravitáció pumpás vízmelegítő rendszerhez használható, és nem gázt, hanem vizet keringet. Köszi
Következő: »»   6 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem