Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hali!
Sajnos találkoztam már olyan emberkével itt fórumon aki nem ismerte az UV fény káros hatását, ezért kötelességemnek érzem elmondani neked is hogy csak óvatosan fényképezd azokat az UV LED-eket, mert a szemedre nagyon roncsoló hatása van! Kerüld azt hogy a szemedbe, vagy más szemébe jusson! Csak óvatosan, és használd egészséggel! :photo:
Szia!
Ismerem a káros hatását, nálam hegesztőpajzs volt Amúgy kössz!
Akkor jó, megnyugodtam!
Esetleg ha a későbbiekben tervezed, építhetsz egy jó időzítőt hozzá:Bővebben: Link
Nálam a Nod32 semmit nem jelez. Na de ne offoljuk szét a témát
Tényleg vírust jelez az AVAST, írtam egy e-mailt a weboldal gazdájának. Nem tudom milyen vírus lehet ez, esetleg később, ha ki javítja nézz fel rá.
Üdv!
Végre lett alkatrész, így betudtam fejezni a villogómat. Erre mondhatom, hogy saját tervezésű, bár elég alap dolgok vannak benne. Astabil + monostabil-ból áll. Ha megnyomom a gombot, akkor egy 7-8 másodpercig villog a nyák közepén a piros led. Az alkatrészeket szimulátorral próbálgattam össze. Alapjáraton 462ľA-t vesz fel, csúcson (led világításnál) kb 10mA-t. Egy darab CR2032-es 3V-os elemről megy. Az összes alkatrész elfér ez alatt a másik oldalon. Sorozatgyártáshoz van még 2 panelom Azoknak viszont már nem lesz ekkora foglalat, hanem vezetékkel lesz ráfeszítve a nyákra (kicsit poros, mert sokáig ált)
Gratulálok!!
Erre mondják, hogy az elem több helyet foglal, mint maga a berendezés... :hide: Bárcsak ekkora lenne az én gépem is minden alkatrészével... Amúgy hogy sikerült felforrasztani az alkat részeket?
Klasz lett, gratula! Ezt mire fogod használni?
Pioneer féle labortáp
Szép lett!
Az a két saru a két műszeren ami nincs sehova sem kötve, az mi célt szolgál? Esetleg világítás lenne?
Őszintén? fogalmam sincs... de gondolom, arra való, másra nemigen lenne használható egy analóg műszeren
Ez gyári! Gratulálok, nagyon szép lett!
Na kérem. Ezt hívják úgy, hogy iskola példa! Gratulácius maximus! :kalap:
Köszönöm mindenkinek!
Mindegyiket kézzel forrasztottam be, fahrenheit pákával. Ennek szép hegyes a vége, könnyen lehet vele dolgozni kis helyeken. Viszont a 3db tantál kondi kicsit rosszul néz ki, mert ki kelett forrasztani, és újra be. Elvileg azért, mert megcseréltem a polaritását, viszont konkrétan nem tudom már. 2 ellenállás lett nagyobb, 0805-ös helyett 1206-os, így azt már nehezebben forrasztottam fel, oda 2 páka kelett Csipessel rászorítottam, majd egyik kézbe az ónt (0.56mm-es), másikba a pákát és megforrasztottam az egyik felét. Majd a csipeszt le, és jöhetett a másik oldal. középről kifelé Tervezem még, hogy melegedős ragyasztóval kinyomom az alkatrészeknél szív formára, majd kulcstartóra akaszthatóra. Valószínűleg barátnőmnek fogom adni, ha megnyomja biztos eszébe fogok jutni Idézet: Ez persze vica-versa igaz... Gratula, nem kis türelem kellett hozzá. „ha megnyomja biztos eszébe fogok jutni”
Jujj de gyárira sikerült, nagyon szép munka, nekem tetszik, gratuláció!
sziasztok
Én is elkészültem két "alkotásal" is, gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek kedvet csinálok Igaz, hogy az ezzel foglalkozó topicokba is feltettem Az egyik egy Attila86 féle forrasztóállomás a másik pedig szintén az Attila86 féle labortáp I.
Hello!
Szép igényes munka. Kifejezetten tetszik hogy magyar feliratokat használsz. Csak igy tovább.
Egy külföldi weboldalon láttam egy hasonló konstrukciót. Gondoltam én is megépítem a saját verziómat. Így egyszerűbben kísérletezhetek különböző csöves kapcsolásokkal.
Borvendeg-el nem tudok vitatkozni! Valóban szép munkák, csak gratulálni tudok hozzá.
Jó ötlet ez a foglalat Lehet nekem is össze kellene egy ilyent dobni.
Milyen csövek vannak a képen?
Én egy zenélő ékszerdobozt követtem el, Kedvesem nagyon örült neki.
Egy ATTiny45, egy hangszóró, egy 9V-os elem, és egy kapcsoló az elektronikája, amit a tetejébe rejtettem el.
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék egy hő-akusztikus rezonátort készíteni. Nem biztos, hogy ez a magyar megfelelője, angolul thermal acoustic resonator-nak ismerik. A lényege, hogy egy hőre érzékeny szenzor (vagy valami) a bemeneti hőenergiát feszültséggé alakítja át. Neten sajnos nem sok mindent találtam róla. Tud ebben nekem segíteni valaki? Mit és hol keressek pontosan?
Üdv!
Ha vas, és rézdródot összesajtolsz, vagy forrasztasz, thermoelemet kapsz. Ha az érintkező fellületet melegíted, pár mV fesz leadására képes. Gázkészülékekben használják pl. égésbiztosítónak. A többi a tied.
Ennél szofisztikáltabb megoldást keresek, hangfrekvenciás célokra. HES-ban találtam valamit: Ilyen alkatrész alkalmas erre a feladatra?
http://www.hestore.hu/files/ds1821.pdf
Sziasztok!
Elkészítettem Vicsys féle bináris órát, illetve annak egy tunningolt változatát. A változtatások az eredetihez képest: - leválasztottam a sorokat is tranzisztorral, így egy picit nagyobb lett a fényerő - automata fényerőszabályzás egy LDR segítségével - BACKUP üzemmód, áramszünetesetén nem felejti el az időt A módosított kapcsolási rajzot ITT találjátok. A forumon található nyáktervet használtam, majd a módosításokat egy külön nyákra csináltam, és összehuzaloztam egymás felett őket, így elég kicsi, kompakt készüléket kaptam. Már csak dobozolni kellene. üdv, KocsGab002
A kicsi E180F a két nagyobb pedig ECC85.
Attól függ mit akarsz. Elvileg a termisztor+555-ös IC kombináció is képes a hőmérsékletet frekvenciává alakítani.
Elkészült a drillhez az állványom nem kotyog semmit! A képen lehet nehezen látszik de a három alulap közt egy persely is van mindkét oldalon végig (valami ruszki tv antenna volt és egyik eleme teljesen illeszkedett rá) sőt még "járatni" kell mert kicsit szorul!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |