Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Castone erősítőkben láttam azt a megoldást, hogy a föld kapcsoló off állásban simán összeköti a burkolattal a "jel földet". on állásban pedig egy kondenzátoron keresztül kapcsolódik. Talán jobb ha a kettő nincs összekötve. Viszont ha mégis galvanikusan összekötöd könnyen belefuthatsz egy földhurokba.
Sziasztok!
Ez a tda1558q erősítő 350W-os pc táppal működne?
Szerintem működne.
Nem tudnád belinkelni ezt a cikket? nem találom sehol.
De be tudnám linkelni. És linkeljem is, mert azt nem kérted...
![]() Itt a cikk linkje, érdemes az elejétől a végéig átolvasni, találni benne hasznos infókat sok dologról: Bővebben: Link
Persze, hogy működnének, mivel hogy a három rajz szinte teljesen ugyanaz. A másodiknál meg miért jó, ha csak egyszeres az erősítés ? Talán fejhallgatóhoz ? Vannak ennél kicsitt jobb, és korszerűbb megoldások is.
CS!
Egy kezdőnek melyik erősítő kapcsolást ajáljátok? Pls csatoljato fel. Todi92 Nem tűnt fel hogy itt senki nem ír ilyeneket? ![]() szamóca
Helló!
Mekkora teljesítményre? Illetve mire kell? Amúgy mindenképpen Ic-set. pl tda lm
Hi!
Van egy Sharp system 7700 végfokom STK 4241 vég IC-vel. Tök jól működött az egész cucc csak nem használtam és eltettem kis időre.... Most megint kellene de az egyik fele nem szól, minden előjáték nélkül. Semmi életjelet nem ad , se nem búg se nem recseg. Szétkaptam és egy 6Ohmos ellenállás el volt égve. kicseréltem a másik felében lévő ellenállással de így sem jó. Valaki dolgozott már ezzel a végfokkal? Egyéb tapasztalat?
Ez elég nagy teljesítményű végfok 2x120W. Lehet hogy a hosszú pihenés alatt a kondik megadták magukat elöregedtek de nem igazán van a kapcsolásban 6 Ohm, 4,7 Ohm vagy 0,22 Ohm-nak kellene lenni benne?! "nézted már a relét ha az a hangfalvédelem lehet kontakt hiba is" Na prsze ha leégett egy ellenállás és köze volt a 12-15-ös lábakhoz akkor elszálhatott a végfok
![]()
Sziasztok!
Megépítettem a Dracula végfok hapro általi változatát. A kérdésem a nyugalmi áram beállításával kapcsolatos. Hapro 80mA-t ír. Ez a teljes felvételre vonatkozik, vagy tápáganként. Tehát + és GND között 80mA (én erre gondolok) vagy 40mA? Köszönöm a segítségeteket.
Sziasztok!
Én ugy értelmezem ,hogy a + és GND valamint a - és GND között is 80mA.Ha jól emlékszem azt irják a cikben ,hogy elég az egyik ágat megmérni ,mert elég szimetrikusak. A nyákom már kész van nekem is de még nem volt időm összerakni.Majd osztd meg velünk milyen lett a hangja.
Itt az adatlapja, hátha segít.
Szia!
Kipróbáltam 36Ah-s autóakksival, és ugyanúgy durrogott ha mindkét hangfalat rákötöttem, szóval nem a táp a hiba. A 9, és a 15. lábát nem kötöttem sehova az IC-nek, ahogy a kapcsoláson is van. Akkor esetleg az lehet hibalehetőség, hogy a kimenetre tettem egy 250V/6A 2ák. kapcsolót, hogy késlelteve kapcsoljam be a kimeneteket? Vagy akkor mi lehet a probléma? Köszi előre is!
Hát azt a te általad használt kapcsoláson kellene megnézni hogy a 15.-ös lábbal mit kell kezdeni a gyári adatlap szerint 1.5V referencia feszültséget kell beállítani rajta az alacsony frekis torzítások csökkentésére, ide egy 22-47ľF körüli kondit lehet kötni de el is hagyható.
A 9.-est nem kell bekötni. Az IC 4-es lábára a GND ről 100µF ot érdemes betenni (supply voltage ripple rejection.) De te Quadba vagy hídba használod?
Nem tudom mit akarsz a 12Voltos akkuval,mert ez az STK is +- tápról működik,csakúgy mint a többi.Egyébként mint az adatlapból kiderül,+-53V az ajánlott tápfesz.g.itt éri el 4ohmon a 120W-ot,a kimeneti P-t.A nyugalmi áram is tápfesz.g függvénye ez 20mA/min.és 40mA/tipikus van megadva.Ha füstöl az Ic.tápágban levő 0,22-0,5ohm/5W ellenállás,akkor az már tönkrement valószínűleg,zárlatos végtranyó miatt.
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, egy asztali DVD lejátszóval kapcsolatban! (Millenium MN 9602) van rajta egy 5.1-es kimenet... és azt szeretném megtudni, hogy ezeken a kimeneteken hány voltos feszültséget ad ki...(próbáltam lemérni, de nem sikerült..) építettem hozzá egy 2.1es hangfalrendszert! (2x25W + 100W) már csak az előerősítő kell a 100Wos végfokomhoz! az előerősítőnek 7...800mV-os jelet kell leadnia az erősítő bemenetére.. ehhez kellene nekem kapcsolási rajz..meg egy kis segítség jahh: a végfokom 100W Darlington párral..amit innen a hobbie.-ról építettem meg! ![]() előre is köszi!
Huh ez jó, wtc egy TDA IC-ről ír, próbáljuk kideríteni a hibáját.
És szinte egyídőben felmerült ez az STK is aminek valószínőleg elszált minden előzmény nélkül az egyik oldala... ![]()
Szia!
Nem értem, mit jelent az, hogy az áramot a + és a GND (föld) között méred? Árammérőt sorosan kell bekötni az áramkörbe, és így a GND-nek nincs szerepe. Egyébként az az ára ami a + ágon befolyik, az fog a - ágban visszafolyni a tápegységbe. Így teljesen mindegy, hogy melyik tápágban mérsz áramot.
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok. Van egy 4 csatornás MOSFET autóerősítőm aminek a 2-es csatornája gyengébben szól és recsegősen. A többi csat. hibátlanul szól. A jelenség az 1-2 csat. hídbakötésénél is jelentkezik. Lehetséges hogy a végtranzisztor (A1941 és C5198 van benne)ment ki vagy más is lehet? Előre is kössz.
Azokat tekergettem de nem változott semmi.
Szia!
A 4. es lábán megvan a 100µF a 15 ös lábán nincs seemi, és hídalva használom, tehát ez a rajz alapján van minden. ferzoo-nak: A 12V-os akksival azt akarom, hogy mivel ez egy autós végfok, erről mindenképpen működnie kellene, ezálltal most kiderítettem, hogy nem a trafó kicsi hozzá, hanem más a hibája. A 15-ös lábáról hoza kössem a 22nF-es kondit? ![]() És még az a fura, hogyha adok jelet az A bemenetnek, a B kimeneten lehet nagyon halkan hallani.
Szia!
Teljesen igazad van, időközben átgondoltam a dolgot.
Ez annyira egyszerü IC-s végfok hogyha az alkatrészek és a megépített végfok hibátlan sajnos IC-hiba lehet. Egy megoldás a legegyszerübb próbához a mellékelt képen látszik ha ez így nem megy akkor...
![]()
Helló
Van egy tda1510 es ic-m. Megnéztem az adatlapját és látom hogy btl módban 1*24Wattot tud leadni. De mivel nem is biztos hogy működik ezért nem szeretnék nyákot készíteni hozzá. Szerintetek légszerelésben nehéz lenne megcsinálni? A mellékelt kapcsolást találtam hozzá, esetleg ezt még nem lehet jobban leegyszerűsíteni? Nem kell semmi extra csak szóljon és kész. Köszönöm a segítséget helló
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni keresek 2db 2sa1516 PNP és 1db 2sc3907 NPN tranzisztort. Esetleg ha valakinek lenne eladóban vagy tud olyan helyet ahol van mind a 2 féle szívesen vennék bármi megoldást. Előre is köszönöm :worship: |
Bejelentkezés
Hirdetés |