Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   76 / 308
(#) brato válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Én is most csináltam nemrégen a műhelyfűtésemet.
Klímaszerelőktől kértem egy rossz orosz BK2000 tipusú klíma gázkondenzátor egységet és a központi fűtésről csináltam egy leágazást neki.
4 db 12V-os ventilátor van a hátuljában.
A vezérlést "összkomfortosra" csináltam ami volt itthon abból.
Most próbaüzemben van és még finomítgatok a vezérlésen.
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Én pedig egyenesen kézbe kaptam!
Jut eszembe! Ha egy kis időm lesz, tesezk fel képet az "alkotásról". Nagyon jól működik a két oldali megvezetés és fogasléc-fogaskerék páros! Ezúton is hálás köszönet érte.
(#) Doncso válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Ez az én formám, EHET-en nem voltam, sajnos.
Üdv.
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Helló! Köszönöm az ötletet, nálam fatüzeléses kandalló van ami az egész lakást fűti. A füstcső kb 8 métere van a műhelyemtől ezért nehéz lenne kivitelezni. Arról nem is beszélve , hogy ilyen időben nem fűtünk egész nap csak késő délután.
(#) nagy hoho válasza brato hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Nagyon profi! Se klimás ismerős se központi fűtésem nincsen
(#) KTobi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
A tábla nem ártott volna, pár dolgot lehet, elhoztam volna, nem tudtam, hogy ingyen vihető. Valaki a kezembe nyomott egy marék tápcsatlakozót. Abból a rakásból. Itthon elég nehezen jutok hozzájuk, mázli kell, hozzá, hogy az ember összeszedje a kidobásra szánt tápokat.
(#) Attila86 hozzászólása Nov 28, 2009 /
 
Már nagyon régóta szerettem volna egy ilyen műszert, végre megvan: Bővebben: KÉP
5 1/2 digit felbontás (max 319999-et jelez ki szóval még jobb is), 0,01% tűrés DCV és ellenállás mérés esetén (majdnem mindegyik méréshatárban). Csomó minden nyalánkságot tud... szuper!
(#) SzervízMacska válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
Gratula, jól néz ki! Mi célt szolgál a hetedik digit a kijelzőn? Mekkora az AC sávszélessége? Elég gyors a méréshatár váltás? Azt már látom, mert megkerestem a neten, hogy jó drága műszer... Remélem, sokáig elégedetten tudod majd használni!
(#) Attila86 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
Nem tudom miért van egy hetedik digit is. Kb 10 percet foglalkoztam vele, ez idő alatt nem tűnt fel (most pedig nem otthon vagyok, így nincs nálam a műszer).
A méréshatár-váltás gyorsaságát sem néztem, de az adatlapja szerint gyors. A sávszélességéről konkrét információt edig nem találtam, legfeljebb a fentebb linkelt adatlapban a frekvenciatartományokhoz tartozó pontosságot.
Idézet:
„Azt már látom, mert megkerestem a neten, hogy jó drága műszer...”

Tudsz linket mutatni? Én nem nagyon találtam hozzá árat.
(#) SALáta válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 28, 2009 /
 
2005 ben 500 dollár volt, most 900 dollár. Jó kis műszer, én nem tudnám kihasználni de használni egy két dologra annál inkább. Látom kalibrálási idő is meg van rá adva.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 3, 2009 /
 
Mi a véleményetek a Walter nevű márkáról? Menetszerszámokról lenne szó. Jó fajták? Mert tudnék szerezni olcsón egy késztletet, de ha rossz akkor inkább hagyom a fenébe.
(#) iamrob hozzászólása Dec 8, 2009 /
 
Sziasztok!

Ha minden igaz, holnap benézek hozzájuk és veszek néhány hobbi-boxot. Rákérdeztem a fiók-elválasztó lapokra, és elvileg tudnak adni. (Korábban már volt itt erről szó és akkor kis tételben nem akartak adni.) Ha valakit érdekel, szóljon és megoldjuk.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 10, 2009 /
 
Sziasztok, érdeklődnék hogy ki hogyan szabdalja fel a panelt? (Én eddig karc,+töréssel oldottam meg, de most olyan darabokat szeretnék levágni egy táblából, amit nem tudok kivitelezni töréssel. (Hogy csináljam, lemezvágóollóval lehet szépen panelt vágni?). Ha igen, akkor ezt szeretném megvenni, van valakinek ilyesmi és mi a véleménye róla? Lemezvágó
(#) _ampervadasz_ válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Ha például "L", vagy "U" alakú nyák kell akkor berajzolod, a sarkoknál kifúrod, elfűrészeled, vagy ollóval elvágod. Húsvágó ollóval szoktam vágni, mert más nincsen. Eztuán becsiszolod, és készen is vagy.
(#) VIM válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Szia!
Használj szúrófűrészt, vezetővel, fémvágó lappal.
VIM
(#) Stadi válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 10, 2009 /
 
Én lombfűrésszel vágom a paneleket. Nem lehet nagyon pontosan egyenesen vágni vele (kis csiszolás, reszelés kell utána), de bármilyen formájú NYÁK kivágható így.

A lemezolló, amit linkeltél, szerintem nem jó NYÁKhoz, mert ennek az a sajátossága, hogy vágás közben az ollótól balra eső lemezdarabot felfelé, a jobbra esőt pedig lefelé kell hajlítani, hogy az olló élei a vágandó rész síkjára merőlegesek legyenek. Ez már sima bádoglemeznél is kellemetlen, a NYÁK pedig sokkal merevebb és törékenyebb is. Emellett szerintem a bakeliteset biztosan széttördeli a vágás mentén.

Ha már lemezolló, akkor egy karos példány lenne jó választás, vagy azt hiszem, létezik olyan is, aminél egy görgő vág. Lényeg, hogy síkban levő anyagot tudjon vágni.

Egyébként a kézi lemezolló szinte mindenre jó, amit vágni, darabolni kell, mindenképp érdemes beszerezni egyet. Én vágtam már vele bitumenes hullámlemezt is. Soká tartott ugyan, de sokkal könnybb volt letisztítani, mintha egy fűrészlapra ragadt volna a fél tonna bitumen.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 11, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek. Vannak jó felvetések a hozzászólók ötleteiben.
(#) SALáta válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Vegyél egy olcsó sarokcsiszolót csak erre a célra meg hozzá egy 1 mm korongot. Annyiból akciósan megvan mint ez az olló. A korong azért jó minőség legyen. Szemüveg kötelező!
(#) bankimajki válasza SALáta hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Van nagyon jó min. sarokcsiszolóm, de a koliban azért nem szeretnék egy sarokcsiszolóval panelt szabni. Az ára pedig nem akadály, mert megtanultam már hogy a minőségi szerszámot csak egyszer kell megvenni. (kivéve ha ellopják)
(#) SALáta válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Értem, nagyon porol ésminőségi kímélése miatt jó az olcsó. Sokáig kitart mert fél perc amíg levágsz egy panelt. Kollégiumba nem jó, de még mindig jobb mint az a lemezolló. Esetleg műhely nincs a közeledben?
(#) bankimajki válasza SALáta hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
A kandón biztos van műhely, de valami egyszerűbbre gondoltam, hogy ne kelljen szaladgálni emiatt. De szerintem továbbfejlesztem a karcolásos technikát. Hétvégén készítek valami spéci szerszámot hozzá. Meg beruházok egy lemezvágóollóba is
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Én ilyennel vágom az üvegszálas nyáklemezeket, bármilyen méretet elvágtam eddig vele. Igaz kell egy kis izommunka hozzá.
De ha már fűrész akkor inkább fémfűrészre szavazok a lombfűrész helyett, igaz az csak egyenesen vág. Nekem lombfűrésszel nem nagyon megy a nyákvágás, vagy nem elég finom fogúval próbáltam, pedig van egy néhány fajta fűrészlapom hozzá
Míg a szüleimnél laktam addig volt karos lemezvágó olló, NA! az a tuti. Gyors, könnyű vele vágni, szép és mindig jó vágást biztosít.
Bakelit hordozójú nyákot meg nem kell megpróbálni vágni lemezollóval, mert valóban 50%-ban eltöri. Amelyik felét lefelé nyomja azt általában el is töri.

Míg nem volt lemezvágó ollóm, addig volt, hogy sniccerrel vágtam. Fólia oldalról sokszor jó erősen egy vonalzó mellett, és mikor már vagy a feléig bevágtam, akkor meg egy széken, vagy asztal szélén egyszerűen le lehetett törni. Kis reszelési utómunkálatok kellettek még de viszonylag gyorsan el lehetett így készíteni a nyák vágást. Persze kb 1 nyák-1db él letörése a sniccerről.
(#) l48 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Ha igazán egyszerűen és gyorsan van szükség a vágásra akkor egy sima keretes vasfürész kell hozzá. Egy kis gyakorlással 0.5mm pontosságal lehet vele vágni. A satúba kell fogni a fürészt, lappal felfelé és a kézben tartott (fóliával felfelé) nyákot kell mozgatni. A fólián kell a jelőlést megtenni. Akkora panelt lehet igy vágni maximum ami elfér a keretbe és hihetetlen gyorsan. Satú nélkűl is lehet csinálni. Ha valakinek még ilyen lehetőségei sincsenek akkor egy fürészlapból egy m10 menetes szárból és bútorlapból csinálhat egy célszerszámot. A bútorlapra lehet ragasztani egy iv csiszolóvásznat amin az útómunkát el lehet végezni
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Igen, közben nekem is eszembe jutott a vasfűrész, csak itt az volt a felvetés, ha jól vettem ki, hogy nem egyenesen kell vágni. Persze az előző hsz-om végén én is elkalandoztam kicsit.

Lombfűrészhez is a vashoz való fűrészlap kell, és ne a NYÁK élére merőlegesen próbálkozz, hanem úgy, hogy a fűrészlap 30-45°-os szöget zárjon be a panel síkjával (a keret síkja természetesen merőleges marad a panel síkjára). Így amellett, hogy nem akadnak be a fogak vágás közben a panel éleinél, könnyebb lesz tartani az egyenes vágási irányt. Lényeg itt is, mint minden lombfűrészes munkánál, hogy nem szabad erőltetni a szerszámot, mert hamar elszakad a fűrészlap.
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Nem akarom fikázni, miért is tenném, de ezen nagyon látszik a kínai "minőség".
Lemezből készült lemezvágó olló... Hmmm...
Hát... akkor már inkább egy közönséges keretes fémfűrész. Szerintem az is kijöhet ennyiből (esetleg használtan).
De ha nagyon nagy darabokat akarsz levágni egy táblából, akkor még mindig jobb egy csupasz fémvágó fűrészlap, a kéznél rátekert szig. szalaggal, vagy gumicsővel, mint ez a képen látható dolog...
(#) elektrorudi válasza SALáta hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Meg porálarc !!!
(#) hapro válasza Stadi hozzászólására (») Dec 11, 2009 /
 
Igen..az a bizonyos szög nem volt meg nálam, most így vissza gondolva. Gondoltam úgy kell vágni mint a fát, de tévedtem ezek szerint. Majd lehet kipróbálom.
(#) SALáta válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 12, 2009 /
 
Jaja. Picit porol de már kézzel nekem olyan jól megy hogy nem cserélném semmire a technikát. Van shaverem így még csiszolnom se kell, eredmény gyári kinézetű vagy jobb vágás.
(#) bankimajki hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
Még nem is dicsekedtem az új készletemmel, itt az ideje Walter a márka és kinézetre elég jó anyagnak tűnik, de majd hétvégén letesztelem

P1000923.JPG
    
(#) bankimajki hozzászólása Dec 14, 2009 /
 
Illetve, szelepszárból köszörültem egy spéci tűhegyes karcolót, ideiglenesen azzal szabtam el a panelokat
Következő: »»   76 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem