Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   5 / 45
(#) plosza hozzászólása Nov 29, 2009 /

Samsung S760 fotógéphez keresek usb adatkábelt.
Aki ismeri megírhatná, hogy milyen való bele.

köszönettel: plosza@freemail.hu
(#) vtsoftware válasza plosza hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Helló

A Samsung S760/S860 gépekhez, és gondolom a legtöbb Samsung fényképezőhöz különleges csatlakozó való.
Nem miniUSB, nem mikroUSB, ez egy egyedi Samsungos dolog.
Hol kaphatsz? Kérdezd meg őket, biztos lehet venni tőlük... bár ezt nem tudom biztosan.

e-Mail címet ne írd ki mert roszabb esetben kapni fogod a spameket... E-mail gomb a hozzászólásíró ablakban, avval el tudod rejteni a spambotok elől
(#) plosza válasza vtsoftware hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

talán egy admin törölni tudja a kukacos részt
(#) yohnsee hozzászólása Dec 6, 2009 /

hali! én is a segítségeteket kérném. panasonic DMC-FS6 készülék (nem az enyém) esett le, és a szakszervíz kb. 14ezer forintit kérne a javításért. szétszedtem, az objektív egyik lába törött le, amit ugye az előttem lévő szervizes valszeg kidobta, mert ha meglenne, egy kis ragasztóval orvosolható lett volna. tudtok-e esetleg olyan boltot, ahol esetleg árulnak objektíveket, esetleg részegységeket hozzá?
köszi
(#) Bassmester válasza yohnsee hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Ha valami kis műanyag alkatrész hiányzik, akkor műgyantával pótolhatod. Ezekhez lehetetlen alkatrészt beszerezni, ha csak nem bontásból.
(#) Tarbur hozzászólása Dec 6, 2009 /

Sziasztok!

Az én gépemnek semmi baja (Sony SteadyShot) csak az infra szűrőt szeretném kivetetni egy hozzáértővel (illetve ha esetleg lencsére gőzölték azt eltávolíttatni).
Ha tudna valaki Tolna megyében egy ügyes kezű szakit, vagy valami szervizt ahol emberi áron mérik az ilyen műveletet azt megköszönném.
(#) yohnsee válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

köszike! amire még gondoltam a tyúk agyammal, az az, hogy esetleg rárakok egy pöttyöt kétkomponensűből, hagyom megszáradni, azután tűreszelővel hasonló formájúra reszelem, mint a többi láb
üdv
(#) Bassmester válasza Tarbur hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Álltalában a CCD előtt van az IR szűrő, egy vékony üveglap, bár ez valamelyest gyártófüggő. Ha eltávolítod, közel sem biztos hogy alkalmas lesz infrafotózásra a ccd dinamikatartományából adódóan, viszont nehezebb lesz vele színhelyes és jól exponált képet készíteni. Csak akkor vágj bele ha van információd a géptipus, infrás használhatóságára vonatkozóan.
(#) Tarbur válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Tulajdonképpen semmit sem tudok a dinamikatartományáról. Abból indultam ki, hogy állítólag majdnem minden digitális kamera elég érzékeny az infrára is.
(#) gabo2 hozzászólása Dec 21, 2009 /

Sziasztok !
Casio Exlim EX-P600 típusú fényképezőgépem Vacu-ja
megszűnt működni. Szeretnék segítséget kérni,a javítást illetően, vagy ha tud valaki erről a gépről egy javítási útmutatót adni azt előre is megköszönném.
(#) Bassmester válasza gabo2 hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Az Elektrotanyáról letölthető a szervizdoksija. Csak akkor van némi esélyed a javításra, ha a vakunak analóg problémája van. Szét-összeszerelésnél vigyázz a szalagvezetékre, mert könnyen bereped.
(#) gabo2 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

T. Bassmester !
Köszönöm a segítségedet. A szervízdoksi megvan. Azt hogy a vacunak analóg hibája van-e a teszt lefuttatásából lehetséges kideríteni? Amennyiben nem analóg hibája van akkor egyáltalán érdemes-e, lehetséges-e, javítatni. Van-e egyáltalán értelme erre x összeget áldozni,figyelembe véve, hogy az idő ezen gép felett is eljárt.
Véleményedet, javaslatodat előre is megköszönném.
(#) Bassmester válasza gabo2 hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Passz... sajnos nem ismerem a géptipust, nem tudom hogy milyen tesztet lehet futtatni rajta. Analóg hibán, a villanócső, kondenzátor, vezetékek, feltöltö áramkör stb. hibáját értettem. Egy ilyen készülék, házilag javításának a sikeressége igen csak esetleges, a szerviz pedig kb annyit kérne a munkájáért, amennyit a gép jelenleg ér. (ha nem többet)
(#) gabo2 válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Köszönöm a válaszodat
Üdvözlettel gabo2
(#) pacal76 hozzászólása Dec 22, 2009 /

Érdekelne hol lehet SONY s40 optika mozgató motort szerezni. Mert megszorult a gané.

S40.jpg

(#) wintervision hozzászólása Dec 27, 2009 /

Sziasztok!
Egy Polaroid i835 típusú géppel van egy kis problémám. Garancia nélküli, teljesen új gép. Állítólag nem magyar országon lett beszerezve. Külsőre 100%-os, minden full origi volt, gondoltam mi hibája lehetne.....
Bekapcsoltam, jó képet mutat, fényképezek vele, hibátlan.
Hazaviszem bekapcsolom, homályos a kép. Fotózok, az is homályos mind a fényképezőn, mind pedig a számítógépen. Nem az a kivehetetlen kép csak, erősen homályos. Olyan mintha rövidlátó lenne szerencsétlenem. Kikapcs-bekapcs, és már jó is......... Kb 8 fotó, eztán kikapcs. Másnap próbálnám, de homályos képet mutat, minden funkcióban (videó, fotó, alaphelyzet) Leejtve, ütögetve nem lett, összesen talán 20 kép készült a géppel. Szerintetek mi lehet a baja?
(#) pacal76 válasza wintervision hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Azonnal keresd fel az eladót és vegye vissza. Különben hordhatod szerelőhöz a gépet meg a fizetésed.
Próba garinak lennie kell min 3 nap.
(#) syria hozzászólása Dec 28, 2009 /

Sziasztok!
Az 5 éve vásárolt Canon PowerShot A300 típusú dig. fényképezőgépet szerintetek hol érdemes Pesten megjavíttatni?
A rajta levő képeket le lehet tölteni, de fényképezni nem lehet vele.
A baj azzal kezdődött, hogy az exponáló gombot csak nagy nehezen lehetett lenyomni, most meg már nem is "látja", amit fényképezni akarok, sötét marad a képernyő.
(#) pacal76 válasza syria hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Őszintén?
Amennyiért szétszednék annyiért vehetsz egy másikat, és ebbe még nincs benne az alkatrész ami nagy valószínűséggel nincs is hozzá.
(#) syria válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Ettől féltem.
Mit tanácsolsz, milyet vegyek helyette, amivel nem járok 5 év múlva ugyanígy? (Meg jó lenne, a hozzá vásárolt kártyák az újba is jók lennének.) Nem profi, hanem koca fényképező vagyok, nem is használtam sokat, mégis így jártam.
(#) Bassmester válasza syria hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szerintem az 5 évével, szép kort megért. Sajnos egy átlagos kompakt gépnek kb 5 év, illetve 10-20ezer expó a várható élettartama. Az első digigépem (Konica/Minolta Z2) 4700 expót bírt, 14 hónapig. A jelenlegi Fujifilm S5600 -as gépemben több mint 17ezer expó van és 2006 szeptember óta hibátlan. Sajnos nem lehet előre tudni, hogy melyik hogyan fog beválni.
(#) pacal76 válasza syria hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Az 5 év ajándék volt, és örülhetsz h eddig bírta! :photo:
Ajánlani nem akarok semmilyen márkát, mert mások meg lehurrognának érte.
De a SONY viszont kerüld mert szerintem nem elég tartós és nem csak a fényképezőjére értem!
(#) syria válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Hát fiúk, ez szomorú!
Ezek szerint 3-5 évenként vehetünk egy fényképezőgépet?
Azelőtt az ilyesmit egy életre gyártották, és akkor is megéltek.
(#) didyman válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Egyik sem tartós. Annakidején ezek a masinák nem éppen pártízezres jószágok voltak, de a sokkal egyszerűbb konstrukciók sem. Ma meg...Fogyasztói társadalom van, egy cég nem versenyképes, ha nem tud növekedni. Én is utálom ezt. Nekem egy kb. 7 éves Minolta Dimage 7i a digitgépem, az azért össze van rakva, meg kicsit más árkategória volt, de ez is műanyag-amúgy meg filmre fotózok inkább, túl a film egyedi, utolérhetetlen szépségén azért is, mert a digitális adattárolással szakmabeliként a .ököm tele van.
(#) syria válasza didyman hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Na ja, a fogyasztói társadalom... Aztán meg panaszkodunk, hogy belefulladunk a saját szemetünkbe.

Egy profi persze, hogy szívesebben fotóz filmre, de egy ilyen koca, mint én?
Mi a baj a digitális adattárolással? Én nagyon szeretem, mindent megtalálok a gépen, nem úgy mint a már 3 fiókot megtöltő papírképek között.
(#) Bassmester válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Ha vásárlás előtt állsz, tudok adni néhány tippet ami megkönnyítheti a tájékozódást. Konkrétan egy márkára nem szabad letenni a voksot, ehelyett meg kell nézegetni egyes tipusok tesztjeit, tesztképeit és a felheasználok véleményeit.
Ezen a linken, sok tipusról olvashatsz tesztet (angolul) és nagyon jó összehasonlító tesztképek is vannak.
Fogyasztói véleményeket pl az Extreme Digital webáruházban olvashatsz. (az E-520 -ast, csak példaképpen linkeltem)
(#) syria válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Köszönöm; azt hiszem egyelőre elment a kedvem a digitális f.gépektől.
(#) Bassmester válasza syria hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Majd visszajön, ne csüggedj
A filmes fotózás felé, nem szabad visszakanyarodni, nem a hétköznapi felhasználónak való. Mára ez már a művészek, lelkes filmmániás amatőrök, a profi reklám és műszaki fényképészek privilégiuma lett, bár a többségük szívesebben tesz digitális hátfalat a Hasselblad masinájára.
(#) wintervision válasza pacal76 hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Köszi a választ, felkerestem az eladót elég segítőkész volt. Azt mondta, hogy ha az jó nekem, akkor megnézeti, és ha lehet javítani, akkor vállalja a költséget, de ha túl drága, akkor visszafizeti az árát. Így állunk most, aztán majd kiderül........
(#) pacal76 válasza wintervision hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Hu. Nagy mázlid van.
Következő: »»   5 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem