Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   76 / 579
(#) küzmös Gergely válasza Action2K hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Igen rá gondoltam Egyébként az orettával kapcsolatban még annyi lenne a gondom hogy ha a telítettség potméterét tekerem egyből szétesik a kép,ill. ha a dobváltóval váltok szintén összetörik a kép.. amit már csak a sorfázis állító potival lehet visszacsalni. Ill. 4 nagyobb csíkból áll a kép ami lassan vándorol,jól gondolom hogy kapacitásvesztett a 3 nagy kondik valamelyike? Ha járatom esetleg összeszedi magát vagy cseréljem?
(#) Action2K válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Az biztos, hogy valamelyik elkó kiszáradt, ha nem képes stabilan tartani. Hogy az a nagyok közül valamelyik-e, azt nem mondanám, inkább kisebb kondik vannak a sasszin, amik ezekért felelnek. A soreltérítő fokozatnál nem stabil a fűrészoszci. Szerintem. :gumicsirke:
(#) Videotonman válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

De igen, az enyém
(#) Syn7h37ic hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok.
Remélem valamennyire ide is való a kérdésem.
Szereztem egy TV Miniscope 3-at. Sajna van vele némi probléma. Van valakinek kapcsolási rajza a szkóphoz?
(#) djhans válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Tessék itt van. Jó munkát hozzá! Nem lesz egyszrű.
(#) Syn7h37ic válasza djhans hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Köszi szépen.
(#) djhans válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nincs mit. Nekem is ilyen szkópom van. Nagyon jó kis gép!
(#) PillerFecó hozzászólása Okt 18, 2009 /

Szép napot Mindenkinek! Elkészült ismét egy készülék. Egy RFT 4U69-es 1954-ből. Egy kissé hiányos volt,de megoldottam. Középhullámon antenna nélkül is képes néhány adót fogni! További szép napot!
(#) gkari hozzászólása Okt 19, 2009 /

Tud-e valaki segíteni?
RFT CAPRI már elég jól egyben van, csak a hullámváltó szinte mindegyik csúszkája tele van kh.-val. Van-e valami trükk a csúszkák egyszerű kiszedhetőségére(mint pl. a "Pacsirta)?
Köszönöm:gkari

(#) Doncso hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok, végre úgy néz ki mostmár lesz egy kis szabadidőm, hát előástam a padlásról a rádiómat, ez egy 38' as Standard tipusú készülék, kissé le van pukkanva ahogy a képeken látszik, de szeretném rendberakni, sajnos a hangszóró és ezzel együtt a gerjesztő tekercs és kimenő hiányik de egyébként mindene megvan. Nem lesz kis munka, mert azért az idő vasfoga azért hagyott rajta némi nyomot, de szerencsére a fa ép, a sasszi szép állapotban megmaradt, remélem átkondizáson kívül sokat nem kell bajlódni vele elektronikailag. Gondoltam felteszek 1-2 képet róla.
(#) PillerFecó válasza Doncso hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Ez egy csodálatos készülék,szívesen látnám az enyéim között. Gratulálok,és sok sikert a felújításhoz!
(#) Doncso válasza PillerFecó hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Köszi a biztatást.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Tessék mondani szabad irigykedni a Standard Szuper 38-asodra?
Ha netán nincs meg a kapicsrajza, mellékeltem. Jó munkát hozzá! Aztán gyári legyen ám!
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Ohh, uram, nagyon szépen köszönöm, igaz rajzom van de alkatrész lista nem volt, mindenképp hasznos köszönöm.
Irigykedni nem kell.......de inkább mégis, végülis nem minden sarkon árulnak ilyet .

Sajnos akkora barom vagyok, hogy elkezdtem bontani szépen, minden flottul ment, de vannak a hangszóró takaró csíkok, az elején, ezeket nem tudtam máshogy leszedni, csak úgy ,hogy csavarhúzó , így pici sérülés keletkezett rajtuk, nem biztos, hogy újra vissza tudom tenni őket, majd miután a belsejét csiszoltam, ráleltem az átmenő kis csavarokra, mondom isstenem mekkora idióta vagyok.
Azért csatolok egy képet a mostani állapotról, doboz csiszolva és lazúrozva.

Köszi a bíztatást, igyekszem a legjobbat kihozni belőle.

doboz.jpg

(#) csezoli21 hozzászólása Okt 20, 2009 /

Helló
Van egy ilyenem, tud róla valaki valamit?
Feszültséget és áramerősséget lehet elvileg vele mérni,...
Ha valaki tud róla valamit kérem jelezze mert pár forrasztás ellengette az alján és szeretném működőképessé tenni, nagyon egyben van és gyönyörű szép

IMG209.jpg

(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Hát... Ejnye-bejnye! Azért akkoriban összerakták a dolgokat, és nem holmi összepattintom, meg ragasztom módszerrel, hanem igenis, sok-sok kis csavarkával. Olvastad ezt a hsz-emet, és a linken lévő blog-szerűséget? Bővebben: Link Itt kiderül, hogy mindent csavaroztak. A sérülések ellenére vissza kéne rakni azokat a léceket. S ha azokat is átcsiszolod, lefested, talán még nem is feltűnő a sérülés.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Szia, hát őszintén szólva még sosem volt dolgom ilyen öreg készülékkel, jobban kellett volna figyelnem, a lécekkel nem tudom mit kezdjek, mert aluminium volt, így gyönyörűen ki tudtam volna polírozni tükörre, de hála a hülye fejemnek, sikerült eltörnöm egyet, meg meghajlott 1-2, hát nem tudom nem lenne e érdemesebb valami alu I profilból egy újat hajtani rá.

Még nem láttam eddig a rádiódat, de most megnézegettem, hát nagyon szép lesz az is, a csiszolás miatt nem irígykedem, bár én 3-óra alatt becsiszoltam és megkentem egy réteg lazúrral, igaz én egyszerűen lekromofágoztam a régi lakkot róla, egy fekete undorító trutyi formájában, egy spakli segítségével le is ugrott a fáról. Inkább csak a karcokat kellett csiszolgatnom.

Apropó fa, még ilyet sem láttam, hogy van ugye a fa váza a rádiónak, és kívülről egy kb 1-2mm-es szintén fa réteg van ráragasztva, ami adja neki a mintát, mint egy fa "matrica" érdekes nagyon.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Alumínium I profilt elég nehéz kézzel szépen hajlítani. Szerintem sima négyszögprofilt is kapni, hasonló méretben mint az eredetiek. Azt könnyebb hajlítani, s mini furatot belefúrva, pici csavarokkal vissza is rögzíthető az eredeti helyére.

Idézet:
„és kívülről egy kb 1-2mm-es szintén fa réteg van ráragasztva”

No ezért nem estem neki vegyi festékeltávolításnak, mert félő, hogy átázik a fa, s alámar a vegyszer, s feljön a ragasztott réteg is.
Amúgy ez a fajta technológia, mármint a ragasztott fa réteg talán még manapság is alkalmazásban van a drágább kézzel gyártott bútoroknál. Az intarzia is ilyen elven készül, csak nagyon pepecses.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Hát, nem egész I profilra gondoltam, inkább egy sima alu csíkra,vagy hogy is mondjam, csak nem tudtam magam kifejezni, azt szépen lehet hajlítani. De a négyszög profil is jó ötlet, abba tényleg bele lehet tenni a csavart is rejtve.

Idézet:
„No ezért nem estem neki vegyi festékeltávolításnak, mert félő, hogy átázik a fa, s alámar a vegyszer, s feljön a ragasztott réteg is.”

Uff, akkor összetehetem a két kezem hogy nem mart alá, és nem jött fel az egész?
(#) PillerFecó válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Bizony-bizony a külső vékony furnérréteg nagyon vékony és sérülékeny.Sem a vegyi,sem a hőhatást nem tűri. Én a nagyját rezgőcsiszolóval,majd aprólékosan kézzel csiszolva szoktam végezni. A lakkozott felület még egyszerűbb,de a későbbi gyártású politúrozott (vagy műgyantával bevont) káva felújítása az igazi élmény! Sok sikert és kitartást kívánok a felújításhoz!
(#) gkari válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Az aluminiumprofilt én tömör profilból(esetleg vastagabb lemezcsík)készíteném. A fán lévő réteg:"furnir"(funér). A 40-es években a rádiókávákat ált. politúrozással fényezték, amit egyszerűen denszesszel el lehet távolítani(először persze próba pl.az alján!).A denszesz a ragasztást nem oldja.
Üdv:gkari
(#) Doncso hozzászólása Okt 21, 2009 /

Köszi urak a bíztatást és a tanácsot, szerencsére a csiszolás és első festésen már túl vagyok, hál istennek nem jött fel a furnér.

Most épp az elkókat cserélgetem, Köbzoli javasolta, hogy az összes elkót cseréljem ki, oly módon, hogy a régi házat keresztülfúrva beépítek egy újat. A két végét pedig lezárom így megmarad a korhű kinézet és a kapacitás is rendbe marad.
Viszont egy dolgot nem értek. A nem elektrolit kondikat is ki kell cseréljem?
Mert egyet kivettem, megmértem, a kapacitása annyi mint amennyi rá van írva, feszt adva rá nem melegszik, áramot nem vesz fel, azaz nem zárlatos, akkor ez azt jelentené. hogy még jó?
Üdv.
(#) oregtamas0202 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Üdv.Isten őrizz.Vétek,hisz 30-40-50 évet kibirt és korhű. Öreg T
(#) moltam válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ilyenek vannak az iskolában...Oldalt van a 0 ázócsavar állitsd be úgy hogy a mutató alaphelyzetben a 0 án legyen
(#) zolika60 válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ez egy fizika órán használt segédeszköz. Amikor még én jártam oda akkor voltak ilyenek. (60as évek vége 70esek eleje.) Az akkori fizika könyvekben benne van a működése. De tán a későbbiekben is.
(#) moltam válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Az iskolában 3 féle van. Ilyen a legnagyobb méretű.
A másik az sárgásfehér szinű fekete fém deprez van benne.A 3. az műanyag kék és műanyag a deprez "üvege".
(#) zolika60 válasza moltam hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Nálunk csak ez az egyféle volt. De hát mindegyik ugyanúgy működik.
(#) csezoli21 hozzászólása Okt 21, 2009 /

Helló
Köszönöm a segítséget
Közben már megtisztítottam, beállítottam nullára a megszakadt forrasztásokat kijavítva a feszültségmérő része már működik, is de az amper része nem megy gondolom ezt is sorosan kell kötni mint a multimétert nem? Ha igen akkor ott még gond van,.. majd megoldom, végül is félig már működik
Igen ez egy 1968 as darab
Köszi a segítséget helló
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Hát így gondoltam én is, hogy kibelezem és beleteszek egy újat, de ez csak fúrással valósítható meg, ha hosszába átfúrom. Máshogy nem jön ki.
Meg ebbe nem kátrány van hanem bakelit a lezárás.
Ilyen hosszúkás elkók ezek.

Idézet:
„a kapacitása annyi mint amennyi rá van írva, feszt adva rá nem melegszik, áramot nem vesz fel, azaz nem zárlatos, akkor ez azt jelentené. hogy még jó?”

Erről mi a vélemény?
(#) Doncso válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Ezt most nem egészen értem mire írtad.
Következő: »»   76 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem