Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Van kondi, csak azt a rajzon nem raktam a pichez hanem a tápnál van. A feladat az lenne, hogy elszámol a program 1460 percig majd a GP2-es lábra kiad egy 10másodperces jelet. A GP1-es lábon pedig egy led jelezné a másodperceket, ahogy számol a pic.
Igen részben
A WILLEM programja tudta égetni WILLEMMEL a 16F877A-t, a soros meg a te programoddal 18F4550-et. Ha be tudnám állítani a WILLEMHEZ a te progidat, az jó lenne, de sok a variációk száma a beállításban, hogy érdemes lenne próbálkozni. Különben se az ICprog, se a WinPIC nem hajlandó felprogramozni a 16F877A-t. A 18F4550-val viszont mindegyik megy... Elég érdekes ez, és szerintem semmi köze a hidegítőkondikhoz. A másik pedig az, hogy a Texas gyártmányú SN74HC4066-os IC-vel olyan szinten "begerjedt" az égető DC-DC konvertere, hogy lefüstölt az egyik tekercsem. Egy CD4066-ossal meg minden rendben volt... Pl ezt sem tudom megérteni hogy miért volt.
Nagyon egyszerű az ok!
A 74HC max 6V-os, a CD4066 15V-os.
Szia!
A SN74HC4066 tápfeszültsége maximum 6V lehet, a CD4066 -é maximum 18V. A Vpp jel kapcsolása miatt az ICD2-ben 13V-ot is kap az IC - amit az a cikkben is említik. Szia
Sziasztok! PIC16F628A mikrovezérlőre szeretnék néhány perifériát kötni (LCD kijelző,LED diódák...).Mivel nincs elég lábam,úgy gondoltam,hogy 8255-ös IC segítségével kibővítem a 8 bites adatbuszt 24 bitesre.
A 8255-ös programozásában tudna valaki segíteni? Azt szeretném tudni,hogy kell konfigurálni,használni... Előre is kösz.
Miért nem használsz SIPO shift regisztereket?
Az LCD 8 adat bitét, 8 ledet kapásból meg lehet velük oldani, és csak 2-2 láb kell 8-8 helyett. Üdv
Kösz a gyors választ
Az a helyzet,hogy ez egy iskolai feladat lenne... A feladatban pedig úgy van megadva,hogy 8255-öst használjak.Egyébként a shift regiszterest megoldásra én is gondoltam
Na bumm! Akkor ezt elbaltáztam.
Nem néztem meg, mert úgy rémlett, hogy ez is jó lesz, akkor hétfőn az első utam a boltba lesz, mert 3-at is vettem a 74HC-sből, de akkor CD-st veszek bele. Az ICD2-be is azt kell tennem ezek szerint. Ugye? Idézet: Elég valószínű, bár most nem emlékszem pontosan a kapcsolási rajzára. „Az ICD2-be is azt kell tennem ezek szerint. Ugye?”
Ha az oldalamon levő utolsó verziót építed, akkor abba jó lesz a 74HC4066 is, mivel egyik módosítás pont ezért volt.
Na mákom van, az ICD2-be jó a 74HC4066, abban +5-ről megy.
Az zavart meg ebben a dologban, hogy egyszerre vásároltam alkatrészt a soros égetőhöz, meg az ICD2-höz is, és mivel már volt a listán, csak darabszámot módosítottam... De ismét egy dolog amiből tanultam. Köszi!
Szia!
Itt az adatlapja... A 8 bites adatbuszon kívül két cím (A1 és A0) és a WR, RD vezérlőjelek kellenek a működtetéséhez. A portok irámyát és működési módját a mód regiszterbe (A1=A0=1) kell beírni. Szia
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Megszakítást szeretnék RB6 portra (18F452). Az RB6 port bemenet a többi RB port kimenetnek van konfigurálva. Az RB6 lábon egy mikrokapcsoló van, ami aktív L szintes (a gomb lenyomásakor L szint az RB6 láb) A problémám hogy a kapcsoló nyugalmi állapotban H szint ami folyamatos megszakítást eredményez. Ha nyomva tartom a mikrokapcsolót az RB6 lába L szinten van és akkor nincs megszakítás (fut a fő program). Nekem ez pont fordítva kellene. Nem jövök rá, hogy mit kéne beállítani, hogy a megszakítást az L szint okozza és ne a H szint. Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Előre is köszönöm.
Nincs itt valmi elírás? INT0 az RB0, nem RB6. RB6-on csak "Interrupt on change" lehetséges,azaz minden állapotváltáskor programmegszakítást ad.
INT0 használatakor egy C nyelvű programban úgy látom, hogy egy
állítja be, hogy a lefutó él okozzon interruptot. Ha tévedtem , és mégis az "Interrupt on change"-t használod, és állandó interrrupt van, akkor pedig lehet, hogy a jelzőbit törlésével van probléma.
Ha jól tudom,megszakítás csak akkor történik,amikor a port állapota megváltozik.Az OPTION_REG
Szia!
Az "Interrupt on change" megszakítás minden változásnál bejön, a PORTB-t ki kell olvasni - ezáltal tárolódik be az új érték, amihez a változást figyeli a továbbiakban - valamint az INTCON regiszer RBIF bitjét is törölni kell. Szia
Szia!
Nagyon köszönöm Elkerülte a figyelmemet, hogy be kell olvasni a PORTB-t. Pedig írja az adatlap a 90. oldalon. Köszönöm...
Sziasztok!
Venni akarok egy PICkit 2 Programmer-t PIC16f877-hez és az lenne a kérdésem hogy hol tudok egy ilyen programozót venni. Már néztem a ChipCAD-t, de nem tud valaki mást mondjuk Debrecen közelében? smrtln
Szia!
Javaslom az utánépítést, én is azt fogom tenni, kb fele árból kijön. Itt nézelődj: Hobbielektronika.hu cikk vagy itt: http://wattmep.tvn.hu/
Szervusz!
A ChipCad a legolcsóbb, neten is lehet rendelni tőlük. Ha más is kell onnan, akkor már fajlagosan nem is olyan sok a postaköltség. Időnként itt az apróban is lehet látni, vagy tehetsz fel hirdetést, hogy keresel PicKit2-őt. Üdv. P István
Mondjuk ez való igaz, ha mégis vásárolni szeretnél, akkor a ChipCAD a legolcsóbb, hiszen ők a magyarországi disztribútorok, tőlük indul máshová is.
Sziasztok!
Lehet a vásárlás mellett döntők, de azért köszönöm a segítségeteket. smrtln
Na jó én feladom. Inkább fizetek valakinek, hogy megírja azt a ...programot.
Ez nem oldja meg az esetleges hardver problémát, ráadásul ugyanúgy, érthetően le kellene írni, hogy mi a feladat. Eddig azt mondtad, hogy ez bazi hosszú késleltetés után (1460 perc, azaz 24 1/3 óra) elteltével GP2 ad egy impulzust. Csak ennyi a feladat?
- De mi GP2 nyugalmi állapota (H/L)? - Mi a feladata a GP1 kimenetnek? (mit csinál a LED?) - Ha kvarcoszcilátor van, akkor az milyen frekvenciájú? - Ha kvarcoszcillátor van, akkor mi célt szolgálnak az alábbi sorok?
- Ha csak ennyi a feladat, amit leírtál, akkor minek az életet bonyolítani az interrupttal?
Elszámolna 1460 percig. Mikor elérte a GP.2 -es lábat 10 másodpercig magas szintre teszi, közben újra elkezd számolni és ez ismétlődik folyamatosan az idők végezetlenéig. A GP.1-es lábon lenne egy led ami másodpercenként villog jelzi hogy működik a cucc.
.Kvarc 4 MHZ, pic12f675) Parsic-cal lett csinálva, úgy írtam át 675re mert csak 672-t tudott.
Nem szabad feladni, én még az elején vagyok, most készítem a programozókat, aztán a fejlesztő áramköröket. Még azt sem tudom, hogy fogok programozni (melyik nyelven).
Te meg egy kis probléma miatt feladnád? Igaz ugyan hogy segíteni még nem tudok, de bátorítani azt igen
Már lassan egy fél éve szenvedek ezzel a programozás dologgal desose jutok egyről a kettőre.
És? Én is szenvedek az asm-el, de nem szabad feladni! Pont ez annak az oka annak hogy parsicozok, mert a programnyelvek nekem nagyon magasak. Attól függetlenül a könyveimet, a weboldalakat böngészem, és mindig ragad rám egy kicsi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |