Fórum témák
» Több friss téma |
Ja, bocs, valóban a potiról van szó és kösz a választ
Sziasztok !
Tudnátok abban segíteni abban, hogy hogyan nézzem meg esik a trafón a faszültség? Eddig 2*24V/50W halogén izzóval néztem de most már 2*25V lett a trafó igy nem tudok semmit rákötni.
És mi a problémája ha előtte 24volt a 25-öt is elbírja.
Igen ,én is arra gondoltam. Végül-is akkor nemigazán van megoldás a mély tartomány hibáira?
Nem nem úgy értem!
Ahogyan kérdeztem: Magyarán van e- zöld -sárga vezeték bekötve a konnektorról ,vagy sima dugvilla , két vezetékkel?
Tekertem egy trafót ami 2*10 voltos volt mert elszámoltam magam és am se volt jó mert 7 voltot esett a fesz.
De ma tekertem egy másik lemezből egy 2*27 voltost (egyen irányitva és pufferelve38V) és ezt szeretném kipróbálni h ennek is esik e feszültsége. Remélem érthető
Mekkora a trafó mérete? úgy értem a csévetest közepének a területe. Milyen átmérőjű huzallal tekerted?
Esetleg kép viszonyításképp biztosan segítene.
17 cm2 a keresztmetszet. 0.5-ös ből van a primer és 1.7-esből a szekunder. Képet sajnos nem tudok rossz a telóm.
ÓÓÓ annak bőven el kell bírni egy 2*100-as tda véget. Kösd rá az izzót egyenirányítás nélkül. Azt még ki kell bírnia. De szerintem felesleges.
Nem bírta mondjuk én is úgy számoltam hogy bőven elég csak azért mégis ki szeretném próbálni. am mono TDA lesz
Hát nekem 4db 4700µF-os 4db 2200µF-osm van itthon, gondoltam enny elég . ost akkor nd ha ennyből csnálom vagy muszáj vennem 10,000µF-os kondkat
Akkor készíteni kell terhelő ellenállást. Az biztos kibírja.
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy élesztésnél mire figyeljek oda, ha lehet többek véleményét kérnémköszi
Sok helyen meg kifejezettten a 2 db 4700µF re hajaznak ,mint egy 10000µF-re. (B5 topikok valamelyike??)
Jó lesz az úgy csatornánként 2 db 4700µF 2 db 2200µF 1 db 100nF fólia MKT de az sem baj ha MKP , 1 db 100-470 µF LOW ESR kondi , ez már nem kerül sokba de állítólag sokat használ.
Szerintem:
Mielött rákötnéd a tápfeszt a panelekre , multival szakadásvizsgálóval mérj át mindent , a kapcsolási rajz szerint értelemszerűen, mivel nem olyan bonyolult a kapcsolás max 10 perc alatt végzel, amit kimértél egy filtollal rajzold át a kinyomtatott kapcsi rajzon. Az ellenálásokat szinkód után azonosítsad be ujjra , nehogy pl 22k -helyett 22 ohm legyen beépítve. Az elkók ,és a diódák polarítását ujjra ellenőrizni. Nagyon fontos ,hogy a hűtőbordára felszerelt ic fém füle ,és a hűtőborda között szakadást kell mérned. Ezek után bátran rákötheted a tápfeszt , a kimenetre biztonság kedvéért mérj rá mielött hszt kötsz rá. Nehogy egyenárám (DC) legyen, mert az kinyírja a hszt. AC lehet majdnem a teljes tápfesz is akár.Csak győzzed hsz-el. Ha nincs sinus generátorod akkor valami programmal készíts egy 1000Hz-es sinus hangot , és másoljad rá egy mp3 lejátszóra. A hangerő változtatásával , a kimenő fesz növekedni fog. Ekkor már nyugodtan köthesz rá hsz-t mert jónak kell lennie. Kihagytam valamit?
Nem árt izzóról indítani a tápágakban vagy ellenállás!
Nem tudom kihagytál-e valamit neked kell tudni én azér tkérdeztem mert még erősítőt nem élesztettem. 1000 Hz-t mivel tudok csinálni?
Neten található de ha jól tudom a HE oldalon is van jelgenerátor program
Szerk: Megkerestem neked: >>>> KATT <<<<
Sok erősítőt még én sem , de ilyent már igen , átnéztem , bekapcs , rámér . Kész.
A többi olvasót próbáltam megszólítani. Van biztosíték a tápegységedben? Ha van tehetsz a foglalatba 10 ohm 1W terhelhetőségű ellenálást , úgy hogy a lábait rátekered . Ha valami gond van ezek égnek el, ha minden rendben akkor mehet bele rendes biztosíték.
Ez jó ,de innét akár le is töltheti ,és élesztés idejére nem kell belekötni a számítógépet is.
Bővebben: Link
Oké köszi hogy segítettél. Holnap kezdem el építeni.
Ha nincs előtte LM1036, akkor szerintem egy 1u kondi is megoldás lehet. 22k bemeneti ellenállás mellett 30Hz-ig gyakorlatilag egyenes, és 7Hz környékén van az f3. Hogy ezen túl az IC frekvenciamenete hogy alakul, az más kérdés.
Ésszerű MOD lehetne a már elkészített erősítőknek. Ki fogom próbálni , de most ép B5 erősítőn dolgozom. :papakacsint:
Én pedig Conductor-on Az alkatrészek zöme megvan hozzá... már csak le kéne fotózni a panelt.. és összerakni, éleszteni. Tápkondik, trafó adott.. csak kedv meg idő kéne
Sziasztok!
Ma össze raktam az erősítőt, és se füst se durr nemvolt. Rámértem a kimenetre ott 76V volt váltóban (ez baj?) és a kimenetre is rámértem azért és ott nincs. Itthon van egy kb 50 W hangszóró azzal kipróbálhatom? köszi
A kimeneten van 76volt?Ha igen akkor valamit rosszul csinálltál.Nekem egy 40w-os sal hangszóró van rajta.
visszáb egy oldallal ptesza azt irta,hogy nem baj... de mit csinálhattam rosszul? A kondi polaritása jó 3szor is átnéztem, az ellenállások is jók egyesével ki mértem őket, a táp fesz: -38, GND , +38 igy van.
Nemtudom nekem 0volt ac van a kimeneten.Szerintem az ic rossz.
mit gondolsz rá kössem vagy ne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |