Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Gameboy
Sziasztok. Kaptam egy Gameboyt. Ingyen, azt mondták hogy már nem jó de működik. Tudnátok-e tanácsot adni mit lehet vele kezdeni? Megnéztem a linktárban a linkeket, használtam a googlet, és most várom mindenki hozzászólását aki foglalkozott a témával, vagy épp foglalkoztatja. Ami pl érdekel, az egy mp3 lejátszó de egy Német oldalon hogy tárolós oszcilloszkópot is lehet belőle csinálni, vagy jöhet olyan ötlet is, amivel házilag tudok hozzá csinálni cartridge-ot, ami bármivel feltölthető
Leginkább a kijelzőjét tudod használni. Sima SPI buszos grafikus kijelző. Mellécsapsz egy uprocit és máris akár mp3 lejátszó akár szkóp, akár óra bármi...
Had lássunk iet!!Én szeretem az átalakítást, jobban mint a saját kezü készítést
![]() Főleg ha olcsón, és hasznos....
Hajaj énis beszereztem egy ilyet XD az oszcit meglhetne még oldani a romot is csak az necces mert a rom alapból egy Real time clock al indul plusz 2 nagyobb ic vel amiből az egyik eeprom a másikat nemtudom, plusz egy elem is volt benne az rtc nek.... építeni macerás de meglehet venni is lehet de az drága kb 15-25 ezer forint a cucc teljes készletben kint de ha már vezsel egyet akkor érdemes ebeyről venni egy Advanced sp-t vagy microt GB ből mert visszafele kompatibilis. Amugy nagyon jó kis gép nekem még megmaradt a Zeldám rá az valahogy kimarad az eladott cuccokból és most otthon pihen néha előveszem és jáccok vele, bár egy siam GBA-m is van és az már szines 65k szint tud csak háttér vili nincs.
Hali!
Én benne lennék a tárolós szkóp építésében, nekem is van GameBoy-om, meg hozzá még printer is, egyébként a vaterán pár ezer Ft a sima monokróm kijelzős.
Hát Ja nekem is van most otthon egy GB viszont az már attecő házas tehát 91 es meg egy első szériás fehér GBA-m annak a Dpad gumija szakadt el, pedig nekem is a Zeldák megvannak otthon Link's Awakening DX(! ez színes remakje GBC re!) a Four Swordig. Egyszerűen imádom.
Szkópnak a linkje meg ez? (pdf re link!)Link vagy ez weboldal formályában.
Igen, ez a szóp linkje, de a hangsúly nem a megépítési doksin van, hanem a felprogramozott eeprom-on.
Netről csak demo-tartalom tölthető le, ezért már intézkedtem egy működő mintadarab "lekoppintásának" ügyében. Hála az égnek a 27C256-os eeprom tartalma nem titkosított, így minden további nélkül kiolvasható, és beírható másik készülékbe. Ha valakit érdekel még a szkóp építése, akkor jöhet eszmecserére.
Ha megvan akkor engem is érdekel, akkor összehozhatnánk a dolgot!
Már egy csomó mindent beszereztem doksi terén, IC datasheet-eket stb. Megvan az eeprom tartalom is, a dologban annyi az akadály, hogy néhány IC-típus beszerzése lehet hogy gondot okoz majd, de szerintem megoldható.
Ha hozzálátok, akkor mindenképp jelzem itt is, és aki úgy gondolja kell neki, annak segítek megépíteni. A panelt tuti biztos, hogy gyártatni fogom, mert kétoldalas furatgalvános.
Jaja írd le milyen ic hijjaznak, futok utána egy kört van egy ügyes beszerzőm!
Egyenlőre nem találtam kereskedőt, ahol lett volna MAX828EUK DC/DC konverter (ez SOT23 tok, 5 lábú SMD) de ugyanez az IC a TCM828; ADM8828; LM828; LM2664; SP6828EK
Ha ezek valamelyikét tudod hozni, nyert ügyünk van... A többit tudjuk rendelni mi is. Köszi!
Hali, TME nél van MAX828 as! így keress rá! Vagy sample be is tudsz rendelni, ha nagyon sürgős lenne!
Vettem piacon én is egy alap GB-t, 500Ft-ért.
16-17 évesen csak sóvároghattam utána. (viszont volt Amigám... ![]() Elég vihavert, nincs hozzá cartridge sem, meg az elemtartó hátlap is hiányzik. Az lenne a kérdésem, hogy ha bekapcsolom, (cartridge nélkül ugye) akkor a képernyőn középen függőlegesen lescrollozódik egy téglalap, végén egy (R) betűvel. Gondolom ez a NINTENDO (R) akarna lenni. Ez így normális, vagy esetleg sérült az LCD? Igazából csak az LCD miatt vettem meg, hogy a PCre kötve legyen vmi infoképernyő, csak még nem jutottam oda, hogy guglizzak...
Igen, ha kártya nélkül indítod, akkor ez a téglalap "esik le" középre.
Ez a normális állapot.
valaki nem tudja véletlenül gameboy kazit hoyg lehet írhatóvá tenni usb, micro sd foglalat beszerkesztése?
Meg lehet oldani, de ahhoz kelle egy olyan GB-kártya, amin van egy mikrokontroller, és az kezeli az SD-t, mert önmagában a GameBoy ehhez kevés.
Sziasztok !
Az lenen a kérdésem hogy egy ilyen Gameboy-t hogyan lehetne átalakítani úgy hogy azt zenélésközben effekt-ként tudjam használni ? nem én találtam ki ez egy működő dolog.. mert egy bulin láttam hogy a Belzebass nevű együttes ezt használja... itt egy kép is : http://onemusic.hu/?page_id=984&album=1&gallery=187&nggpage=2 Várom a megfejtéseket ![]()
Sehogy van egy ilyen rom készítve ami a 8 bites sampler gyakorlatilag, amit szoktak módosítani az egy poti meg egy kis ezaz és az órajelét változtatják a CPU nak, nintendocore néven keress ilyesmit.
Közben már utána néztem..nem kell semmi módosítás sima jack és egy LSDJ nevű kazi
![]()
Sziasztok!
Ezekről tud valaki valami infót?
V.tera tele van vele 2-3000 HUF között. Persze kérdés, hogy mi az elfogadható ár? Én arra vagyok kíváncsi, hogy létezik-e esetleg olyan "ultimate" cartridge, ami több tucat Rom-ot tartalmaz, és egy menüből választható, hogy mi induljon el.
Az igazság nekem usb cartridge kellene amit elég nehezen találtam és persze 15000 körüli összegekért,meg külföldön meg egyebek... de ha tudsz nekem mutatni pár ezer forintért akkor nagyot nézek....
![]()
Abból, hogy "cartridge", nekem még nem derült ki, hogy usb-s kell. Én sima game-re gondoltam...
Hello!
Újabb gyöngyszemek a GB-Romok világából. ![]()
Sziasztok. Gameboy advance SP - hez keresnék valami megoldást a játékok bővítésére mivel csak sajna egy játék kártyám van hozzá. Jelen kártyában szétszedve 2 db ic van MX23L640612B és 9853 / 1a61 jelölésű. Nyákra 4K/64K Eeprom és Mask Rom van írva . Esetleg átlehet írni másik játékra ? Vagy valami rajz ha akadna egy írható memória kártyáról .
Köszönöm !
Nem XD LEhet kapni olyan karit amin írható eeprom van vagy SD-s és ennyi, nem éri meg megcsinálni mert többe lesz jóval.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |