Fórum témák
» Több friss téma |
Hy!
Nekem olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömtől kaptam egy régi típusú tápot( nem ATX táp ), és látom a szétszedés után, hogy megégett valami a nagyfeszültség körül a típusszáma : Z15109UL Aki tudja mi ez az írjon!
Sziasztok,
átépítéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Egy ATX-es tápot szeretnék úgy átalakítani, hogy a negatív 12V-os ága is terhelhető legyen, így a pozitív 12V és a negatív 12V között 24V-os feszültségem lenne, ami terhelhető. Elméletileg elég lenne kicserélni a negatív 12V-os ág diódáját. Vagy diódáit? Itt álltam meg... Egy diódát találtam, amin mérhető a negatív 12V. Bővebben: Link Elég ezt kicserélni komolyabb teljesítményűre, vagy valahol van még ide tartózó dióda, ami cserére vár? Köszi!
Szia!Én tantál kondinak nézem a megégett alkatrészeket....
És ilyet lehet kapni Magyarországon ilyen alakatrészt?
üdv mindenkinek!
Az lenne a problémám hogy van egy 400w os tápegységem mondjuk a gyártó kerekített 380w ról..... És a gond az hogy a gépbe új videókártyát tettem amit a 2 vincseszter mellet már nem bír el a tápegység. Magyarán megfagy a gép. Meg lehetne buherálni hogy a táp 450w ot bírjon? 2 ventilátoros tehát a hűtése az bírná. Olyan lenne a jó ha csak vmi tranzisztor meg pár dióda kicserélésével többet tudna. Meg ha az 5v os ágát lehetne erősíteni az is elég lenne,mert az 5v nem 5 v hanem 4,93-4,7 között ugrál és szerintem ez a gond. Ha egyik vinyót lehúzom akkor nem fagy.
Szia!
Egyszerű: Új táp vásárlása! Ha esetleg valami rosszul sikerül, az egész gépednek búcsút inthetsz.. Drágább lesz mint egy új tápegység.
Ha ilyen kockázatos akkor tényleg úgy lesz hogy veszek egy nagyobbat. Csak a gáz hogy ami most benne van azt is pont ezért a problémáért vettem. Az eladó kérdezte milyen gépbe kell 500w os táp,elmondom erre áhh abba nem kell akkora,figyelj itt van ez a 400w os ilyen van a mi gépeinkbe is nézd meg.... megnéztem és bedőltem. És már 1 éve lassan benne,van de csak most a melegebb napokon kezdte nagyon sűrűn csinálni megint az újraindulósdit lefagyósdit.
Szétnézek akkor ezért mit kérhetek,meg hogy mennyi egy 500w-os.
Sziasztok.
MA szereztem egy Nfren 1700AM LCD monitort, de nincs hozzá 12V/5A tápegységem Van viszont egy 230Wattos PC tápom ami 10Ampert lead a 12Voltos ágon. Hogy ha csak a monitor lenne rákötve akkor kibirná a táp ventillátor nélkül? Mert igy elég zavaró lenne éjjel ha menne.
Miért nem csinálsz egy kapcsolót a PS-ON és a GND-re?
Nem ATXes. A kapcsolója meg direkbe van kötve, mert ami rajta volt kellet másra. De elvileg birná nem? Végülis csak 5Amper lenne a terhelés.
Üdv!
Én egy vasútmodellhez szeretnék átalakítani egy számítógépes tápot... A lények, hogy legyen egy potméter, amivel a kimenő áramot tudom állandóan szabályozni(pl.: a 12V-ot lefelé, mondjuk 4V-ra) meg még kéne egy kijelző, ahol látom, hogy hány volt megy a kábelen, lehet analóg is, mert az jobb, nincs vele munka.
A kijelző lehet dc panelműszer lehet kapni a hestoreban. A kimenő feszt akarod fokozatmentesen szabályozni?
Rajzoltam valami hasonlót. Igaz itt 0V ra is lemehet a fesz nem áll meg 4V nál. Az áteresztő tranyó nagyon melegedni fog. Bordára kell tenni.
Igen, a kimenő feszt akarom szabályozni, de ezt nem lehet úgy megoldani, hogy veszem a tápot, és ott kicserélek pl egy ellenállást egy potira?, még kezdő vagyok, és ez csak egy gondolat..., a kijelzőt(mérőt) meg csak be kell rakni, azzal nincs gond
Sziasztok!
Van egy 300W-os pc tápom amiből szeretnék csinálni egy 550W-ost (már ha lehetséges)!? Ha nem lehet átalakítani, akkor meg szeretnék építeni egyet. Ugyan ugy számítógépbe kellene. Ha valaki tud dobjon egy kapcs.rajzot vagy valami segítséget. Köszi
Szia
Én úgy érzem, hogy az átalakítás vagy az építés költsége meghaladja a boltban kapható táp árát. Ekkor még nem is vettem figyelembe a stabilitást és a megbízhatóságot. Véleményem szerint, nem érdemes a PC-del kísérletezni... Jobban jársz egy gyári, garanciális tápegységgel.
Szia!
Szerintem ez a cikk egyáltalán nem arról szól, amire Journey keresi a megoldást. Én is osztom vicsys véleményét. Egyáltalán nem kifizetődő házilag építeni PC tápot. A meglévő átalakítása sem biztos hogy menni fog.
Bocs, ezt valóban elnéztem.
Van egy 200W-os AT-s PC tápom. Ezt a tápot szeretném használni 12V-os pumpa meghajtására. Ezzel az lenne e gond, hogy a pumpa induláskor egy kicsivel többet vesz fel, mint ami a tápra rá van írva, ezért lekapcsol. Egy másik tápban kikötöttem ezt a védelmet, ed sajnos az egy zárlat alkalmával tönkrement, ezt pedig nem akarom elküldeni a másvilágra. Arra lenne szükség, hogy a védelmében az áramkorlátot megemeljem egy kicsivel.
Lehetséges ez? Ha igen, mit kell benne átalakítanom?
Sokmindent kéne hozzá átalakítanom vagy elég lenne kicserélni pár dolgot?
Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi, hogy a számítógép tápegységében található optocsatoló,miért éghet szét? (Még az optocsatoló teteje is lejött, kilátszik a csipje is );
Talán tul nagy collector vagy túl nagy LED en átfolyó áramtól... De ez csak tipp... Ilyet még sohasem láttam de BC337 túl magas Ic től robbant már fel...
Csinálj hozzá egy lágyinditót.
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 400wattos tápom,amin másodpercenként kb 2x megszakad az áram egy pillanatra.Átnéztem a diodákat a tranzisztorokat,de azok hibátlanok.Lehetséges,hogy az ic hibásodott meg (tl 494)?
Megbuggyanok ha nem kapok segítséget!
Ez a második tápom amelyik ezt produkálja.Az IC-t már kicseréltem,de nincs változás. Készítsek képeket róla?
Szia!
És a kondenzátorokat is átnézted?
Szia!
Most cserélgetem ki benne az összes kondenzátort.Kerámia kondenzátor egyáltalán tönkre tud menni?
Akár még kerámiakondi is lehet bűnös, de valószínűbb. hogy egy ellenállás szakadozik. A számítógépen kívül is kipróbáltad a tápot?
Isten ments,hogy a számítógépbe rakjam.Egy ismerőstől kaptam a tápot és most próbálom a hibáját megtalálni.
Szóval az ellenállásoknál próbálkozzam? |
Bejelentkezés
Hirdetés |