Fórum témák
» Több friss téma |
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hy.
Az lenne a kérdésem hogy én szeretnék egy disco lámpát csinálni és kellene valami olyan kapcsolás ami először 230V-ból 4x 7.5V váltófeszt állít elő és utána ezt a 4x 7.5V időeltolódással villogtatja-megszakítja.
Üdv!
Valami futófény jellegűre gondoltál? Rajzon a lámpák 230V-ra kötését ne vedd figyelembe:Bővebben: Link
Igen valami futófény szerűségre gondoltam csak itt úgy kellene hogy pl:van egy 4db ledből álló futófény és a 4db led helyére 20db-kerülne.Így szétválasztva az egész futófényt négy nagy részre.Vagy a másik megoldás valami olyasmi hogy 4-részre osztott kapcsolás és mind a 4 rész külön ütemben villog.Vagy valami ilyesmire lenne szükségem.
Módosított rajz: Értelemszerűen így folytatod a ledeket.Így pl.20 20db fog futni.
Elnézést!
Javítottam,mert scr,tirisztor csak váltónál működik egyenáramnál nem.De ha érdekel készítek valami korrektebb rajzot.
Igen valami konkrétabb jobb lenne
![]() ![]()
Remek
![]()
Ezért írtam a korrektebb rajzot,sőt még eléggé villózna
50hz miatt.Tranzisztoros meghajtás kell és stabil 12V.
Ezt a rész nem nagyon értem hogy ezek mik egyenirányítók,vagy ledek?.Meg hogy hogyan kapcsolódnak az áramkörbe az egyik felébe bemegy egy egy vezeték a másikba meg kettő?Akkor elvileg sorosan vannak bekötve a ledek?
Ezek az alkatrészek vezérelhető egyenirányítók.Másnéven tirisztor.Bővebben: Link
amik a rajz alapján ledeken keresztül vezérlődnek. De megfelelőbb neked egy tranzisztoros meghajtás is csak a téma címéből nem derült ki hogy neked ledes futófényre lenne szükséged. Találtam egy jobb rajzot,egy kis átépítést azonban ez is igényel.Bővebben: Link
Az előbbi azért lenne jobb mert ahoz már megvan a 230V-ból adott feszültségre szabályzás ennél viszont még azt is kéne csinálni.A tirisztornak van sorozatszáma?
Szerintem ha egy transzformátor és pl. graetz+elkó összekötése csak rajzról megy,akkor alapjaiban kellene felépíteni a dolgot.Valahol el kell kezdeni de nem ilyen projektel.pl.12V-os tápegység készítése stb...
Így a fórumtémában nem fogunk egyről a kettőre jutni. Nézz körül itt:Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |