Fórum témák
» Több friss téma |
Azért nyitom ezt az új témát, mert a többi lézeres oldal kevésbé foglalkozik vele!
Az lenne a lényeg hogy miként tudnám a több színű lézernyalábokat egyesíteni, színt keverni?! Zöld, uv, piros stb.
Prizmával: Bővebben: Link
Szerintem :gumicsirke: :gumicsirke: kereső Klikk
Tévedés. A féligáteresztő tükör azért féligáteresztő, mert minden hullámhosszból felét átengedi, felét tükrözi.
Hullámhosszfüggő tükröt dielektrikumtükörnek hívják.
Bocs igen tényleg igazad van azzal kapcsolatban amit írtam. Dikroikus tükröt kellett volna írjak.
Üdv Mindenkinek!
Na én erre gondoltam (lent a kép) hogy ezzel a micsodával tudnék két színt keverni!? Ezt egy PIONEER dvd-íróból szedtem ki.
Nem jól rajzoltam be, mert az UV lézer helyén kellene lennie a zöldnek, ugyanis a visszavert fény többet veszít az erejéből mint ami egyenesen áthalad. Nem?
Ugyanis az UV lézerem 75mw-os a zöld 50mw-os! Jó az elképzelésem?
Nekem ugyan ez a színösszeállítás (teljesítményben) De a szemed a zöldet erősebbnek fogja látni! Tehát az elképzelés nem rossz, a kék haladjon egyenesen.
Esetleg képet tudnál feltölteni hozzá?
Még nincs meg az uv lézerem, de nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen erős illetve milyen színű a végeredmény! Köszi!
Videóm van a belső szerkezetet nem fotóztam le.klikk Bár a kamera sokkal erősebbnek látja a kéket. A lézershow topicba vannak képek.
A zöld túl erős hozzá, de ha visszaveszed a teljesítményét, úgy már jó lesz.
Én dielektrikumtükörrel, és 100mW-os blurayyal próbáltam : Bővebben: Link
Köszi a videókat, nagyon állat mind a kettő!!!
Majd ha sikerült valamit összehoznom, rakok fel róla én is képeket, esetleg videót! Azt hogy külön-külön is mennek és keverednek a színek, azt a lézerek villogtatásával lehet elérni? Ha igen, mi vezérli őket?
Jól gondoltam hogy villogtatni kell a három lézermodult és úgy keveri a színeket Bővebben: Link.
Mivel tudnám villogtatni a lézereimet hogy hasonló színeket kapjak?
Hát sajnos olyan UV pointert kaptam aminek valami baja van.
Gyengén világít mint az állat, pedig elvileg 75mw-os! Szerintetek kifingatták a diódát benne? A fénye is nagyon furcsa mert olyan mintha valami a lencse előtt lenne! Mi lehet a kínja?
Homályos folton kívül én mást nem látok. Készíts normális képet róla.
Szia!
Ha színt szeretnél keverni ahhoz speciális (dichro) tükrök kellenek, legalábbis szerintem ezekkel könnyebb dolgozni és kicsi a veszteségük ha jó minőségűek. Ezek jellemzője, hogy pl. szemből a zöldet visszaveri, hátulról pedig a pirosat átengedi, de a kék és zöld összeadása is ugyanígy működik. Itt egy kép róla mellékelve, a zöld >400mW, a kék (473nm) pedig >100mW. Itt találsz olyan képeket is amik dikróm tükörrel vannak keverve!
Szóval itt az előző szöveghez tartozó kép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |