Fórum témák
» Több friss téma |
A csatolt képen látható a csatlakozója.
Van a bal és jobb csatlakozó. A kábel megjelölés a mélynél kerek és négyzet alaú. A gyáriaknál piros fekete. na most a mélyen a négyzet volt a "piros"-ra kötve. a kör pedig a feketére. Tehát a bal oldalt volt a pirosba kötve a négyzet , jobb oldalt pedig a feketébe volt a kör alakú. Nem pedig a két + kimenetre kötöttem. hanem + és - ra.
Ha jól értelmezem,Te leterhelted cca. 3,4ohm-mal a bal oldalt 6 ohm helyett...
A mellékelt képen levan rajzolva hogy hogyan volt összekötve.
3,4ohm nem tudom hogy jött ki ?! Akkor ezek szerint a 8ohm-ot nem bírja ? vagy összesen nem bírja aohgy rá van kötve?
Te párhuzamosan kötötted a gyári 6 ohm-os és a 8 ohm-os M.N.C. hangszórót. A 3,4 ohm-ot nem bírta.
Értem!
Akkor tehát tuti bizos, hogy megint a végfok?!. Esetleg más boltot nem tudtok a hqvideo-n kívül?
Végfokhibára tippelek.Ha kicseréled,csak a gyári hangfalakat kösd rá.
Oké.
Köszi. Esetleg akkor nem tudnál más boltot a hqvideo-n kívül? Mert peströl elég drágán hozzák Szabolcs megyébe.
Hali!
Esetleg lehetne még v.milyen hangszórót rákötni vagy nem? vagy a 2 csatornára +2 hangszórót vagy sehogysem érdemes?
Hali!
Esetleg lehetne még v.milyen hangszórót rákötni vagy nem? vagy a 2 csatornára +2 hangszórót vagy sehogysem érdemes?
Hali!
Ha 2db 6ohm-os hangszórót még rákötnék a 2 csatornára azt elbírná még?
Ha plusz ugyanolyan két hangszóród lenne,SORBAKÖTVE ráköthetnél oldalanként 2-2 darabot,de sok értelme nem lenne.Párhuzamosan kötve őket ismét rövid időn belül tönkremenne a végfok,mert az eredő impedancia csak 3 ohm lenne...
Hali!
Ha nem akarod néhány hetente cserélni a végfokot, akkor fogadd meg a tanácsot: Idézet: „Végfokhibára tippelek.Ha kicseréled,csak a gyári hangfalakat kösd rá.” Attól, hogy több hangfalat kötöl rá, még nem lesz nagyobb a teljesítményed, csak megoszlik többfelé!
Hali!
Végülis igazad van amgí nem szerzek be egy erősítőt külön a hifi mellé addig nem veszek én semmit se! Elég ez a 200w ami van gyárilag. csa ezeket meg a hifi túl hajtja... mert hangosan már vagy 2-3cm-re kileng a membrán ha nem gumibol lenne perem rég kiszakadt volna ha gyú hallgatnám.... Minden esetre, köszi mindenkitöl mindent. minden jót sziasztok
Sziasztok!
Tegnap megjött az új végfok ma kivettem a régit, aztán be az újjat átnéztem, hogy nem -e ér össze a forrasztás, Minden oké volt. De amikor bekapcsoltam, ugyanúgy kiírja a zárlat védelmet.. Mitöl lehet?!
Ujj végfokkal és semmi hiba nélkül kiirja a zárlat védelmet?
igen!, új végfok. és a kondikat is átnéztem hogy nem-e púposak stb... és azok is rendben és mégis zárlat védelmet ír ki.
Szerintem nem a mélyhangszóró tett be neki hanem a konnektor-al volt valami kis hiba mert pc hangkártyája annyi áramot adott ki, hogy még én is éreztem rázott !! utűánna átraktam másik konnektorba ott jó volt.. és pár nap múlva jött az hogy kiírta a zárlat védelmet. egy ismerős mondta, hogy v.mi "vuwer" kondik szoktak ilyet okozni, vagy a tekercs.
Az ismerősöd elvan tévedve "vuwer" kondi? Eletemben nem hallottam rólluk, és a Google sem :p
Ráz a kimenet? Akkor aztszem nincs rendben a hálózat a lakásban. Köss le mindent a Hi-Fi -ről, hangfalakat, jel bemenetet, semmi se legyen rajta csak maga a Hi-Fi, s probálj úgy egyet. (műszerrel mérd meg kikapcsolt áramtalanított állapotban, hogy van-e zárlat a kimeneten)
én sem találtam vuwer kondirol semmit se..
most a hifi nem ráz se kimenet se bemenet. megnéztem. és semmi nincs rákötve. csak akkor rázott míg észrevettem.... utánna cselekedetem és átraktam másik konnektorba. de az előtt még a kimenet is rázott ... de mostmár nem ráz.
megvolt egy "földelés" ami a hifinek az oldalára volt rakva.. de a szerelő "elfelejtette" visszarakni..
Lehet ha az belett volna kötve még most is jó lenne.-....
Megnézted, amit Valve javasolt?
Idézet: „(műszerrel mérd meg kikapcsolt áramtalanított állapotban, hogy van-e zárlat a kimeneten)” Hozzátenném, hogy mérd meg a hangfalak ellenállását is, de ne közvetlen a hangfalnál, hanem a vezeték azon végén, ami a hifihez csatlakozik. (persze ne legyen semmi a hifire kötve) Ha megvan, írd le az eredményeket.
A hifit ma elvittem szerelőhöz inkább!
Hétvége felé mondd választ. Most pedig lenne olyan kérdésem, hogy fogok venni 6db szuperfényű ledet. 180 fokos szórási szög. Azokhoz majd ad ellenállást is 12v-ra. Na most ezt majd ráköthetem Pc 12v kábeljára? egymás után lesznek a ledek kötve. Kék, fehér. kék, fehér. és így tovább Minden led elé rakjak ellenállást?
Sziasztok nekem is van egy sony mhc-bx5-ös torony.
Tehnap jött vissza a szerelőtől végfok csere volt neki mát második az elmult hónapokban. Ma mindössze egy órát hallgattam és letiltott. Csakis a hyári hangfalai voltak rajtta semmi extra rajta volt még a pc arról nyomtam a zenét olyan 17-18-as erővel Létezik hogy megint kiment a végfok ilyen kevés idő leforgása alatt? Hallottam ilyet hogy a gép hajlamos elzavarni a hangccuccot de már évek óta hajtóm ugyanazon a pc-n és semmi gond nem volt vele. Csak az utóbbi időbben durranak el benne a végfokok. Az elözö egy hónapot birt a mostani egy napot se. Szeretem a hangos zenét de azért ez kicsit durva szerintem nem lenne szabad neki ilyen gyorsan elmenni. Ha van valakinek valami ötlete kérem írja le mert eléggé elszomoit a dolog.
Hello.
Sajnos létezik, hogy ilyen hamar elszáll a végfok. Vannak utángyártott IC-k amik semmit sem érnek. Esetleg próbáld meg másik hangkártyával. Amúgy ajánlom figyelmedbe a HQvideo boltot. Én onnan rendeltem a hifimbe stk402-100-as végfokot. És volt, hogy beépítés után nem is működött pedig új volt. Aztán vettem másikat, azóta azzal szépen megy. Már több hónapja. Az ic rendesen felvan csavarozva a hűtőbordára ? ( értem itt, hogy nem melegszik túl az ic ? ) a feszültséget rendesen megkapja ?
Nos a szerelő elvitte ismét.
Sajnos a cserét nrm én csináltam, igy nem tudom IC hogy állt meg hasonlók. Olyanokkal rémizget engem a szerelő ember hogy a pc miatt ment ki mert nem bitja a tápfeszt amit a gép kiküld neki. a gépemben egy 7.1-es integrált kari van de vissza van véve csak sztereóban megy. Másik hangcuccot nem vitt ki még soha csak ezt. Már lassan egy éve ment evel a karival nem értem hogy mért pont most kezdi lerugdosni az IC-ket amennyiben tényleg a gép tápfesze lenne a felelős. Nekem nagyon fontos hogy a gép normálisan ontsa magából a zenét. Ha valóban a gép tápfesze a ludas akkor hogyan tudnám megoldani, hogy a kecske is jól lakjon de káposzta is legyen: Esetleg új hifi vagy esetleg külsö usb hangkártya megoldaná a dolgot? Ha bárkinek tippje javaslata van kérem írjon.
a gépház nem ráz ?
ha igen, akkor a ház földelése nem jó. nekem okozott ez is problémát. az meg hülyeség, hogy nem bírja a feszt amit a gép küld. azt bírnia kell. vagy az ic a baja, vagy pedig valami más is ludas a dologban. esetleg kérj kölcsön ismerősödtől egy másik hangkártyát és használd azzal. ha azzal jól megy akkor hangkártya a hibás.
Megnéztm a gépház semmit nem ráz.
Szerelő azóta már csinált egy ilyen kis dobozta ami szerinte védi a géptől a hifit mert még mindig túlfeszre gyanit Elhizta a cuccot összerakta elinditotta azt kb 5 másodperc után elszállt az ic csodálatos volt a csávónak az arca meg az enyém is. Hangkártyát azt kérek valakitől bár ahogy kérdezgettem nem igazán van fölösleges senkinek de rajta vagyok. Nagyon érik bennem a dolog hogy veszek egy új hifit és azon küldömm a gépet mert ez már egészen elképesztő |
Bejelentkezés
Hirdetés |