Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   489 / 1684
(#) Panhard válasza lidi hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

A csövek tipusa: F8T5-BLB 8 Wattosak, az elektronika 7W-os selejtezett kompakt fénycsövekből van. 2-3 percnél tovább még nem ment, mert addig szoktam világítani a nyákot, szerintem nem melegszik be a doboz, de majd megnézem...
(#) Tom025 válasza Panhard hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Kinézetre osram elektronikák. Nem sajáltad szétbontani őket? Én tuti óccsókínaival csináltam volna, aminek a fénye használhatatlan, ellenben 200Ft Vagy találékony elektronikások mehetnek újrahasznosítani, egyes nagyáruházakban gyűjtik a rossz kompaktokat és általában a cső megy tönkre bennük, kiég az izzószál a végükben, a meghajtóáramkör használható. (szerk: ha selejtezett, úgy könnyű.. )

A levilágító szép lett, nagyon dívik mostanság ez az építsünk szkennerbe mánia, bár nem mondom, ötletes. Én még higanylámpával világítok.
(#) nagy hoho válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Helló! Az LCD gyárilag van háttér világítással ellátva.
(#) nagy hoho válasza levy_k hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Szia! A furatok oszlopos fúrógépen kifúrva majd 90 fokra köszörült fúróval süllyesztve és 260-as polírpapírt még elkoptatom és azzal megcsiszolom a süllyesztést.
nagy hoho
(#) levy_k válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 24, 2009 /

Legközelebbi építésnél majd kipróbálom, és köszönöm, hogy "leleplezted" eme titkot.
(#) Frillsp hozzászólása Okt 25, 2009 /

Hali!
Én megint csak 1 szép hangfalat építettem!
(#) DJ Szabcsa válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Hatalmas gratula. Hihetetlen szép lett
(#) mex válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ez tényleg gyönyörű.

köszönöm
(#) nagy hoho válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Én egy műbútor asztalos famíllia sarja vagyok. Így valamit értek a fához. Csak azt tudom mondani, hogy csodálatos darab. Nagyon profi. A farészek politúrozva vannak? A fekete az ében fa vagy pác+ politúr.
Ha egyszer lenne két ilyen hangfalam építenék hozzá egy csöves erősítőt. A Hartman-Kardon nem érdeklődött még?
Gratulálok ,nagy hoho
(#) Frillsp válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Üdv nagy hoho!
Nagyon szépen köszönöm!
ebben tényleg mindent beleadtam,nem politúr nem is pác,csak sima fekete zománc + 2komponensű lakk felcsiszolva és polírozva!(basszus tényleg páccal kellett volna ugyan úgy juhar furnier csak pácolva!)
hát már nekem is eszembe jutott hogy 1 csöves jól mutatna vele! majd még kiagyalom!
Frill
(#) Ballage válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Halihó!

Teljesen leesett az állam... Gratulálok! Először azt hittem csak szórakozott valaki, és beküldött egy gyári cuccot, hogy ő csinálta, aztán rájöttem, hogy valaki tulajdonképpen tényleg beküldött egy gyári cuccot, amit ő csinált... Megnéztem az iwiwen is, a famembrán az egészen szuper, nem is tudtam, hogy ilyet is van... Ezek szerint jobb, mint a papír?
(#) Stadi válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

:eek2: Na, ilyen minőséget se kapni a boltban. Látszik rajta, hogy szívvel-lélekkel csináltad.
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 25, 2009 /

Sziasztok

Mutatnék én is valamit.
Nem lett egy pro, sőt, de nem is az volt a lényeg, hanem hogy működjön.
Én egy AVR/PIC égetőt építettem Hú de hülyén hangzik...
Bár a lényeg ez, mivel egy AVR-Dopert és egy PICKit2-t tettem egy dobozba, bár egy kicsit nagy a doboz.

Az ICSP és ISP kábeleket a DB-9-es csatin vezettem ki.
A kapcsolóval váltani lehet, hogy vagy az AVR-Dopert vagy a PICKit2-t kapcsolom be. Középen kikapcs. van.

Az AVR-Doper van balról, annak egy LED-je van, a DB-9 felett, a másik oldalon pedig a PICKit2 állapotledjei vannak. A kapcsoló mellett két oldalon a bekapcs. jelző LED-ek vannak...

Azért van belül is USB-B csatival bekötve a két ketyere, mivel előfordulhat hogy ki kell venni, javítanivaló, stb.
Tehát csak ki kell csavarozni, kihuzigálni a csatikat és kész.

Bocsi hogy hosszúra sikerült
Most pedig az ünnepléshez bekapok egy mikrónyi "pattogtatott kukoricát"...
(#) Norberto válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

No, ezt hallgasd meg rajta, mert olyan a kivitelezése, mint amit a legtöbbször elénekelnek ebben a dalban: LINK
(#) hapro válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Nekem is vannak fogalmaim a fa munkáról, és ez I. osztályú munka. Csak így tovább és lássunk még hasonló szépségeket itt!
(#) Doncso válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Gratulálok, eszméletlen gyönyörű, egy két dolgot kérdeznék, ugyanis épp egy rádió felújításban vagyok, én politurozásra gondoltam, de most hogy látom mire képes a két komponensű lakk, így lehet azt használnám, mert két komponensű parkettalakkom van, ez az amit te is használtál?
A csiszolást hogy csináltad, milyen ezközökkel, és papírral, illetve a polírozás hogy készült, itt is a gépek és anyagokra lennék kíváncsi.
Üdv.
(#) Doncso válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Kicsit spagetti a belseje, de gondolom ez mit sem von le a használati értékeiből. Szerintem jó lett , nekem tetszik.
(#) vicsys válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Barátom, ez nagyon szép! Hihetetlen....! :eek2:
Gratula! :kalap:
(#) StefuPeti hozzászólása Okt 25, 2009 /

Nos akkor megmutatom én is a tegnapi munkámat. Egy LCD-s digitális tápegység lesz majd.
(#) zsoltee0001 válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Ez egészen brutális :eek2:
Nem is gondoltam, hogy ilyet "házilag" is meg lehet csinálni, nincsenek képek esetleg a gyártás folyamatáról? Milyen hangszórót tettél bele?
Ehhez tényleg dukálna egy jó kis csöves erősítő!
(#) Frillsp válasza Ballage hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

helló!
hát köszönöm!
a famembrán mélynél jobb a papírnál de a közép tartományban kicsit rosszabb a papírtól! (a súlya miadt)
(#) Frillsp válasza Stadi hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

köszi!
hát igen ebbe mindent beleadtam!
(#) Frillsp válasza Norberto hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

hehe jaja
(#) Frillsp válasza Doncso hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

köszönöm szépen Doncso!
igen én is parkettalakkot használtam(jó kemény)szupraluxot!
sajna én csak ecsettel tudtam kenni,a rétegek között mindig megcsiszoltam 400 és 800as víz papírral!
a legvégén pedig 400-800-1200-1500 és 2000res papirral mentem rá!
ilyenkor sima de mattos lett a felület és ezt colgate fogkrémmel fényeztem vissza! először excenteres géppel (annyira nem tudtam vele nagy fényt elérni,nem erre való)utánna pamut rongy segítségével kézzel dörzsöltem a fogkrémet a felületre! igy már egész szép lett! végső lépésben pedig autós viaszos löttyel töröltem le!

köszi mindenkinek!
itt van néhány kép a gyártásról!
B&W hangszórókkal vannak szerelve!

még pár kép!
nézzétek csak!állványon nem is volna rossz, ha ő frontnak volna használva!(jó ez a fektetett elrendezés szeintem)amúgy centernek készület!
(#) Doncso válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a technológiát, azt hiszem, ezt ki fogom próbálni. Nagyon tetszik az eredmény, a hozzávalók meg adottak egytől egyig.
Üdv.
(#) nagy hoho válasza StefuPeti hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Helló! Eddig jó!
(#) zoly15 válasza Frillsp hozzászólására (») Okt 25, 2009 /

Húú!
Ez velemi hihetetlen szépre sikerült!
Gratulálok a munkádhoz!
Ilyet én is elfogadnák, szép, hangulatos!

Üdv!
Következő: »»   489 / 1684
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem