Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hát pedig jó lenne, ha felmenne valami újabbé s jobb a 98 helyére...
Hát nem égy két gépet toltam fel de akkor inkább maradj a WIN98 Se-nél mert az xp-hez min. kéne 128MB ram de inkább 256, hogy tudjon futni normálisan. BUÉK!!
Egyszerű. Szoftveres barátaim segítettek, hogy ami WIN-ben felesleges funkció azt szedjem ki illetve a beállitásokba a biosban is lehet időt nyerni a beállitásokkal..
Lassan én is indulok bulizni... Szóval Boldog Új Évet, bulikban gazdag végfok kímélő új esztendőt kívánok Mindenkinek.
A srác azt mondta, hogy volt rajta xp prof sp2, csak lassú volt és ezért tenné fel a home sp1-et, hogy annak kisebb az rendszerigénye és hátha gyorsabb is lenne valamivel.
Osztom a véleményedet mert pont most néztem meg a memória felhasználást. Tokkal vonóval 213MB csak ugye nekem is van a kaszniban RAM mert ahogy sokan nem tudják hát ez az egyik motorja a gépnek plusz a nagy videókártya.
Szerintem már lassan megkezdem a máj rombolását ezzel elősegítve a lélek felszabadulását.. BUÉK mindenkinek.....
Minden kedves fórumtagnak alkatrészekben és működő áramkörökben gazdag boldog új évet kívánok!
Zoltán szerk.: Tiszta lappal... Ez jót jelent!
Ezt hallgassátok meg!
Ma délután tévézek a kislányommal, közbe hallom, hogy a cirkó ki be kapcsolgat majd leáll, mondom mi a xxx. Kimegyek megnézem, látom csak pirosan villog, kikapcsolom, majd újra be, csak piros. Szétszedem, pucolgatom, nézegetem, semmi. Eltelik két óra, már hűl ki a lakás, mondom megmérem a hálózatot. 170V AC mondom mi van? És tényleg. Három műszerrel mértem, de annyi, hát ez mondom hihhetetlen, kisvártatva elment az áram is, majd kiderült valami trafóház leégett vagy mi, mondom szuper. De már régebben is gyanus volt, mert csak 212V ot mértem mindig, mióta itt lakok, először mértem 229-et ma este. Mondom ez hihhetetlen.
Wow akkor a mikró is melegít rendesen nem?
Nálunk meg családi betegnapok vannak, mindenkinek egybefolyik a t... - nyála, minden bajunk van, nem kapunk levegőt; már évek óta nem emlékszem, mikor volt beteg bármelyikőnk. Én pl. 2005. márciusában voltam legutoljára beteg.
Mondjuk ez sem vészes egyikőnknél sem, nem dőlünk ki; valószínűleg a múltkor beadott oltás az oka, vagy valaki által hazahozott egyszerű t...-kór. Szóval emiatt nem is igazán tudtunk bevállalni semmilyen komolyabb bulit, nameg húztam-halogattam az utóbbi napokban 1-1 fontos tantárgyat, és tegnapelőtt ráfeküdtem a témára kőkeményen, január 5-én, 6-án, 7-én durva vizsganapok lesznek! Inkább majd vizsgák utáni szabadságérzést fogom megünnepelni, a Szilveszterrel együtt a haverokkal! DE! Az éjféli pukkantás nálunk sem marad el szerencsére, az idő kereke felénk is át fog billenni 2010-re, hogy a kutya vigye el! Pedig szívesen maradtam volna még 2009-ben, jó volt ez az évem nagyon. Nem lehet, hogy közös megállapodással 2009-ből repetázzunk egyet? És ezúton szeretnék kívánni minden kedves fórumozónak Boldog Új Évet! Kifejezetten örülök, hogy idén 2 találkozón is részt vehettem, nagyon jól estek nekem ezek, pláne, hogy az egyik szervezésében oroszlánrészt vállalva, közel 70 ember ismerhette meg emberbarátait személyesen is! Merem remélni, hogy nem ezek voltak az utolsó ilyen rendezvények, és még több értékes emberi ismerettséggel fogunk gyarapodni a következő esztendőben, akár itt a fórum keretein belül, akár személyes találkozásokkor! :yes:
Nekem ettől még sokkal rosszabb élményem volt cca 20 éve. A helybeli rádióklubban próbáltunk az akkori zenekarunkkal. Volt egy csöves 50-es Selmerem addig hibátlanul. Próba indul és véletlenül összeértünk a szólógitáros hangszerével. Kaptam egy akkora áramütést mint ide Dél -Korea és ebben a pillanatban elkezdett füstölni a hálózati trafóm. Na másnap kiderült a disznóság mert akkor még az ÉMÁSZ-nál dolgoztam, hogy a mérőnél megszakadt a nulla és így aki tudja mi a fogalom egy csillagponteltolódás jött létre mivel az egész rendszer három fázisról ment... Kiigazításképpen a fűtés háromfázisú kályhákról mentek amik csillagba voltak kötve...
Kinek kell egy aranyos de annál csibészebb fél perzsa kandúr, mert ettöl már gépelni se lehet. Most 2 hónapos.
Ha nőstény lenne, már azonnal lecsapnék rá.
Az ok az, hogy nem szeretnék tenyészetet ...az ivartalanítás meg drága, és állatkínzásnak is tartom, mert gyökeresen megváltozik a természete szegénykének.
Most itt ül az ölemben csendben van mert bekajált.Egyébként nálunk négyen élünk egy fedél alatt és erre jut ÖT kutya és négy macska . De ez még mindég jobb mintha a lakás üres volna.. A nejem állatbarát mit tudok tenni pedig ezt a hozzászólást majd holnap olvassa mivel nálunk nincs enyém tied.
Hát ebben igazad van mert már láttam ivartalanított állatot de pl. az agresszív volt. Most is van egy 8éves kandúrunk de ha hiszed hanem a kutyától is engedelmesebb mert az pl. cumival lett felnevelve, és van egy rossz szokása ne röhögj ki de ha rádmászik keres egy felületet ahol szopni akar..... Ez még nekem is furcsa csak én nem látok bele az ő fejükbe...
Akkor felétek is állatkert van.
Csak a szobámban tarthatok állatkertet, így csak egy macs és két tengerimalac van, de macsnak jó lenne valami kicsi tesó, akvel eljátszhat, mert tengerimalacokkal is eljátszik, de úgy megkergeti őket, hogy kidőlnek, amikor visszarakom a terráriumba.
Ugyan ez a tapasztalatom, annyi különbséggel, hogy állandóan zavart volt, félt, és könnyen zavarba lehetett hozni mindig.
Egyszer amikor nálam volt a kismacs, még akkor 4 hónapos lehetett talán, és közben benéztem a barátomhoz (nagy hiba volt). Ekkor az a macs, aki már vagy 4 éves, és jó nagy darab, megijedt és fújt mindenkire, még a gazdájára is. Aztán biztosítva lett neki egy szoba ahol lenyugodhat. Pár óra múlva bement hozzá a barátom, megnézte mi van vele. Egy sarokban be volt kuporodva, felvette, simogatta, már vagy úgy 3 perce a kezében volt és minden ok nélkül nekitámadt és ordított. Háromszor próbált karmolni, amiből egy talált is erősen. Ezután a procedúra után, már csak három nap múlva nyugodott meg ismét. A fene gondolt ilyen reakcióra. Ekkor találkoztam először ivartalanított, furcsa viselkedésű, élőlénnyel. Egyáltalán nem tartják rosszul azt a macsot, de nem is látszik életvidámnak. Olyan mint egy hibátlanul működő zombi.
Ilyenkor jönnek jól a 110-240V AC tápegységek. Gondolom, a TV-ben ilyen volt. Sajnos a sima 230V-os társaik könnyen zavarba jöhetnek és elkezdenek indián módon kommunikálni (füstjelek...).
Hát , hála istennek füst jel még nem volt szerencsére, bár idén 4 TV-m ment tönkre, de nem hiszem hogy a 210V AC tól, bár mostmár nem tudom.
A 210V még nem lehet vészes, 10% tűrésen belül van, annyit meg azért illene bírni a hálózatról működő készülékeknek. Egyik ismerősöm járt úgy valamelyik évben, hogy megcsapolták az utcájukban a trafót, és emiatt leesett a hálózati feszültség. Aztán az egyik TV-jük ment tovább hibátlanul, a másik meg ment - tönkre. :no:
Hát kérlek szépen most is per pillanat még a nagy kutyámat is beengedtem mert fél a durrogástól. Pedig hát ő nem szobakutya az összes többi az (Tacskó) mondjuk én utálom mert az zajos de ez egy keverék de nagyon szeretem dobi- németjuhász most is itt néz rám a nagy meleg szemével.
Kitti re gondolsz? (Asszem úgy szóltál rá)
Zolika pontosan és most itt bohóckodik a kismacsekkal.
Óóóó, az a kis macsek tud valamit
Jó fürge, gyors a reakcióideje.. fiatal na Amúgy a kis macsek a szkópon nem mászkál?
B.U.É.K.!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |