Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 138
(#) aflmor válasza djskud hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Idézet:
„létezik-e olyan lencse ami ebből az 1db nyalábból csinál többet”
Azt prizmának hívják.
(#) djskud hozzászólása Jan 23, 2010 /

Hello,érdekelne hogy neked így effekt közbe is jól látszik szabad szemmel a lézernyaláb?
(#) alapp válasza djskud hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Mármint az enyém?
Van itt másik is:Bővebben: Link

Látszódik királyul!
Mivel még nappal is jól látni a nyalábot...

Tényleg jóó az enyém is ilyena vaterán rendeltem

Ebbe a 2.vidibe hogy-hogy nem látszik a nyaláb?

Szerintem a digit.fényképező nem jól adja vissza ha videózok!
Pedig látszik!

Én is erre gondoltam először de nem voltam benne biztos és inkább rákérdeztem amugy kell az effekt készitéshez valamilyen különleges lencse? vagy elég a forgómotor és a tükör is??

Csináltam gyorsan két képet a lézerről szemben és hátulról, sokkal jobban látni szemből!

Nézd meg ezeket, és megkapod a választ a kérdésedre!
Bővebben: Link

Szép! holnapra csinálok én is feltöltöm eltudnád magyarázni hogy csináltad meg a lézer effektet?

Ezt is a két vinyóval csináltam egy jelgenerátor programmal:

És ezt h kössem össze a PC-vel?h megkapja az áramot és tudjam kezelni is?IDE kábel +tápnak a csatlakozója?

A két vinyó úgy van összeforgatva mint a galvó és egy PC hangszóróból kibányászott erősítővel van meghajtva.
Vagy a számítógép hangkártyájára vagy mp4 stb. re kötöd, és mehet is a zene!
A vinyó olvasófején van egy tekercs, aminek megkeresed a két kivezetését a vinyó másik oldalán és oda forrasztod az erősítő kimenetét!
Ahogy adod rá a hangot úgy vezérli egyre jobban az olvasófejeket!
Mivel sztereó, egyszerre két vinyót tudsz hajtani vele!
Nem kell a vinyóra semmi táp meg szalagkábel, csak a PC hangszóró erősítő!!!
A tükröt érdemes a vinyóból kiszedett lemezekből kivágni, flex-el 1mm-es korongal, mivel az nem tompít, torzít a lézer fényén mint a tükör.
Holnap érkezik az UV lézerem 75mW-os, és szeretnék összedobni egy cián színű lézert, színkeveréssel!
http://www.youtube.com/watch?v=sQB4wV2wcAk
(#) djskud válasza alapp hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Huuu...nem semmi vagy! hát én először megpróbálkozok azzal amit elmagyaráztál,szerencsére van mindenem itthon hozzá köszi a felvilágositást

Örülök hogy segíthettem!
Majd dobj e-mailt ha van valami kérdésed, vagy ha eredmények vannak akkor képeket, videót!

Hát lenne 1kérdésem de lehet hogy hülyén fog hangzani de a lézert mivel tudnám üzemeltetni folyamatosan elem nélkül?mert így elemmel azért nem olyan jó...és édekelne hogy vmiből ki lehet szerelni azt a tápegységet ami jó neki? bocsi hogy ennyit kérdezek de engem komolyan érdekel ez a dolog a pointert is azért vettem hogy épitsek 1ien lézershow gépet mert megvenni sajnos nem lenne pénzem és sulidiscokat elég gyakran csinálok és ez jó lenne oda

Én nem bonyolítottam túl a dolgot, vettem egy állítható tápegységet amit 3-12voltig lehet állítani és azzal táplálom 3volt-al.
!!!De ami fontos!!!
Csinálni kell a pointernek egy hűtöbordát amibe bele tudod szorítani, mert hűteni kell mint állat!
Én ezt egy procihütőből csináltam, amire ventilátort is tudok pattintani ha szükséges!
De a festéket sem árt lekaparni a pointerről!!!

Értem! megfogadom tanácsaidat

Ja és hővezető pasztával is kend be a pointert, mielőtt a bordába szorítod!
(#) djskud válasza alapp hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Okés
(#) cooper válasza djskud hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Szia! Ha a lézernyalábot szeretnéd látni (nagy sebességnél is) akkor a közeggel, tehát a levegővel kell valamit kezdened. A legegyszerűbb ha füstön vezeted keresztül, de mi csináltuk már vízpárával is...
(#) sardna00 válasza alapp hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Jó a lézer show-d Amint hazaértem én is teszek fel videót róla, és persze képeket. Üdv.: András
(#) cooper válasza alapp hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Szia alapp!
Nagyon megtetszett a "technológia"! Már beszerzés alatt van 3-4 rossz vinyó... A kérdésem, hogy kezdőként az olcsó kínais lézerceruzával probálkozzak és amikor kész a scannerem akkor mehet bele az 50mW-os zöld? Igazántiból csak disco-s lézer lenne... A videódban láttam, hogy a jelgenerátorral nagyon szépen lehet pozícionálni. Gondoltam rá, hogy ezt továbbfejlesztem, programokat játszik a scanner, és ütemre vált köztük.

A másik kérdésem az lenne, ha keresztben felfúrok egy processzorhűtőt és abba teszem az 50mW pionter diódáját bekenve cpu zsírral meg a tetején hűtőventivel akkor annak nem szabadna kiégnie, mi?
(#) djskud válasza cooper hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Nekem van egy inhalátor gépem amit szereztem és tudom vízzel is működtetni az is jó? de eddig ahogy próbáltam nekem látszott vízpára és füst nélkül is de azért megnézem úgyis hogy milyen
(#) alapp válasza cooper hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Először elég az 5mW-os kis pointer, de az nagyon kevés ehez az effekthez!
Érdemesebb lenne az 50mW-osra építeni az egészet, és utána már nem kell rajta variálni semmit.
De te tudod!
Az 50mW-os lézered az most pontosan milyen is?(zöld, piros, UV, kék?)
A lézermodult kell berakni a procihűtőbe de ventillátor nem annyira szükséges.

50mW-os zöld, ezt elfelejtettem mondani! Pionterből szedem ki! A másik, hogy olvasgatok itt a topicban és nem jutok 1ről a kettőre, vannak DVD-olvasó motoros megoldások... Ott a hogy oldjátok meg, hogy az nem forog körbe-körbe? Vagy forog? Nem látom át...
A vinyókarokra ragasztóval meg távtartóval tetted fel simán a "tükröket"?
(#) alapp hozzászólása Jan 24, 2010 /

Hát sajnos olyan UV pointert kaptam aminek valami hibája van.
Gyengén világít mint az állat, pedig elvileg 75mw-os!
Szerintetek kifingatták a diódát benne?
A fénye is nagyon furcsa mert olyan mintha valami a lencse előtt lenne!
Szét hajtották a diódát benne?
Mi lehet a baja?
(#) alapp válasza cooper hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

A DVD motor forog, méghozzá kettő, és a fordulatát változtatva megkapod az ábrákat!
Ja és a tükör ferdén van rátéve a tengelyre!
A vinyóra kb 5cm hosszú 4-es csavart ragasztottam aminek a végére egy tengely került lapolással, szintén négyes furattal (menettel) és kontraanyával hogy lehessen állítani!

Köszi a segítséget! Ami még érdekelne, hogy ezek a pointerek (vagyis a diódák) 3V-nál többet nem viselnek mi? Egy SonyEricson töltőről fog menni, ami 4,7V-ot ad ki... A motorokkal együtt... Remélem elviszi még a két dvd motort!
Következő: »»   54 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem