Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Abban igazad van hogy, napfény hatására csökken a detektor érzékenysége, szerencsére az ő mérőjüké is.
Nem értem miért ne lehetne kiküszöbölni hiszen a napfény egyen szint eltolódást generál.(nagyjából) Ezt impulzusfigyeléssel ki lehet küszöbölni.
Egy kicsit most elgondolkodtam.
Én egy 30mW-os lézerdiódával kezdtem a kísérletet FÁMA II. ellen. 100nS üzem, 100nS szünet, illetve 50nS/50nS Mellette egy TFDU6102-es IRDA (ami alapban a vételi funkciót látja el) LED-je kb 200mA-rel hajtva. De nem jött össze. Lehet hogy kicsi volt a fényteljesítmény??? Szkópon ellenőriztem a jel renben volt Viszont ez érdekes, hogy a 400nS/1uS 500mA 6db LED blokkolni tudja a FÁMA III.-t. Egyébként én is annak a híve lennék, hogy az első impulzus után folyamatos zavarjel Azért jó lenne, ha a FÁMA II.-n is kipróbálnád a kütyüt. FÁMA III.-nál hány próba volt (JTG)?
meg kérdezhetem, hogy milyen távolságról tudod detektálni ennek az adónak a teljesítményét?
Mit használsz a teszterben, lézer diódát, vagy csak infra ledet?
A 30mw-os lézer dióda nem kevés? Én a gyári lézer adókban levőt használom: splpl90 -es 25W-os lézer, mely van a HQ-nál. Ha kellenek a freki adatok, akkor azt az li interceptor horváth nyelvű oldalán megtalálod
Kiváncsi leszek hogyan fogod 1 detektorra ráilleszteni a 6db vevödiódát. (én már próbáltam hasonlót, nem fog menni).Miért gondolod, hogy a lézer dióda olyan nagy teljesítményű.Gondolom SPL PL90-ről beszélünk.(100ns 25watt max Duty cicle 0.1% .Nem hiszem hogy ez varsenyezhet az 5400matt/sr-rel.A furcsa jelalakot nem értem, a mérők sima négyszögimpulzust bocsátanak ki.
Bocs hogyha akadékoskodom, de kb 2 éve foglalkozom ezzel témáva élg mélyrehatóan.
30mw 100ns 3 njoule ez egy kicsit nevetséges teljesítmény. Ezért nem müködött. A fámaIII-at még 70 méteről álló helyzetből indulva is végig blokkolta.
(Az SCS-103 lézerének adatai) Wavelength: 905 nm (infrared) 3 Power Settings: 400 nJ, 200 nJ and 100 nJ per pulse Beam Divergence: 3 milliradians (~ 0.3 m @ 100 m) 1 J = 1W x 1S Ha az impulzus 20 ns hosszú akkor a kimenő teljesítmény max: 400/20 = 20watt A visszavert teljesitmény ideális esetben 20 x 0.35 = 7watt (Ideális az lenne ha minden fény a rendszámról verődne vissza 1db infra led kb. 900 mWatt(500 mA 400nsec 200nJ/impulzus) ez ledtől függ. (Pl: TSHF5210 max 1A 1800 mWat s/r 100 microsec) 12 led= 12x900=10800mWatt =10,8watt A ledek által kisugárzott tljesítmyény jóval nagyobb mint a visszavert! Tehát a fő probléma az érzékelés nem a blokkolás.
Valószínűleg kevés.
Összehasonlító mérést végeztem. A 30mW/904nm lézerdióda így is nagyobb jelet adott, mint az IRDA LED 200mA-rel meghajtva
A teszterben csak infra led van.Kb 200mA-rel meghajtva(180mw/sr).Nagyjából 1 m-ről inditja el a detektort
Már ki próbáltam a 6 vevő diódát párhuzamosan kötve, de teszterrel működik, igaz éleben nem tudtam kipróbálni. Én nem régen kezdetem vele foglalkozni, ezért csak a tapasztalataimról írtam, persze a valóság az más lehet, de ha beépítem az autóba és elhuzok a mérő előtt lakott területen 120-.al, akkor majd kiderűl mit is tud a detektor Én a teszterembe is spl lézert tettem, de max 10m-ről tudok csak tesztelni, pedig már próbáltam különféle lencsékkel is, amiket itthon találtam.
A 6 vevő leddel az lesz a probléma hogy a vevő bemenet dc szintjét 6xolyan mértékben fogja eltolni mint 1db. Próbáld ki, hogy mondjuk 1-be belevilágítsz közelről és a másikat tesztelni próbálod. Csodálkoznék ha nem csökkenne drasztikusan az érzékenység. Viszont ha igy is működik akkor elkérem a receptet.
Mivel világítsam meg? A természetes lámpa fényre nem reagál semmit, de ha lesz időm ezt ki fogom próbálni. A lézer teszterem is spl-.el megy így baromi erős fényt bocsájt ki , tehát nehéz lesz a teszt. Amugy egy sima webkamerát használok az adó tesztelésére, mert látom a fény erősődését gyengülését. Tervbe vettem annak idején, hogy olyan tesztert csinálok, mely azt is ellenőrzi, hogy az adó diódák mennek-e, mert ilyet még nem láttam.
A természetes lámpa is bocsájt ki ir-t.(meleget).Én annak idején mikor ezzel kísérleteztem, egy 40w-os asztali lámpát használtam. Az ir detektálására egy sima kamerás mobil is jó.
A Számítással kapcsolatban, gondolom nem lehet a végtelenig növelni az időt és csökkenteni a teljesítményt, hogy ugyanazt a nJ értéket kapjad meg és arra is működjön a kütyü.
Hogy határozod meg a maximális impulzus szélesség idejét, hogy még blokkoljon? Egyébként milyen MOSFET meghajtót használtál a LED-ekhez? A fényképen nem látszik
Ha kell, kűldök egy komplett rajzot, bár ha utánna keresel, akkor a neten megtalálod. Ez egy blinder komplett adó, és vezérlő része
Tedd fel ide a linkjét légyszíves
azt nem tudom, mert régen volt, és egy jammer zárt forumra jelentkeztem be, de a rajzot lementettem
TC4427 a driver. A 400ns-os impulzust még jól tolerálják a ledek (nem olvasztják el a dobozt, bár már volt rá példa hogy 10perc folyamatos blokkolásnál megolvadt a műanyag doboz. : -) Az 1 uSec-es impulzusnál gyakoribbnak nincs túl nagy értelme: 1 uSec 150 méteres távolságnak felel meg.(300/2 mármint a fénysebességből adódóan.)De ez inkább kísérleti érték.
A régebbi kérdésedre válaszolva: sajnos előléptették a kapcsolatomat már semmilyen tesztre nincs lehetőségem,ezért kerestem más kapcsolatot.
OK, küld el légyszíves a mail címemre
Annyi trafi volt az uton, hogy 10 perc után megolvadt?
Csak teszt volt .Van egy olyan lehetőség, hogy kézzel blokkolást indítasz. (pl gyanús helyzetben) és kicsit túlzásba vittük
Ez jó! Amugy találtam ns-os meghajtó fet-et, csak nem tudom hova tettem. Ha megtalálom, átt kűldöm neked a leírását.
Kösz.
Nekem úgy tűnik, hogy az echo a blinderről lett koppintva. Ahogy nézem ez nem folyamatos zavarjelet sugároz, hanem szinkronizálva van. Legalánnis a LED-del párhuzamos kondi alapján. Mivel a kondi 12V-ra tültődik fel a 470 ohmon keresztül, így a LED is elég nagy árammal van kihajtva
de még a kiyo is erről lett koppintva
Egy blindert én is szédszedtem. Ott a blokkoló ledek árama 12v/470R kb 25 mA. Igaz ebből 8 db volt. Ennek ellenére egész jól blokkolt kb 100m-ig. Itt is voltak elkok párhuzamosan de mérve (szkópon) ez semmit nem változtatott.
Hello!
Ez a téma engem is elkezdett érdekelni. A detektor részről tennél fel kapcsolást, vagy ez titkos? Mért videó erősítőt használsz, a sebessége miatt?
OK, csak ott a kondi a LED-ekkel párhuzamosan, ami szünetben feltöltiúdik 470 ohmom keresztól 12V-ra. Majd impulzus hatására a MOSFET-en keresztül rálapcsolja a LED-et. Gykorlatilag a kondi soros ellenállása hatátozza meg a kezgeti áramot
Szia!
A kapcsolás egyenlőre nem publikus, de kb. így néz ki. A rövid impulzusok miatt (<70ns) tulajdonképpen impulzus erősítőt kell építeni.>
Ez nagyjából igy van, de a kondik olyan kicsi energiát tárolnak, hogy csak a táp rángatását akadályozzák meg.
Nem teljesen
Én is kérdezhetnék?
Az SPL-eket milyen árammal, és milyen félvezetővel hajtod?
Úgy tudom, hogy ezek szinkronizálva, vannak, vagyis nagyon rövid ideig adnak, és hosszú ideig szünet van.
Ha kb 100-200nS az adás és kb 500uS , vagy nagyobb a szünet, akkor a MOSFET kikapcsolásáig csak néhány %-ot esik a feszüétség. (T=RC) Viszont a hosszú szünet alatt a 470ohmon keresztül 12V-ra fel tud töltődni a kondenzátor (LED) feszültség. Nyilván ahogy a kitöltési tényező növekszik (pl 50-50%), akor már más a helyzet, mert akkor jelentősen csökkent a töltődési és növekszik a kisütési dői |
Bejelentkezés
Hirdetés |