Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
És az lehetséges ,hogy a hangfalak hangereét szabályzom??
Ezt ugy értem h 1 végfokra lesz kötve 2 szub és 2 front hangfal! Nah a szubok ra rakok potmétert! Ez igy müködne megfelelően?? vagyis a bemeneti jelre rakok egy potit hangfalanként 1 1 potméter ugy értem! Ez lehetséges??
És az lehetséges ,hogy a hangfalak hangereét szabályzom??
Ezt ugy értem h 1 végfokra lesz kötve 2 szub és 2 front hangfal! Nah a szubok ra rakok potmétert! Ez igy müködne megfelelően?? vagyis a bemeneti jelre rakok egy potit hangfalanként 1 1 potméter ugy értem! Ez lehetséges??
Nem lenne egyszerűbb egy EQ a végfok elé?
![]()
hát a végfokon van 1 poti amivel a hangerőt álitom de én külön szerettem volna álitani a hangfalakat mer 4 hangfal lesz rákötve mer 4 hangfalas!
akkor felejcsem el a potis megoldást mi??
Miért szeretnéd mind a 4 ládát külön állítani?
![]()
frontok 8 ohmosak szubok 4 ohmosak !! És csak szubok hangerejét akarom álitani!
Bár lehet hogy nemszügséges! Napokban kiprobálom csak elöte tanácsokat kérek!
nemszeretném mind a 4 et csak a szubokat bár aztsem muszály csak érdeklődöm!
Végfok fogja bírni? Hány ohmig lehet terhelni a végfokodat? Mert így 4 ohm alatt leszel.
Passzív módon természetesen nem tudsz szabályozni mélytartományban.
elvieg ha egyik oldalra rádugom a 4 és a 8 ohmot akor 6 ohm lesz az impi nem??
igy oldalanként 6 lesz!! De ma délután megmérem! További tanácsokat várok!
elnézést az elözö válaszomért rákötötem oldalanként és 3 ohm lett az impi egyik oldalra rá dugtam a 4 ohmos szubot és a 8 ohmos frontot igy egy oldalon lett 3 ohm! edig oldalanként 4 ohmon ment most lett 3 ez baj??
vagy vmi baja lehet a végfokomnak??
azt .hogy edig 4 ohmon ment ugy értem hogy egy oldalalra 2 db 8 ohmos front volt kötve!
anyi változás lett .hogy egy 4 ohmos és egy 8 ohmos van oldalanként igy oldalanként az impi 3 ohm lett! lehet valami baja a végfokomnak vagy ez mijen következményel járhat?? Megmértem!
Elvileg 2,6 de a 8 ohmosnak akár 5 körül is lehet minimuma, a 4 ohmosnak 2,8-3 körül, szóval valójában ettől jóval kevesebb is lehet.
Megmértem az imperenciát oldalanként igy öszerakva és 3 ohmot mutat a müszerem! Pontosan 3.2 ohm van!! oldalanként!!
erösitömnek mi baja lehet??
Egyenáramú ellenállást mértél, nem impedanciát. Levontad a merőzsinór ellenállását legalább?
Azonos feszültség mellett kisebb eredő impedancia nagyobb áramot jelent, az erősítődnek ez jelentehet gondot. Esetleg még a csökkenő DF.
kiprobáltam!! szépen szol kis teljesitményen!!
Feljebb nemmertem huzni! Lehet vmi baja?? amugy van benne védelem vagyis a végfokba!
kiprobáltam!! szépen szol kis teljesitményen!!
Feljebb nemmertem huzni! Lehet vmi baja?? amugy van benne védelem vagyis a végfokba! azt szeretném kérdezni még .hogy ezáltal amiket irtál erősitő hogy károsodhat?? vagy ha gond van mik a tünetek? Mert 4 ohmnál nagyon jól ment! Áramelátásal nemhiszem hogy gond lenne 2 db 400W os táp van benne vagyis oldalanként van nak kötve a tápok és szóval oldalanként van 3 ohm!! Ha nemjó erősitőnek hogy veszem észre a legegyszerüben??
Ez nem tesz túl jót az erősítődnek...
![]()
Leégni hogyan??
Van benne védelem! nemlehetséges h csak jobban melegszik?? Vagy iesmi vagy egy idő után védelem kapcsol!??
Lehetséges a sub-okra potmétert tenni igen, de az eléggé költséges megoldás.
Az egyszerűbb erőlködőkben levő védelem, általában "csak" hangfalvédelem. Pl. ha egyen jut a kimenetre, lekapcsolja róla a hangszórókat. ...persze akkor már a végfok az örök-vadászmezőkön muzsikál.
Precíz túláramvédelem a járhatóbb út. A tied milyen?
Persze, mert építeni kell a poti mögé egy erősítőt is. Egyéb passzív utak nem járhatók.
Üdvözletem Highand
Kénytelen voltam, mivel a "nyugatból" hozott tranyók állandóan megpusztultak. Ebbe belejátszottak a ló nagy hangszoróim a 230-as mágnesekkel a különleges high speed konstrukciójukkal, amiket akkoriban csináltam. A mai modern mérésekkel érdemes lenne analizálni, hogy mitől voltak olyan eszelősen jók Igaz, hogy elhervadt szivem 53%-a, ezt megprobálták ősejttel feltámasztani _az első M.O.-on _tehát egy biologiai kisérlet lettem, de még élek. Ha valaki akar valami extrát, vagy tuningot (AN-t is) igyekezzen, mert ki tudja meddig. Üdvözlettel Androvics László Jut eszemben: Kergetek egy gyári 4Ohmos (RFT L 3701) szép állapotu hangszorót megvételre, esetleg 8Ohmos különbözőképpen megcsináltért (szuper szélesávú is van) cserébe Igy nézz ki:
Hello, hangszoros!
Még emlékszem, amikor a megépített szakdolgozatomat odavittem hozzád is meghallgatni, mert csak neked voltak normális hangszóróid. A kapcsolás egyes ötleteit azóta viszontláttam itthoni és külföldi kapcsolásokban (canopus, B5, stb), - ezzel nem akarok semmi mögöttest állítani, mielőtt valaki megbántódik - szóval régen volt.
Idézet: „Ha valaki akar valami extrát, vagy tuningot (AN-t is)” Nyugalom van és lesz is még hangszórógyár Magyaroroszágon. Persze hosszú és nyugodt életet. ![]()
Nem értem az üzenetet, mert most is van hangszorógyár.
Nem magamra gondolok, mert én csak max gyártógató voltam, hogy kiváncsiságom kielégüljön. A gyártók meg az eredményekért akkor se, most se fizetnek. A z Auditeknika Kft-nál bemutatott vidituning jobban szólt, mint az akkor induló Preludium a Wifákkal. 1Ft/ hangszoró az anyag, és munka . Igyse kellett Mielött szükségszerü lett az Alnicóról legyogyúlás ferritre, probálkoztam a Beaggal is, de mint macskát.... Highandos topiktársam az erösitőivel járt hasonlóan. Ő még az Orionnal is probálkozott Ez a pio is meg lett mentve. Kicsit jobban szólt, mint szüz párja. Istenbizony nemakartam
Idézet: „Ez a pio is meg lett mentve. Kicsit jobban szólt, mint szüz párja.” Hányszor jobban, mi ennek a mértékegysége? Idézet: „A z Auditeknika Kft-nál bemutatott vidituning jobban szólt, mint az akkor induló Preludium a Wifákkal.” Már megint ez a jobban szólt dolog. Nézték a mérésügyiek is, vagy eleve hitelesített a hallás? A Prelu második nekifutása a B32-es váltóval már teljesen rendben volt, holmi pár forintos "vidituning" nem közelíti, legfeljebb akkor, ha ésszel rakják össze a hangszórót, és normális váltót is kreálnak hozzá. Akkor túl is lépheti. De ez már nem pár Forintos mulatság. Az AlNiCo meg csak egy olyan vesszőparipa, amin egyesek szeretnek lovagolni, főleg azok, akik nem a hangszóró lényeges részeivel törődnek. Vifa, sima V. |
Bejelentkezés
Hirdetés |