Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   78 / 308
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Te ugye született asztalos vagy? Nagyon precíz!
(#) CIROKL válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Idézet:
„Te ugye született asztalos vagy?”
Á nem csak profi Alkotó: Szépek ezek a rekeszek gratulálok hozzá , most már csak jó tele kell tölteni minden féle jó kis alkatrésszel
(#) nagy hoho válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Ha a felesége meg látja rögtön fog kelleni a gomboknak,varrótűknek, cérnáknak stb.
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Én ilyen alkalmazásra nem is merek gondolni, ám lehet alapból kétszeresen készült.
(#) Alkotó hozzászólása Dec 28, 2009 /
 
Úgy látom Ti már tudtok valamit az életről...
Köszönöm a méltatást. Egyáltalán nem vagyok asztalos, de mért pont ahhoz ne értenék egy picikét. (Mivel gépész vagyok, ezért terveztem, és csináltam néhány faipari gépet, majd ezeknek egy kinti "nagyműhelyt". Azok segítenek a faipari dolgokban.)
A műszerek magasan vannak, de nem kényelmetlen. Aggódtam én is, de mielőtt nekifogtam az asztalt hegesztgetni, végeztem néhány tesztet. Ez a kialakítás sokkal célszerűbb mint a régi volt. Ott minden közel volt, de nem fértem el az asztalon. Így csak annyit kellett változtatnom, hogy hosszabb mérőzsinórok kellenek majd.
TIC-TAC dobozban tartod az ellenállásokat? Az elején én is kipróbáltam mindent. Gyári dobozkészleteket, mindenféle élelmiszer dobozát, és még ki tudja mi mindent, de egyik se vált be. Ellenálláshoz ez a módszer tökéletes. 5 fiókban férnek így el ezek a kicsik, a nagyobb teljesítményűeket meg külön tartom.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Tőlem már elvettek egy szeparátor dobozt, vassósdoboznak, egy 40 cm hangszóró fa szállítódoboza volt. Jó a tic tac dobozok, igaz amiből nagyon sok van abba nem nagyon fér, kb 30 kényelmesen belefér a fél wattosakból.
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Nálam az asztal lapja felett van két sor fiók ezekben ellenállások, kondenzátorok, táp IC-k ledek és még számtalan alkatrész. Felette lévő polcon a szkóp, táp,még egy táp és pákatrafó. Egy szinttel feljebb megint műszerek és tároló dobozok.

műhely2.jpg
    
(#) Ballage válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Szép rend van nálad... És szépek a rekeszes fiókjaid. Nekem is kéne már egy ilyen sokrekeszes tároló, most minden ellenállásom ömlesztve van, órákig tart megtalálni valamit... De hát a lustaságnak ára van... Az enyém nem lesz ilyen nagy, annyi cuccom (még) nincs, bár ahogy haladok, nem tart sokáig ez az állapot...
(#) karesz01 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Na Alkotó nekem egyetlen egy dolog lenne amivel még szebbé tudnám tenni a kis rekeszeidet!
Egy üveges szekrény,amiben nem porolódnak az alkatrészek kb 5 sor polc , 5 rekesz soronként amik kicsit lefele megdöntve vannak ,arrra rápakolva a rekeszek, és lám minden előtted van! csak oda nyulsz ahova kell!
De ez csak egy ötlet, gondolat de a te ötleted nekem nagyon tetszik! Gratula!

üdv.
(#) Doncso hozzászólása Jan 3, 2010 /
 
Sziasztok, a napokban hozzám került két igazi gyöngyszem, amikkel gazdagodott a kis műhelyem, gondoltam megosztom veletek.
Az egyik, az egy Univeka URAV 147-es analóg műszer, a másik egy Orivohm 1341-E klón, azaz egy házilag épített csővoltmérő.
Mindkét műszer használhatatlan, rossz állapotban került hozzám, az univekának teljesen rossz volt a deprez műszere és az ál kuprox sem úgy működött ahogy kellett volna, a csővoltmérő pedig katasztrófa volt, sok elkötés, millió kontakthiba és egy cső probléma, kiszáradt kondik, de sok munkával és szeretettel sikerült őket rendbe tenni, helyrehozni, és kipofozni. Így már mindkér műszer működik és tökéletesen mér.
Készítettem képet a csővoltmérőről ahogy hozzám került, és a jelenlegiről, valamint az univekáról is.
A csővoltmérő Bence barátomtól származik, ezúton is köszönet érte, az univeka pedig Jocus barátomtól.
Üdv.
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Szépek, nekem is van egy csvm em, azt hittem csak rámondják meglepódtem amikor belekukkantottam hogy tényleg cső van benne nem tranzisztor, bár az is akad egy . Érdekes de poros műhelyben állt nálam és akitől van is mégis makulátlan tiszta a belseje.
(#) Ballage válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Gratula! Tényleg szépek. Az analóg műszerekben van valami hangulat, amit a digitális társaik nem tudnak hozni...
(#) Doncso válasza Ballage hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Köszi, örülök hogy tetszik, nekem, főként az benne a varázslat, hogy nem hülyülnek meg mint a digimultik, ezzel hangfrekibe is sőt akár 25MHz ig lehet AC-t mérni, a multim pedig a második hülyült meg 2 hónap alatt, na ezt elégeltem meg.
Nagyon jó kis műszerek ezek, igaz az orivohmot kellett ám kalibrálni meg volt vele meló rendesen, de úgy látszik megérte.
Üdv. Doncso
(#) SALáta válasza Doncso hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Én két piaci digi multit vettem, ár/teljesítmény arányban jó de AC be néha mutat mindent. De legjobb mégis egy használt TR asztali digimulti volt kemény ezer forintért és még a hálózati dugó sem volt levágva. Ha AC akkor vagy ez vagy a CSVM, 4 digitális 3 analóg műszerem van.
(#) Doncso válasza SALáta hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Olyan TR asztalim nekem is van, csak nem nagyon használom, egyébként pontosan az AC miatt kell a csvm, a digimulti nekem is mutat mindent, mikor milyen kedve van, sőt az egyiknek , nem tudom miért, de olyan kicsi a belső ellenállása, hogy szikrázik amikor AC-t mérek, szerintem valami tönkre ment benne, ez kb 1 hónapos.
(#) Doncso válasza Massawa hozzászólására (») Jan 4, 2010 /
 
Hát, nekem ez most nagyon bevállt, főleg ár / érték arányba
(#) bankimajki hozzászólása Jan 7, 2010 /
 
Kérdésem lenne, főleg esztergályosokhoz, most építek egy mini esztergát (80-100as tokmánnyal 150W-os motorral.) És ott tartok hogy a keresztszánt kell megépítenem. Kérdés: Ha a keresztszán menete nem lapos vagy trapézmenet lenne hanem sima M10*1, akkor az úgy megfelelne? Amikor teljesen ki van tekerve, akkor is 10cm mélyen lenne az anyagban, mert 21 cm hosszú lesz maga a keresztszán. Itt egy elméleti rajz ahogy csinálni akarom. Azért van lapos vagy trapézmenet írva, mert ezt havernak rajzoltam.

névtelen.JPG
    
(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ugyan nem ezt kérdezted, de azt a 150W-os motort nagyon gondold meg. Abba meg már bele se merek gondolni, ha ráadásul még egyfázisú is a szerencsétlen.
150W-os motort, simán a tengelyén is kézzel lefogsz. Akkor most képzeld el mi lesz ha esztergálni akarsz vele (talán már felpörgés előtt, csupán az ékszíj maga is lefogja).
Minimum 0,8-1kW-os motor kell, és lehetőleg 3 fázisú.
(#) bankimajki válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Akkor is ha csak nagyon pici dolgokat szeretnék esztergálni? Modellezéshez kellene, meg robotépítéshez, vagyis folytatáshoz. :yes: (Igen amúgy a motor 1 fázisú egy automata mosógépnek a motorja.)
(#) KTobi válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Mosógép motort felejtsd el, akkora méretben sokkal erősebb háromfázisú motort kapsz. A mosógépmotorok egy speciális selejtek. Duplán tekercseltek, hogy legyen csavarás is. Ezért legalább duplája a teljesítményéhez szükségesnek.
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Az M10-esnek nem egy mm a menetemelkedése. Az M10*1 nincs. Vagy M10 ami szabványos, vagy egy 1 mm-es finommenetet vágtok, de ahhoz az anyát is Nektek kell megcsinálni.
Én egy marót fogok nemsokára összerakni és M6-os menetes szárt fogok alkalmazni, annak 1 mm a menetemelkedése.
A menet kotyogás megszüntetésére van megoldásotok?
Keress egy sima 750V-os szivattyú motort. Erről jut eszembe, nekem van egy, szétfagyott a szivattyúháza, de azt hiszem, a legrosszabb helyen tört el, vitte a motorét is. Este megnézem, ha megtalálom.
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Lehet venni M10*1-es menetfúrót, és menetmetszőt is. De még várom az ismerőstől az árajánlatot, aki megcsinálná nekem a trapéz vagy laposmenetet. A Hosszánom állító része egy gyári nagyfrekis hullámhossz mérő tekerentyűje, ami 1/100mm pontos azzal nincs baj. És én szerintem a keresztszán se fog kotyogni (vagy legalábbis remélem, de ha igen, akkor majd agyalok rajta.
(#) KTobi válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Megmondták már nincs M10*1es menet. Van M10 és van 10*1es de az már nem sztandard.
(#) bankimajki válasza KTobi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Akkor lehet én értelmezem rosszul, de itt egy link gugli elsőre ezt adta: Bővebben: Link
(#) SALáta válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Bővebben: Link Ötletgaléria bolygóműves anya, vagy rugós feszítésű anya.
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Lapos menetet ilyen kis emelkedésnél semmiképp. nem beszélve arról, hogy minden piszok bele tud szorulni.
Azok nem szabványosak, itt az: itt az ISO 724 (DIN 13 T1) szabványa.

Kotyogni fog, már újonnan is, és lesz vagy 0,2mm-is ha bekopik. Nem kell agyalnod, van rá egyszerű kész megoldás. Megkeresem.
(#) Action2K válasza SALáta hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Igen, a rugós feszítésű anyára gondolok. Egyszerű házilag megcsinálni, csak nem mindegy melyik oldalról feszíted.
(#) bankimajki válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ezeket már én is átböngésztem és elég sok lehetőséget láttam, ezek közül a metrikus tűnt a legegyszerűbbnek, ezért is kérdeztem rá.
(#) KTobi válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Igaz, jelzik, hogy metrikus. Nem Colos (Withvork) rendszerű.
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
M6 1mm - M14 2mm, de akkor fél fordulat egyenlő az 1mm-hez. De az M6 bőven elég oda.
Következő: »»   78 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem