Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Szia! Az a baj, hogy rózsaszín zajjal mérték. Ha 1kHz-es szinusz lenne, akkor mondhatnánk, hogy az 1,8W-on 91dB. Azaz, itt a phon skála megegyezik a dB skálával. Ha ebből az 1W-on lévőt számítanánk, akkor mivel majdnem a fele teljesítmény, ezért kb 3dB-t le kell vonni. Így 88dB-t kapunk. Viszont, mivel rózsaszín zajjal mérték, így az átlag miatt jobb eredményt kapunk a sima 1kHz-eshez képest. Emiatt még kb 6dB-t levonhatunk, s így marad a 82dB (1W/1m).
Ezt a phon skálát 1950-ben vezették be. Bővebben a phon-skáláról
Elviekben rózsazajjal méréskor korrigálni kell a magasban csökkenő energiatartalmat feldolgozáskor. Kérdés, hogy ez megtörtént-e.
Szerintem, mivel egyértelműen írták, hogy rózsaszínzajjal mérték, ezért a 3dB/oktáv-os csökkenést nem korrigálták.
Hm, nem tudom, akkor nem jól csinálták. Vagyis nem szabályszerűen.
És miért 1,8W-on mérték
![]()
Köszi mindkettőtöknek a választ!
Amit leírtatok azzal nagy vonalakban tisztában vagyok. Mellékelem a hangdoboz adatlapját, hátha valamit nem jól írtam le. Közben átolvastam mégegyszer, és az is le van írva hogy 0,25W befektetett teljesítménynél >80dB a hangnyomás. üdv
Sziasztok!
Új vagyok még itt és a segitségeteket szeretném kérni. Van 2-szer 150w-os hangszóróm,meg 2-szer 20w-os magas tekerccsel mindennel együtt. Szeretnék ezeknek hangfal dobozokat késziteni,majd összerakni.Ebbe ha tudtok segiteni,nagyon szépen megköszönném. Várom segitő válaszotokat! ![]()
Idézet: „80dB a hangnyomás” Ezmind szép és jó. De hol? Milyen spektrumban, stb.
Jaaa, hogy egy 35 éves REWOX-ról van szó?! Akkor azért van ez a fajta jelölés. Egyes REWOX vuccok igazán csúcsminőségűek, de ezt akkor is 82dB körüli érzékenységűre tippelem.
Máté, ha ennyire izgat, akkor mérd meg. Fogsz egy ismert érzékenységű hangsugárzót, megméred egy 1kHz-es, elviselhető hangerőn, egy mikrofonnal, hogy mekkora szintet produkál, majd a REWOX-ot a helyébe teszed, s már számolható is, a különbségből. Persze becsült megközelítő adat lesz, de több a semminél, s pontosabb az előbbi számolgatásaimnál. Persze, ha jól végzed a méréseket.
Igaz, de ez akkor sem az érzékenység még. Vagy annak szánták? Mert akkor az előbbi 82dB-es becsléses számolásommal nem tévedtem sokat.
Sztem ha már tud valamit mérni, akkor legalább 3 ponton mérje meg.
![]()
Kétszeres feszültség az +6dB elvileg.
Ezt most a leendő méréskori átszámításhoz írtad?
Ezt most ahhoz írtam, hogy ha 1V-on 80, akkor 2V-on (@1W) 86.
Hali!
Milyen fajták? Kép és egyéb adatok róla?
Szia!
Nem életbevágó a dolog, csak szerettem volna tudni, hogy hogy kell ilyen esetben átszámolni. Ha 86dB az érzékenysége akkor a HS280-é mennyi? Ugyanazzal az erősítővel meghajtva a Revox lényegesen hangosabb. üdv Máté
Talán mert 4 ohmos.
A 280-é is 83-85 körül van mélytartományban, középen 90, magasban meg 94 kb.
Nem talán, hanem biztosan 4 ohm-os.
Igen, biztosan 4 ohmos, de talán ettől hangosabb
![]()
Ja, hogy így értetted. Bocsi!
![]()
Az Orion is 4 Ohm-os.
Akkor nem lehet tudni, főleg innen távolról, ahol én vagyok nem tudom megállapítani, hogy hol és mennyivel hangosabb. Vagy ha nem is nagyobb a hangnyomás, miért érzed mégis hangosabbnak.
Szóval Action2K itt van az erősítőm adatai
Teliesítmény 2 x 200 W Érzékenyséq 97 dB Frek\A9nciamenet 55Hz - 20KHz Bemeneti érzékenység 1.23 Vrms Max. hanqnyomás 121 dB A belinkelt hangfalra gondoltam szerinted?Bővebben: Link
No ez jó. Az erősítőd típusát azért megtudod írni? Olyan fura nekem az a 4 ohm.
Egy kis segítséget kérnék. Olyan hangosítós cuccra lenne szükségem, ami áll egy sokcsatornás keverőből és 2x2-es biamp powerből (400-600W), ha van olyan, akkor egybeépítve.
Kellene hozzá illő láda is kettő. Sajnos nem találok, pedig biztosan létezik ilyesmi, akár kínaiban is.
két cim ment priviben
|
Bejelentkezés
Hirdetés |