Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nálam az avast nem riasztott.
Szintén zenész és semmit nem jelez nálam, sőt már többször látogattam azt az oldalt és még vírust nem kaptam.
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne. Építettem egy végfokot, de nem az eredeti fet-eket(2sk1058, 2sj162) tettem bele, hanem irfp 240 és 9240 et. Tudtommal ezzel minden további nélkül helyettesíthető a 2sj 2sk pár. Vagy nem? Minden segítséget élőrre is köszönök!
Kaspersky szerint is vírusos.
Erre így, ennyi info alapján inkább nem merek tanácsot adni.
Szia!
Nálam szintén Kaspersky, és nem vírusos..
Pedig veszélyes nem javasolt a GOOGLE CHROME böngészőm tiltja.
![]()
Adott az erősítő.
erősítő A kérdésem az lenne, hogy egy mp3at szeretnék vele erősíteni, de nem a fülesét, hanem két 0.5Wos, 8 Ohmos kis hangszórót. Mit kell átalakítani, hogy a jack dugó helyére lehessen csatlakoztatni a hangszórókat? Vagy esetleg teljesen más konstrukció kellene?
Betettem az oldal tartalmát egy DOC-ba, itt van.
A végtranyók mjl 21193-4-ek, 10-10 darab oldalanként, ezek lennének 4-4 darabbal kiegészítve.
A meghajtók Tip 41 C /42 C. Tápfesz -+90 V, de ez tuti beesik freki terhelés alatt -+ 45 V-ra. Terhelőimpedancia effektív 1,5-2 ohm körül lenne, 3 másodperc erejéig. Az egyik oldal fázisfordítva van, és hídban dolgozik össze a kettő. Esetleg emitterellenállásokat stb. meg tudom nézni hogyha kell. válaszod előre is köszönöm
Jóestét!
elérkeztem arra a pontra hogy erősítőt építenék! Mit ajánlotok? (valami komolyabbat szeretnék ami szépen szól és olyan 100W körülit.) A csövesek szépen szólnak tudom de azt kihagynám. ![]() Az erősítőhöz a hangfal már megvan: Cat LEB 401 8 ohm 180W Szóval mi lenne a megfelelő erősítő?
+-60V-os VF2
![]()
És szépen szól?
Nem muszály a legeszszerűbbet és nem is kell olyan olcsónak lennie olyan 10000Ft körül gondolkodom.
A sajátomat még nem élesztettem. Ismerősömé tetszett, bár én "botfülű" vagyok. Biztos írnak még sokan a hangját illetően. Nekem 1000 forintból jött ki egy panel
Csináltam párat a VF2ből. 40 illetve 60 Voltos változatot is. Mindegyiknek szép hangja van. Legalábbis számomra, de talán a 40voltos változat az irf540-9540 FETekkel szól a legtisztábban. Énis csak ajánlani tudom. Esetleg KD Mester Conductora is jo végfok lehet. Egy probát megér.
![]()
Én conductort építettem, hallgatható hangja van.
Nekem nincsen gyakorlatom ekkora áramokkal és nem szeretnék rossz tanácsot adni. Bassmester, vagy lapose gyakorlottabbak ekkora áramoknál.
Szia!
Idézet: „Erre így, ennyi info alapján inkább nem merek tanácsot adni.” Szintúgy! 60V-ról emelni 90V-ra nagyon durva, ráadásul TIP41C-42C.
Emelt táppal próbálgattam, stabilnak néz ki.
Tápon eddig 550 A-ert mértem max. de azért mert az alacsony terhelőimpedancia miatt, beesett a vég hatásofoka, 30 % körül dolgozott. Szval nagyobb áramot valószínűleg bírni fogja, most 400 A áramfelvételnél, 1,8 ohm-os effektív terhelésen van normális hatásfoka, 65-70 %. Ezért szeretném további tranyókkal megoldani, hogy 1,5 ohm körüli impedancián is stabil legyen a vég. Mi a véleményed, elviekben rendben van ? Tip41-42 ki tudja hajtani őket rendesen ? ha nem, mire tudnám cserélni ? válaszod előre is köszönöm
oldalanként 2-2 db tip41/42 van, gondolom párhuzamban, tehát összesen 8 db a 20 db mjl 21193 / 21194-re
Gyárilag ennyire alul lenne méretezve ?
Esetleg nem lehet hogy vmilyen más kapcsolásban vannak a párok ? és így pl 200 V-ot bír
A tipikus kapcsolásban sajnos ez a helyzet, de nagyon nehéz bárbit mondani kapcsolási rajz nélkül. Más erősítőkben is találkoztam velük +-60V-ig.
köszönöm
szétszedem és ránézek majd Tranyóka aktiválva. szamóca
Erősítő
Erről az erősítőről szeretnék véleményeket hogy érdemes e megépíteni?
Szia!
Már sokan megépítették, érdemes megépíteni.
Szia.
Hallottam már működni, elég jónak tűnt.Ugy tudom kitben is kapható valahol.
De mégis mennyire szól jól mondjuk egy Quad erősítőhöz képest?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |