Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép tápegység

Témaindító: sayd, idő: Júl 13, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 20
(#) boliver hozzászólása Jún 1, 2009 /

Hy!
Nekem olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömtől kaptam egy régi típusú tápot( nem ATX táp ), és látom a szétszedés után, hogy megégett valami a nagyfeszültség körül a típusszáma : Z15109UL

Aki tudja mi ez az írjon!
(#) albinolynx hozzászólása Jún 20, 2009 /

Sziasztok,

átépítéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Egy ATX-es tápot szeretnék úgy átalakítani, hogy a negatív 12V-os ága is terhelhető legyen, így a pozitív 12V és a negatív 12V között 24V-os feszültségem lenne, ami terhelhető.

Elméletileg elég lenne kicserélni a negatív 12V-os ág diódáját. Vagy diódáit? Itt álltam meg...
Egy diódát találtam, amin mérhető a negatív 12V.

Bővebben: Link

Elég ezt kicserélni komolyabb teljesítményűre, vagy valahol van még ide tartózó dióda, ami cserére vár?

Köszi!
(#) amitech válasza boliver hozzászólására (») Jún 20, 2009 /

Szia!Én tantál kondinak nézem a megégett alkatrészeket....
(#) boliver válasza amitech hozzászólására (») Jún 23, 2009 /

És ilyet lehet kapni Magyarországon ilyen alakatrészt?
(#) hammer14 hozzászólása Júl 1, 2009 /

üdv mindenkinek!

Az lenne a problémám hogy van egy 400w os tápegységem mondjuk a gyártó kerekített 380w ról..... És a gond az hogy a gépbe új videókártyát tettem amit a 2 vincseszter mellet már nem bír el a tápegység. Magyarán megfagy a gép. Meg lehetne buherálni hogy a táp 450w ot bírjon? 2 ventilátoros tehát a hűtése az bírná. Olyan lenne a jó ha csak vmi tranzisztor meg pár dióda kicserélésével többet tudna. Meg ha az 5v os ágát lehetne erősíteni az is elég lenne,mert az 5v nem 5 v hanem 4,93-4,7 között ugrál és szerintem ez a gond.
Ha egyik vinyót lehúzom akkor nem fagy.
(#) lapose válasza hammer14 hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Szia!

Egyszerű: Új táp vásárlása!
Ha esetleg valami rosszul sikerül, az egész gépednek búcsút inthetsz.. Drágább lesz mint egy új tápegység.
(#) hammer14 válasza lapose hozzászólására (») Júl 1, 2009 /

Ha ilyen kockázatos akkor tényleg úgy lesz hogy veszek egy nagyobbat. Csak a gáz hogy ami most benne van azt is pont ezért a problémáért vettem. Az eladó kérdezte milyen gépbe kell 500w os táp,elmondom erre áhh abba nem kell akkora,figyelj itt van ez a 400w os ilyen van a mi gépeinkbe is nézd meg.... megnéztem és bedőltem. És már 1 éve lassan benne,van de csak most a melegebb napokon kezdte nagyon sűrűn csinálni megint az újraindulósdit lefagyósdit.

Szétnézek akkor ezért mit kérhetek,meg hogy mennyi egy 500w-os.
(#) Robi85 hozzászólása Júl 14, 2009 /

Sziasztok.

MA szereztem egy Nfren 1700AM LCD monitort, de nincs hozzá 12V/5A tápegységem

Van viszont egy 230Wattos PC tápom ami 10Ampert lead a 12Voltos ágon. Hogy ha csak a monitor lenne rákötve akkor kibirná a táp ventillátor nélkül? Mert igy elég zavaró lenne éjjel ha menne.
(#) kiskacsa2009 válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Miért nem csinálsz egy kapcsolót a PS-ON és a GND-re?
(#) Robi85 válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Júl 14, 2009 /

Nem ATXes. A kapcsolója meg direkbe van kötve, mert ami rajta volt kellet másra. De elvileg birná nem? Végülis csak 5Amper lenne a terhelés.
(#) slave557 hozzászólása Aug 16, 2009 /

Üdv!
Én egy vasútmodellhez szeretnék átalakítani egy számítógépes tápot...
A lények, hogy legyen egy potméter, amivel a kimenő áramot tudom állandóan szabályozni(pl.: a 12V-ot lefelé, mondjuk 4V-ra)
meg még kéne egy kijelző, ahol látom, hogy hány volt megy a kábelen, lehet analóg is, mert az jobb, nincs vele munka.
(#) moltam válasza slave557 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

A kijelző lehet dc panelműszer lehet kapni a hestoreban. A kimenő feszt akarod fokozatmentesen szabályozni?
(#) moltam válasza slave557 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Rajzoltam valami hasonlót. Igaz itt 0V ra is lemehet a fesz nem áll meg 4V nál. Az áteresztő tranyó nagyon melegedni fog. Bordára kell tenni.

ateszab.JPG

(#) slave557 hozzászólása Aug 17, 2009 /

Igen, a kimenő feszt akarom szabályozni, de ezt nem lehet úgy megoldani, hogy veszem a tápot, és ott kicserélek pl egy ellenállást egy potira?, még kezdő vagyok, és ez csak egy gondolat..., a kijelzőt(mérőt) meg csak be kell rakni, azzal nincs gond
(#) slave557 hozzászólása Aug 17, 2009 /

Csináljak egy képet a tápról?
(#) Journey hozzászólása Szept 4, 2009 /

Sziasztok!
Van egy 300W-os pc tápom amiből szeretnék csinálni egy 550W-ost (már ha lehetséges)!? Ha nem lehet átalakítani, akkor meg szeretnék építeni egyet. Ugyan ugy számítógépbe kellene. Ha valaki tud dobjon egy kapcs.rajzot vagy valami segítséget. Köszi
(#) vicsys válasza Journey hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Szia
Én úgy érzem, hogy az átalakítás vagy az építés költsége meghaladja a boltban kapható táp árát. Ekkor még nem is vettem figyelembe a stabilitást és a megbízhatóságot. Véleményem szerint, nem érdemes a PC-del kísérletezni... Jobban jársz egy gyári, garanciális tápegységgel.
(#) vision61 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Szia!
Szerintem ez a cikk egyáltalán nem arról szól, amire Journey keresi a megoldást.

Én is osztom vicsys véleményét.
Egyáltalán nem kifizetődő házilag építeni PC tápot. A meglévő átalakítása sem biztos hogy menni fog.
(#) vision61 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 4, 2009 /

Bocs, ezt valóban elnéztem.
(#) hadnagyakos hozzászólása Szept 19, 2009 /

Van egy 200W-os AT-s PC tápom. Ezt a tápot szeretném használni 12V-os pumpa meghajtására. Ezzel az lenne e gond, hogy a pumpa induláskor egy kicsivel többet vesz fel, mint ami a tápra rá van írva, ezért lekapcsol. Egy másik tápban kikötöttem ezt a védelmet, ed sajnos az egy zárlat alkalmával tönkrement, ezt pedig nem akarom elküldeni a másvilágra. Arra lenne szükség, hogy a védelmében az áramkorlátot megemeljem egy kicsivel.
Lehetséges ez? Ha igen, mit kell benne átalakítanom?
(#) hadnagyakos válasza hadnagyakos hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Sokmindent kéne hozzá átalakítanom vagy elég lenne kicserélni pár dolgot?
(#) sany hozzászólása Nov 2, 2009 /

Sziasztok! Én arra lennék kíváncsi, hogy a számítógép tápegységében található optocsatoló,miért éghet szét? (Még az optocsatoló teteje is lejött, kilátszik a csipje is );
(#) moltam válasza sany hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Talán tul nagy collector vagy túl nagy LED en átfolyó áramtól... De ez csak tipp... Ilyet még sohasem láttam de BC337 túl magas Ic től robbant már fel...
(#) moltam válasza hadnagyakos hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Csinálj hozzá egy lágyinditót.
(#) ladislave hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy 400wattos tápom,amin másodpercenként kb 2x megszakad az áram egy pillanatra.Átnéztem a diodákat a tranzisztorokat,de azok hibátlanok.Lehetséges,hogy az ic hibásodott meg (tl 494)?
(#) ladislave hozzászólása Jan 23, 2010 /

Megbuggyanok ha nem kapok segítséget!
Ez a második tápom amelyik ezt produkálja.Az IC-t már kicseréltem,de nincs változás. Készítsek képeket róla?
(#) kadarist válasza ladislave hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
És a kondenzátorokat is átnézted?
(#) ladislave válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Szia!
Most cserélgetem ki benne az összes kondenzátort.Kerámia kondenzátor egyáltalán tönkre tud menni?
(#) kadarist válasza ladislave hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Akár még kerámiakondi is lehet bűnös, de valószínűbb. hogy egy ellenállás szakadozik. A számítógépen kívül is kipróbáltad a tápot?
(#) ladislave válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Isten ments,hogy a számítógépbe rakjam.Egy ismerőstől kaptam a tápot és most próbálom a hibáját megtalálni.
Szóval az ellenállásoknál próbálkozzam?
Következő: »»   3 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem