Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
A főnököm kb 1 hónapja vett ugyan ilyet akcíósan 39000-ért, csak az 14 v-os, két Li-ion-os aksival. Van egy 14.4 v-os Hiltije is, de ez kétszer átugorja a Hiltit az tuti
Nekem is BOSCH-van csak zöld, mi a különbség, az árán kívül? Ez mindig is érdekelt.
Zöld 500 W os BOSCH nálunk ipari felhasználásra volt, persze ritka használat miatt nem kellett a jóval drágább de a tapasztalat ezzel a kis "játékfúróval" eléggé pozitív. A játék jelző a súlya mert az nincs, egyszer azt hittem ellopták a kofferből mert semmi súlya nincs az egésznek, kellemes gép.
Értem. Sajnos ha jól sejtem nekem haldoklik az akkuja, bár nem értem miért, hiszen nem öreg , viszont ha feltöltöm, és nem használom, pár nap és lemerül magától. Bár én már nem csodálkozom semmin. A márkás cuccokkal valahogy sosincs szerencsém.
12 éves skil akkus fúróm van amit a bosch előtt használtam, az még nem ez a könnyű szutyok amit a tescoban meg hasonló helyen lehet venni pár ezerért, 8 éve még egy komplett konyhabútort összeraktam 1 töltéssel. Fénykorában 1 töltéssel összeraktam, helyszínen beépítettem, és még egy kevéske maradt benne. A bosch-hoz szerencsére 2 akku van, de ez újonnan gyengébb mint a skil volt. Ez 2 akkuval tud annyit mint az előző, de itt jobb, hogy legalább folyamatosan tudom használni. Mert míg merül addig töltöm a másikat.
Igen nekem is 2 akkus, kartonozni ugyan nem lehet vele, de kevesebb használat mellett elmegy amig tölti a másikat. De már odavannak az akkuk szerintem.
Nekem (cégnek) egy 4,2V-os kis Metabo-m van már vagy 1,5 éve. A 100mm-es 5-ös pozdorjacsavart becsavarja előfúrás nélkül! Jók a Li-ion cellás Metabo-k. :yes:
Szerintem is, Metabo ütvefúrót használtam sokáig, verhetetlen volt, és metabo elszívóm és körcsiszolóm van. Kinyírhatatlan.
A gépem 94-ről volt értékelve 40-re utolsó darab belőle az enyém 90-et nem adtam volna ki én sem de nekem ennyi pénzt megért!
Ezen a címen nézzetek szét vannak még akcióban szerintem egy ilyen gépért...Bővebben: Link
Sziasztok, nekem Bővebben: ez tetszik, rendelni fogok belőle.
Persze kicsit gondolkoztam mi is lehet ez .
Ha nem sikerül kitalálni, én szívesen megmondom neked mi is ez. (nem ér ennyit!, kb. feléért is kapsz)
Először én is leírtam neki hogy mi ez, de aztán észrevettem a múlt idő jelét a 'gondolkoztam' szóban, és inkább kitöröltem az értelmét vesztett hozzászólást
Cak akkor ér annyit ha jó minőségű. De hol lehet már minőséget kapni? De ráébresztettetek mi hiányzik a szerszámkészletemből.
Black&Decker van ráírva, az szerintem nem olyan rossz. És az a baj hogy nem is a hajtóvas a lényeg, hanem a menetmetsző. Ha meg készletbe veszed adnak vele hajtóvasat is. :yes:
Inkább egy orosz készlet kell, azok jó minőségűek. Ha az orosz igénytelen-annak mondják- volt akkor kína mi? Láttam a tescóba is menetmetsző/fúró készletet. Ismerősömnek nem vállt be. Lehet ha sok pénzem lesz veszek egyet a szerszámboltból, ott igaz drága minden de legalább minőségi. Kell szereznem birkafaggyút is kenésnek, már fúrtam menetet faggyúval nagyon jó eregménnyel.
A minőség elég összetetten értelmezhető fogalom. Jelen esetben szinte csak a belső körgyűrű méretpontossága számít, és annak sem túl nagy a tűrése, hisz elég sok csavar segíti a rögzítést.
Ha ilyen hiányzik a műhelyedből, akkor azt sajnos nem tudod egy darabbal áthidalni. Ebből 4-5 méret kell legalább, ha mondjuk M2,5-M16 -ig szeretnéd a témát egy életre megoldani. Nem tudom ki írta, de tökéletesen látja a lényeget, mikor a hajtóvasba kerülő "szerszám" minőségét helyezi előtérbe. Az ilyesmi, általában készletben sokkal gazdaságosabb.
Tudom eléggé drága a tényleg jó szerszám de inkább az mint szívja az ember a fogát hogy pár menet és vége. Szerintem inkább nagy tűrése van a szárnak mint kicsi, lehet 0.1-0.2 mm, esztergályosként az eléggé nagy tűrés.
Ha esztergályos vagy, akkor igen nagy balgaság lenne vásárolni ilyen hajtóvasat. Sokkal inkább magadnak kéne elkészíteni, és akkor a precizitáson túl, még a büszkeség is mindig előbújhatna, mikor a saját kreációddal dolgozol. Az enyémeket még középiskolában fabrikáltam, és máig kifogástalanok.
Szerintem majd nem mindegy ,hogy a fémbevágó betét tartó milyen minőségű.A betét legyen jó minőségű!
Idézet: =menetmetsző hajtóvas.„fémbevágó betét tartó” Bocsi :hide:
Miből gondolod,hogy nem tudom mi az? Van itthon vagy 4 db különböző méretű metszőkhöz. Csak mivel senki nem nevezte meg, így én sem.
Nemigaz én megneveztem Bővebben: Link
Elnézést kérek, de olyan borzasztóan nyakatekert, (uram bocsá' magyartalan módon irtad le), hogy bizony azt gondoltam nem tudod a helyes kifejezést.
Semmi gond! Én az előző oldalon teodor 552097 hozzászólásában olvastam. Volt egy oldal linkje és ott hívták így a hajtóvasat. Mint a biciglit lábtekerészeti tovalöködömnek.
Csak legyen egy gépem, vagy legyek olyan helyen ahol hozzáférek és vannak szerszámok. Nem nagy ördöngősség egyet csinálni csak gép kérdése. Esztergályos vagyok de most maróra kaptam állásajánlatot meg tmk s nak, választanom kell záros határidőn belül. A szárról csak az jut eszembe hogy rettenetes minőségbeli különbségek vannak, volt amelyik a menetes részén eltört annyira vékony és lágy anyagból készült.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |