Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 400-600°C hőmérséklet előállitása elektromosan
Lapozás: OK   4 / 5
(#) proli007 válasza troby hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Hello!

Forrasztott huzal, és 600fok? Vicces!

üdv! proli007
(#) ferci válasza troby hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Pillanatpákára kb. 11 cm 1 mm2-es rézdrót az előírás kb., hogy jól lehessen vele forrasztani és a trafó se károsodjon. Ekkor 0,2.. volt van rajta ( 75 wattos ), nagyobb pákán több kicsit..
Ha erre ráteszel 4-5-ször hosszabb drótot, talán 200-250 fokra melegszik fel.
A 24 voltos trafót meg egyből lenyomja az 1-2 század ohm ellenállás miatt....
(#) troby hozzászólása Jún 9, 2008 /

akkora szirgyujtó az jo lehet? picit széjelleb huzva a spirált hogy a levegő keresztül tudjon áramoni rajta?
(#) fongab válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Én rézdróttal nem kísérleteznék. A pillanat páka hegye is elfogy ( elpárolog )
Írtad nem jó a faszén. Pedig az is megköt egykét káros anyagot + a víz.
Ha elektromosan fűtőd, a szén megkötő hatása kimarad.
De te tudod.
Amit a rézdrót helyett javasolnék az a KANTHAL huzal. A szivar gyújtóba is az, vagy hasonló van.
Itt találsz róla leírást:
Bővebben: Link
(#) Peti989 hozzászólása Jún 9, 2008 /

tul a második kisérleten biztos van olyan 400°C körül mert a vasaló maxon 300fok körül van és nem csinál ilyet ezt a foltot kb 1-2perc alatt csinálta mondjuk a páka trafója tüzfrro

20080609.jpg

(#) mtomihun válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Helló!

Nagyon egyszerű megoldás a dologra a diesel autókban levő izzítógyertya, persze a hőmérsékletszabályozást itt is meg kell oldani!
(#) _ampervadasz_ válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Tökéletes!
ez még amit én csináltam annál is szebb lett
(#) ferci válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

... és ezt folyamatosan akarod járatni...
(#) dcsabi válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Szerintem a legjobb a króm-nikkel huzal amit egyszerüen "cekásznak neveznek" és addig állítgatod a hosszát, amig egy pillanat forrasztó éppen izzit, ha piros az már 600-650 C körül van, ha tul rövid a "keletkezett huzal", fogj többet párhuzamosan, ...
Továbbá, a szokványos házi gyártmányú pillanatforrasztó hegy is jó lehet... 1,5mm2 rézhuzal, egy kicsit hosszabbra a szokásosnál, ha éppen a 400 C-vel beéred,... Triacos fényerőszabályozón keresztül hajtod meg az előbb leírt megoldások valamelyikét, akkor elég jól kordában tudod tartani a "rendszert"... Olcsó és hamar meg van...
(#) proba válasza fongab hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

A pákacsúcs szerintem a cinben oldódik fel. (Legalábbis sokat gyorsít a fogyáson)
(#) Peti989 hozzászólása Jún 13, 2008 /

hali
hát nem tudom ez a pákás megoldás nem jöttbe nincs elég hő ugy h majd a szivargyujtó lesz a meg oldás remélem beválik
(#) _ampervadasz_ válasza Peti989 hozzászólására (») Jún 14, 2008 / 4

sorry! ÉNmondtam hogy "hőskori páka kell hozzá"!
(#) kokovics hozzászólása Jan 19, 2009 /

Pontosan egy ilyesmit szeretnék én is csinálni.

A hőfok az 450-520 között elég a vízipipához.
Akár négyzet alakú is lehet mivel négyzet alakú aludobozt még suliban hajlítani is tudok ha bírja azt a hőfokot.

Az elektromos vízipipa szén paraméterei: 12.6V 2A 24W

Méretre egy kicsi kb. 2cm*2cm*2cm dobozt szeretnék aminek a belsejében lenne valami fűtőszál?! És lukakat is tennék az oldalára ahol a forró levegő áramlani tud.

Az is fontos, hogy bírjon legalább 1-2 óra folyamatos használatot.

Na akkor várom az ötleteket. Köszi
(#) Peti989 válasza kokovics hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

nem mondod, hogy ilyen létezik. az jó
Hát nagyon ötletem nincs. De most újra kiváncsi lettem.
(#) Báddzsó válasza kokovics hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

szerintem indukciós melegítésre keress rá, akár youtubon, induction heating
(#) Kovidivi válasza kokovics hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Hello!
Az én elektromos szenem itt található meg: Ki mit épített . Ha van kérdés, szívesen válaszolok. Üdv!
(#) banyaiakos válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Hali!
Tetszik! Nem égeti szét a szőnyeget. Hajszárító huzal? Miről üzemelteted?
köszi
(#) Kovidivi válasza banyaiakos hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

De, ez lehet, hogy még jobban kiégeti a szőnyeget A széntartó fémet majd valahogy ráapplikálom a porcelánra, és úgy nem lesz vele sok probléma. Most még egy sima szg. tápról megy, 10V, kb. 10A-t vesz fel maximum. A szenet ha rárakom az izzószálakra, 1perc alatt átizzítja teljesen. Ez a 100W teljesítmény túlzás is, dimmereléssel fogom majd szabályozni egy sima trafónál 40-100VA-esnél. A huzal hősugárzóból van kiszedve, 4külön tekercs, párhuzamosan kötve az összes.

Annyi kérdésem lenne mindenkihez, hogy mi az az anyag, ami szigetelésre alkalmas, viszont nem káros rá a hő, és rám sem káros a kipárolgása? Hallottam a teflon csőről. Erről van valakinek véleménye? Vagy más anyag? porcelán cső létezik? Az elég jó lenne, csak nem tudom, beszerezhető-e egyáltalán.
Üdv!
(#) huba válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Szia. Tetszika a kialakítás, sőt egészen nagyon jó. Én virágcseréppel és hőlégfúvóbetéttel akartam próbálkozni, de sehogy sem sikerült összehozni a kettőt. A kerámia használata jó ötlet, annyira nem is drága, meg jelenleg van itthon egy csorbám is, ami mindegyre kihasította a fóliát, ezért lecseréltem.
A kérdés, hogy megfeleően meleg-e? vagyis jó e a füstje? A szénnél én is 500C-t mértem.
Még egy kérdés, bár lehet buta kérdés, ilyen szinten ízzó féhuzalnál, nem e jelentkezik a fém szublimálása( vagyis párolgása).
(#) banyaiakos válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Mármint ha elejted, nem ég bele a parázs. A teflon az jó ötlet, mert vannak a teflonbevonatú serpenyők is.
(#) magitor válasza Peti989 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Az "pontosan" 600-800 C fok, és annyi fog kelleni neked mert a dohányfélék cirka 700 C fokon égnek, illetve a szén is ennyit tud, viszont ez ha szellőztetik, pontosabban friss levegőt adagolnak hozzá növeli az égéshőt, saját mérésem alapján ez 1200 fokra is felizzhat, (jól meg kell szívni a 4 karos piát ehhez) úgyhogy szimplán maga a szivargyújtó is jó ötlet, esetleg manuálisan is megoldhatnád a kapcsolását, hogy amikor szívod, akkor izzítod a "vasat".
(#) Kovidivi válasza huba hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

A porcelán/kerámia azért kell, hogy tartsa a hőt! Plusz ezzel lehet utánozni a szén viselkedését. Ugye, ha jobban szívják, akkor melegebb lesz. Ha egy izzó szálról "leszívod" a meleget, akkor az lehül valamennyire, de mivel a meleg felfelé száll, ezért onnan is elvonja a hőt, plusz a porcelán/kerámia felületéről is, így "puffereli"
A hőmérséklettel nincs probléma. 100W eldisszipálása nem kevés A füst rendben van, elég gyorsan beindul a pipa, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a fűtőszálon sem semmi bevonat, és a vezetékeken se, ami káros lehet az egészségre. Ez a spirál ennél magasabb hőmérsékleten ég el (és a többi is).

1200fok? Annyi biztosan nincs a szén az égése közben, maximum a legközepén, rövid ideig... 300-500fokon izzik a szén szerintem, de mire leér a dohányhoz 100-150fokos lehet a hőmérséklete. Nagyobb hőmérsékleten elégne a dohány gyorsan.
(#) kadarist válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Idézet:
„A füst rendben van, elég gyorsan beindul a pipa, csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen a fűtőszálon sem semmi bevonat, és a vezetékeken se, ami káros lehet az egészségre.”

Még tiszta szerencse, hogy a dohányfüst mentes a káros anyagoktól
(#) Kovidivi válasza kadarist hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Megfogtál Sőt, egészséges
Tudom, hogy van benne nikotin, és hasonló cucc, de átszámolva több főre, heti néhány alkalomra kell valami, ami káros :no:
Egyébként olyan anyagokra gondoltam, amik pl. elfolyosítják a tüdőm, vagy csak simán kilyukasztják, esetleg eltömítik belülről két szívás után...
(#) inci88 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

hali
nagyon jó ötlet a kialakítás.
kérdésem is volna: egy tekercsnek mekkora a belső átmérője, hány menete van, és mekkora az ellenállása?
csak hogy kipróbáljam én is
(#) Kovidivi válasza inci88 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Nem tudom pontosan. Ezt egy hősugárzóból bontottam ki, már fel volt spirálozva. Kipróbáltam, hogy mekkora darab mennyi áramot vesz fel, mennyire izzik, és pont jó lett egy dohánytartóba. Próbálgattam. Üdv!
(#) inci88 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Értem. Bár olyat kérdeztem, ami mérhető utólagosan is.
Megszámoltam, a menetszám kb 15.
Ahogy látom az asztalodon maradt még ebből a spirálból, ha nincs nagyon összenyomódva, az átmérőjét nem tudnád megmérni tolóméterrel, vonalzóval, vagy csak nikkelezett szemmértékkel?
(#) Kovidivi válasza inci88 hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

6mm kb. az átmérő. Egyébként már elpakoltam az asztalomról És bevallom, túl jó volt betakarózva netezni, zenét hallgatni, ahhoz, hogy felkeljek megmérni az átmérőt, aztán meg elfelejtettem... Üdv!
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan hívják ezt, ami a képen látható, és milyen típusú boltban keressem? Valami porcelán vezeték szigetelő, vagy ilyesmi. Szegeden esetleg valamelyik boltba? Köszönöm szépen! Üdv!
(#) otto54 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Háztartási gép alkatrészeket árusító boltban.
Egyet tudok a Bérkert utca és a Szőri utca sarkán.
Ha nincs,akkor megmondják,hogy esetleg hol keresd.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem