Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Nem sokkal jutott előbbre, mert ismerve a HiVit, ebből kb. a fele infó sem igaz.
Hát ha mélyhangszóró kell, akkor ez sem egy jó ötlet.
Gyakorlatilag mindegy miyen dobozt kap, mivel eléggé freeaires. A zárt is jó neki, a hátul nyitott is, a b-reflex csak azért nem, mert eléggé kiemelne fs környékén (80-100Hz).
Az oldallapra elhelyezett csillapítóanyag nem sokat számít, mert minden állóhullámnak ott van nyomásmaximuma, és csak sebességmaximumnál csillapíthatók jól.
Hello, van egy hulye keredesem, az autocsomagtartojaba miert vannak olyan nagy kondenzatorok, amiken digitali kijelzo van? Milyen hatasa van a melynyomora?
Főleg azért, mert a kapható autós erősítők tápját nem mindig ésszel csinálják.
Miért nem ajánljátok a HiVi-t? Azért egy MNC vagy SAL subcsőnél jobban szólna, nem? Mert a srác nagyon hajlik afelé, hogy olyant vesz...
Gugli, állóhullámok, fdsa írásai más fórumokon. de elég egyszerű csak gondolkodj hullámhosszokban, és tartsd szem előtt amit irtam. kemény visszaverő felületeknél (két ilyen között mindig félhullámú rezonancia alakul ki, + a felharmonikusok) a sebesség természetesen nulla, ezért ott a nyomásnak maximuma van; csillapítani viszont csak sebességmaximum pontnál lehet jól.
Ez most azt jelenti hogy nem kel a Bassusreflex-es ladam oldalait bevonni csillapitoanyagokkal?
Válasszuk külön a dolgot. a hivi hangszórókat általánosságban azért nem, mert nagy a gyártásuk pontatlansága, nagy a szórás is, kiforratlan a gyártástechnológia, emiatt előfordulnak hibás hangszórók, főleg a dómok között (rossz központosítás). és a hangszórók mögött nem sok tervezés van, többségük rezonáns középtartományban, a T-S paraméterek eltérései miatt pedig problémásak mélyben is. mindent összevetve biztosan nem érik meg az árukat, sajnos túl sok ponton hasonlítanak a többi kínai hszre (SAL, MNC és társai).
Adott esetben pedig ezt a hszt azért nem, mert nem kifejezetten mélyhangszóró.
Tehát akkor próbáljam lebeszélni SAL meg MNC-ről és ha lehet a HIVI-ről is... Akkor milyen olcsó mélynyomót tudtok ajánlani? Ami direkt, kocsikba szántak, olcsó és jó?
Köszi
Segítség!!!
Valaki épített már SAL hangfaltervek alapján hangfalat? Aki esetleg igen, attól kérdezném, hogy milyen hangzás érhető el, érdemes-e neki állni vagy terveztessem meg egy profival? Válaszokat előre is kössz!
Hali!
Én a tervek alapján szerettem volna megcsinálni hifi célra egy 3utast 140/110W de a nagyobb tapasztalattal rendelkezők lebeszéltek róla! Ha gondolod próbáld meg! Ennyit tudok mondani! üdv
Megoszlanak a vélemények ezekről a tervekről. A tény hogy semmiféle tervezés nem áll mögöttük. De ha áll is, akkor sem igazán jók semmire, mert a gyártónak tetemes gyártási szórása van, nem találsz két egyforma darabot. Ennek oka, hogy semmi mást nem tesz a cég, mint mindenféle kínai hangszórót cimkéznek fel maguknak. Nem elég olcsóak ahhoz, hogy a hibákkal akár meg lehetne békélni. Hasonló áron sokkal jobb minőségű, és ráadásul hazai gyártású termékek is elérhetőek.
A másik tény, hogy a füzet alapján nem egy ember állt neki építkezni, és elmondható ha kizárólag az a cél, hogy szóljon valami, illetve hogy legyen terhelve az erősítő, akkor ennek a követelménynek megfelelnek. Pl: Lakatos, vagy egyéb műhelybe Kossuth rádiót hallgatni, istállóba a teheneknek Mozart -ot játszani a tejhozam növelése érdekében stb...
Üdv!
Ma kaptam egy ilyet:ORION HS 500 Meg kell nézni, hogy mi lehet a probléma!? A hangszórók nekem-laikusnak- jónak tűnnek de azt mondta akitől kaptam,hogy nem jó! Szerintetek érdemes e felújítani(gondolom attól függ mi a baja) esetleg ujj hangszórót venni bele(SAL)! Előre is köszönöm! üdv!
Majd éjfél után szétnézek, hátha látok valamit. autóban mondjuk egész más követelmények vannak. mit szeretne inkább, pontos lapos atvitelű mélytartományt, vagy inkabb a hangnyomás lényeges?
Gyakorlatilag bármi mással jobban jársz. főleg egy kétutassal.
SAL-ra nem tudod cserélni.
de az eredeti hangszóró javítható, még jobbá is tehető, mint eredetileg volt. a hangsugárzó gyenge pontja egyébként a váltó, a legnagyobb javulás ennek a változtatásával lenne elérhető.
Szerinted mennyiből jönne ki ha esetleg minden felújításra szorul!
Esetleg tudsz vmi. jó helyet ajánlani mondjuk Vác környékén!!?? üdv
Köszi szépen előre is. vagy egy órán keresztül istenítette a 300W-os SAL szubcsövet, amit egy 150W-os SAL Boxer hajtott, úgyhogy zene iránti igényessége kb. ennyi... :no:
Inkább a hangnyomás lenne a lényeg...
Nem tudom megmondani, attól függ, mi a gond a hangszórókkal (ha van, 2500,-tól fölfelé). Nem tudok senkit, aki arrafelé javítana, és ismerném a munkáját.
JBL CS10, gt4-10, vagy valami hasonló 250mm-es hangszórójuk olcsón. Ez jut eszembe hirtelen.
Szerbusz Szergey!
Egy kisméretű (max.15 kg) basszusgitár kombót készülök építeni, és a véleményedet szeretném kérni, erről a hangszóróról. Először is az érdekelne, hogy a 64 literes térfogat, mennyire csökkenthető. 70 Hz-től kéne szólnia. Néztem az átviteli görbéjét és tetszik, hogy 5k-ig folyamatosan emelkedik. Ha ez tényleg ilyen, akkor szerintem optimális lehet basszusgitárhoz. (nem kell hozzá tweeter).
Azért nem egészen, én nekik nem szoktam javítani. de használják az alkatrészeimet.
egyébként még tudják csinalni biztosan működőképesre, legfeljebb nem lesz olyan nagyon szép.
Itt vannak olcsó és jó Eminence hangszórók. Ezek megérik az árukat. Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |