Fórum témák
» Több friss téma |
köszönöm szépen, de már megcsinálttam én is , és tényleg működik.
Mondjuk az utolsó képen mintha filmszakadás lenne. Amugy amiket fényes nappal csináltam, azok jobban tetszenek. De legalább kedvet kaptam egy másik lézer építéséhez
Ez nem teljesen olyan lézershow amikoet mi épitünk.
Viszont fel lehet vele emleni dolgokat ! Bővebben: Link
Ez nagyon ottvan na már van cél hogy miért vegyek majd CO csövet
Szia. Azt szeretném kérdezni hogy: 7805-ös stab kocka után lehet-e 2 darab 1n4002-őt kötni sorba? azért lenne fontos mert nekem kb. 1.4v fesz. esésre volna szükségem. Csak nem merem sorba kötni a 2 szilícium siósát. Üdv.: András
Lehet, de nem biztos, hogy pont 1,4V lesz az esés. Annyit kötsz sorba, amennyi kell hozzá.
Oké. Köszönöm a segítséget. Üdv.: András
hello,hogyan lehet azt megoldani 1db 1mw-os piacos lézerrel h ennyire látszódjanak a lézernyalábok? http://www.youtube.com/watch?v=-G4_IHO4_Po ... mert ez "elvileg" abból van csinálva! de nagyon érdekel h mégis h sikerülhetett elérni a nyalábokat?
akkor ezek szerint jól sejtettem! és piacos lézerrel meg se lehet oldani a nyalábot h látszódjon? mert én próbáltam fütbe és úgy látszik de füst nélkül nem erre nincs valami megoldás?
Az általad ismertetett videó alapján az a piros lézer alap hangon 150-300mW körül,között lehet,bár a kamera fény érzékenységétől is függ ami alapján meg lehet becsülni..Azok a piaci piros lézerek gyakran el sem érik az 1mW-ot,nem beszélve arról hogy sok félre is van fókuszálva.
és akkor semmi megoldás ne lehet arra hogyan láthatnám ennek a lézernek a nyalábjait?
Két témában is ezt a választ kaptad. Szerinted?
Nagybetűs mondatkezdés...
Van egy flúgos elméletem ami megoldhatja a a problémád.DE nem biztos hogy helyesen írom le a dolgot.Nos ha éjjel látó készülékkel nézed sötétben lehet jobban látod.Mivel az éjjel látó készülék a részecskéken megtörő fényforrásokat érzékeli xy szoros felerősítésben az éjjeli fény is világosnak tűnik.Mivel a lézer nyaláb a levegő szennyezettségétől függően válik láthatóvá így elképzelhető a működése.Majd írd le tapasztalataid.
Feszíts ki fehér cérnát, és hosszában világítsd meg!
A viccet félretéve, az 1mw-os olyan gyenge hogy az csak vonalkód olvasóba vagy fénykapuba jó! Effektekhez nulla!!!
Azokhoz is minimum 5mw szokott lenni.De ezt csak a vonalkódolvasó fényerejéből gondolom.Volt alkalmam megvizsgálni ilyet pénztárban,szal szerintem erősebb mint 1mw.(soha nem dolgoztam pénztárosként)
Ki szeretnék íratni a falra egy feliratot piros lézerrel, akinek van ötlete bármilyen az ne kíméljen!
Olvasgass bele ebbe a topicba, és neked is lesz egy pár ötleted! Ajánlom még a keresőben a GALVO szót beírva olvasgatni egy kicsit. Mert enélkül nem fogsz kiírni falra krikszkrakszoknál többet.
És én azt hittem a galvo csak kriksz krakszokat ir ki ! De itt avr uC és mindenféle nyalánkságok vannak ej marad a régi jó ledes tábla ugylátom
Az bizonyos, hogy számítógép vagy mikrokontroller (pic, avr, stb) nélkül nem úszod meg!
Hello,vettem egy 50mW-os zöld lézer pointert 2db AAA elemmel működik nagyon jó fénye van és nagyon szépen látsziok a nyaláb is azt szeretném tudni hogy létezik-e olyan lencse ami ebből az 1db nyalábból csinál többet és ha létezik hol tudnék ilyet venni?
Nem tudom lehet-e kapni olyan lencsét, de azt winyó fejjel tudod megoldani legkönyebben.
Szia!
Lehet venni olyan lézert amit van olyan fej.
Kifejthetnéd ,hogy gondoltad ezt a winyós megoldást.
Szia! Szerintem kérd ki egy optikus-látszerész véleményét, hátha tudna segíteni vagy ad ötleteket hogy merre keresgélj.
Winyóra tesz egy tükröt és azt mozgatja egy elektronikával.
Tudom hogy van olyan topic. Én is építettem egy olyant. Nagyon jól működik.
Itt a vinyós effektem 50mW-os pointerrel, zenével vezérelve.
Ja és közben elfújtam egy gyertyát!Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |