Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Helló!
Kössél kettőt párhuzamosan és máris közelebb kerülsz a jó értékhez s lehet megszűnik a túlmelegedés is. VIM
Helllo!
Ez nem így van. Jelenleg a fólia oldalt látod, és az alkatrészek a túloldalon vannak. Ha nem így lenne, fordítva lenne bekötve a stabi. Kondik még valóban elkelnének, de nem tudhatjuk mihez van ez az "izé". A 78xx stabik, általában nem gerjednek, ha csak a kimenetükön van egy 100nF. (aki meg árul valamit, annak fejében a "minél olcsóbban" program van érvényben..) üdv! proli007
Szia!
Nekem ez nem jutott eszembe, de nagyon tetszik, köszi ! Steve
sziasztok. Vettem egy ISD1620 BSY hangtároló IC-t. A WINDBOND adatlapján található kapcsolással müködik is . Fel akarom turbózni a hangerőt, de hogy a készenléti fogyasztás ne nőjön meg jelentősen akarok egy "VOX" szerű áramkört ami jel esetén bekapcsolja az erősítőt.Ha valaki épített már ilyet kérem segítsem. Kösziittyu.
Használd a keresőt.. Bővebben: Link
Azt a témát tanulmányozd, minden szükséges le van írva.
Hello!
Nem lenne célszerű konkrétabban feltenni a kérdést? Vagy esetleg egyszerűen azt, hogy mit szeretnél készíteni? Mert ebben semmi kritérium nincs! Még azt is csak sejteni lehet, hogy egyenáramból, váltóáramot szeretnél készíteni.. üdv! proli007
24V egyenáramból szeretnék 24V váltóáramot.
Nem ártana, ha elmondnád, mit is szeretnél megoldani. (De ezt már kérte más is...) Mert pl. ha azért kell az AC, hogy transzformálhasd, akkor itt van egy topik, ami ezzel foglalkozik. De ha más a célod, akkor is találsz megoldást ott a problémádra.
Ebben a topikban kapcsolási rajzokat keresünk olyan készülék(ek)hez, melyhez épp nem találunk.
sziasztok, esetleg valaki tudna nekem küldeni egy megépített működő inverteres hegesztő nyáktervet beültetési rajzot és kapcsolást?elöre is köszönöm mindenkinek!
Sziasztok, Penderik vagyok, még új itt, azért regisztráltam mert van egy érdekes problémám.
Olyan kapcsolást szeretnék keresni, csinálni, ami az autóban, 12voltnál úgy működik, hogy: megynyomom a gombot ami -12voltot azaz testet ad be az áramkörbe és akár a végtelenségig is nyomva tarthatom a másik oldalon csak egy kb tizedmásodperces egyetlen impulzus jön ki, mintha csak egy pillanatszerű gombnyomás történt volna. Nem tudom elég érthető voltam-e, remélem igen. Valakinek ötlete, esetleg valami könnyen összeüthető kapcsolási rajza, mindenre nyitott vagyok. Előre is kösz
Szia!
Neked monostabil multivibrátor kell. Definíció:Bővebben: Link Itt pedig van egy szép rajz, meg még több infó a témában:Bővebben: Link
Kérdésed inkább a "Kezdő kérdések" topikba való, már csak azért is, mert a +12V negatív pontja (vagyis az auto testje) csak akkor (lenne) egyenlő -12V -tal, ha a pozitív sarok (lenne) a "0".
A feladat megoldható egy néhány kaput tartalmazó logikai IC-vel, (pl. 4001) de az sem mindegy ám, hogy a keletkező impulzusnak mit kell meghajtania.
Így van. Mert ha relét akarsz a kimenetre, akkor akár egy megfelelő értékű soros kondi is alkalmas lehet.
Oké, igazad van, valóban helyesebb 0 pontról beszélnem, elnézést (mentségemre szolgáljon, hogy nem vagyok otthon nagyon az elektronikában, hhmmm erősáramú villanyszerelő vagyok)
Valóban egy kisebbfajta relét kellene vele meghajtanom, csak addig a pillanatig míg a relé a saját záróérintkezőjén keresztül zárva marad. Sebi, pontosabban hogyan gondolod ezt a megfelelő értékű soros kondi dolgot??
Relének egy nyomógomb is megfelel, oda nem kell elektronika. Ha feltétel az is, hogy a nyomógomb hatástalanná váljon meghúzás után, akkor iktass be még egy relét, ami az első meghúzására megszakítja a nyomógomb áramkörét.
Köszönöm szépen, megint tanultam valamit!! Igen, ez kell nekem, monostabil multivibrátor, utána kerestem, elmélyedtem a témában és találtam egyszerűbb, szerény ismereteimmel is összerakható kapcsolásokat.
Köszi mindenkinek: penderik
Hello!
Kaptam egy előerősitőt,vlmi magnómól kiszerelve,de hiányzik belőle pár ellenállás és kondenzátor.Ehez kellene nekem kapcsolási rajz(alkatrészértékkel,ha lehet)És csak pár szám van az alján(E194HB....233T55271)amiből nemtudtam meg semmit. valaki esetleg találkozott már ilyennel,v.hasonlóval,akinek kapcs.rajza is megakad? :crazya:
Azért ez elég kevés infó, vlmi magnó és ehhez kellene kapcsirajz, kicsit pontosítani kellene.
..csak az előerősitőhöz kell a kapcs.rajz..a magnóhoz nem és sajna azt sem tudom,h.milyen magnó volt az...nemtudok több infot irni
Sziasztok!
Helix HXA40X autóvégfokhoz keresnék kapcsolási rajzot. Igazából csak egy tranzisztor érdekelne belőle, egy mekkmester valamikor javíthatta az erősítőt, feltépte róla az smd tranyó forrpontjait, és berakott helyette egy BC 212-őt... A javítási módszer után el tudom képzelni, hogy csak hasraütésszerűen dobott bele valamit....
Üdv!
Valakinek van a rajza a Videoton EA6383S tipusú erősítőhöz? Megköszönném.
Sziasztok.
Szeretnék egy erösítöt építeni,amit nem a hangfalaimhoz,hanem a tápomhoz szeretnék méretezni,ami 500 VA es,és a kimenö fesz egyenirányítva 2 x 60 voltot.Az mindegy hogy FET es,vagy tranyós. itt van egy egyszerü 400 voltos IRFT vel szerelt.Valami hasonló kellene Bővebben: Link középen van kb a 400 Wattos FET-es.Elöre is köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Keresem a TR 4205 typ. "SERVOSCOPE" kapcsolási rajzát, ill. minden fellehető információt a műszerről. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |