Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   53 / 244
(#) kopaszs hozzászólása Jan 21, 2010 /

Sziasztok olyan dologról van a már említett voice-kraft smp 8D keverő erősítővel kapcsolatban hogy van ugye rajta egy olyan led csatornánként Peak ami elméletileg túlvezélrlés véget van rajta és van rajta egy Trim potméter ami elméletileg a bemeneti jelszintet lehet szabályozni na most e a trim poti nekem le van tekerve a leges legalsó állásba és mihelyst tekerek rajta egy kicsit egyből villog a peak ledem ami ugye a túlvezérlést jelzi ez mért lehet?Azt még hozzá kell tennem hogy egyátalán nem hangos szóval gyenge.
(#) kopaszs hozzászólása Jan 22, 2010 /

Sziasztok még egy kérdés mire jó a keresztváltó készűlék?
(#) szamóca válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Olyan áramkör, amely bemenetén egy hangforrás jelét fogadja, és azt több kimeneten, több frekvenciasávra bontva adja le. A keresztváltóval oldható meg a több utas hangsugárzók hangszóróinak eltérő jellel való meghajtása.
Létezik aktív, és passzív változatban.
(#) jdjlui hozzászólása Jan 22, 2010 /

Hello mindenkinek!
Vanegy régi rádióerősitőm. állandóan szaggatott az egyik oldal.
Kontakt szprével kitisztogattam a potikat, most meg rettenetesen melegszik az egyik oldal vegtranzisztorai..
Van ötlet miért?
(#) Action2K válasza jdjlui hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Lehet máshol is még kontakthiba, a keletkezhet olyan nagyfrekvenciás gerjedés, amit már nem hallani, s ettől melegedhet túl. Ezt csak méréssel, szkóppal deríthető ki.
(#) jdjlui válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Hát ez nem túl jó hír... Az sem tudom merre induljak
(#) Lázár Péter hozzászólása Jan 22, 2010 /

Üdvözletem a vájt fülűeknek, egy kis tipp kellene A probléma a következő adott egy terem körülbelül 250, maximálisan 300m2 alapterületű magas belmagasságú helyiség. Jelenleg 6db Orion HS-480 dolgozik benne, pontosabban már csak a fele az egyik oldal üzemen kívül van ugyanis recsegnek a dobozok. Gyanítom a sok használat megtette a hatását. Nos itt a lényeg ugyanis cserélni kéne. Megfordult a javítás esete is de a kevés info és vélemények alapján arra jutottam hogy ez nem lenne bölcs. Esetleg erre gondoltam, mivel elfogadható áron van, bár csak Sal. De az Orion tényleg mély tartomány mentes, nem kellemes a hallgatása. A Sal megtenné, vagy mit ajánlotok hasonló árkategóriában?

hs480.JPG

(#) shalafi.66 válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

mire akarod használni? A SAL kb. olyan marad, mint az orion volt.
(#) Action2K válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia!
Javíttatás, s ha kevés a mély, akkor még egy mélyládát a terembe.
Ha meg a komplett oldal egyszerre recseg, akkor lehet a végfok is hibás. Hogy van a 3db rákötve egy oldalra? mert az bizti nem lehet valami korrekt.
(#) shalafi.66 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Inkább kidobás. Minél gyorsabban.

hs480.gif

(#) Action2K válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Te jó ég! Ilyen sz... (szőrös) neki? Gyári adat, vagy Te mérted?
(#) shalafi.66 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

A gyári az vonalzós volt gondolom. De ez sajnos ilyen. Volt egy amit átépítettem és elmentettem az alapállapotot.
(#) Lázár Péter válasza Action2K hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nos a helyzet a következő. Az erősítő típusát nem tudom csak azt, hogy a szórók recsegnek. Némelyik, viszont mivel néha néha a kelleténél többet is kaphatott üzem közben, valószínű a folyamatos többéves használat miatt előbb utóbb kapufa a többinek is. 3 bal és 3 jobb oldalon van. Nos az esetleges újratekercselés kemény meló és nem garantált a 100%-os végeredmény. Kap mindent vegyesen szintetizátor, mikrofon, gitár, stb és hát előfordul, hogy a hangerő a váltásoknál cseppet megszalad.
(#) Lázár Péter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Gyülekezeti olyan templomos jellegű a felhasználás

Meg lehetne úgy csinálni, hogy kibírja gond nélkül, de nem hiszem, hogy megérné az eredeti hibái miatt.
(#) Lázár Péter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Nos pont ez az. Bár még a belsejéhez nem volt szerencsém de a jó pár éves használat megtette a hatását . Lehet hogy a változó hőmérséklet és páratartalom a membránnak nem épp kedvező, sőt ha textilszélű akár megöregedhetett, és kikeményedett. Szerintem a hangváltó kondija, ha van is biztos öreg. Ezért is meditáltam a javítás felett, persze majd a konkrét hibamegállapítást is fel kell mérni. Végül is arra voltam kíváncsi, hogy a hangszórók ha nem javíthatók pl a mágnesek gyengültek, vagy szétrepedeztek, és drágább a leves mint a hús akkor mi a teendő. Videoton hangszórók helyettesíthetők a h2000 termékeivel, viszont az Orion esetében már eredeti pótlást nem ismerek, pedig az lenne a legkézenfekvőbb. Ha beleteszek más szórót az viszont az árkereten belül megint csak a gyengébb minőség marad. De akkor meg legyen hozzávaló a doboz egyben jól méretezve. Ezért gondoltam a sal-ra. Nem igazán találtam más márkát közel hasonló árban. A Hs 480 70-80W-körül mozog 8ohm, a sal adatai 150W 8ohm. Elméletileg egy kicsit többet bír, csak a hangját nem ismerem ennek a doboznak. Mert ha rosszabb hangzásra akkor szó sem lehet róla. Többnyire 90% beszéd hangosításáról van szó.

Idézet:
„Videoton hangszórók helyettesíthetők a h2000 termékeivel,”
ez is csak feltételekkel igaz, mert olyan 50%-uk nem jó az eredeti hangszórók helyére, mivel mára teljesen átalakultak.

T-S paraméterekben az LB1031-hez pl. a TVM 20 centisei vannak közel, átvitelük kicsit más, de lehet, hogy fel sem tűnne.
A membránszél gumi+textil, és nem keményedik, inkább elveszti a formáját (nem vész el, csak átalakul). Pótolható normális alkatrészekkel, ez nem gond, meg a lengőcsévét-pillét cserélni sem, így a hangszóró mechanikailag egész jó állapotba hozható. De a doboz meg a váltó akkor is ugyanúgy hibás lesz. :-S

Hogy a 480-tól valaminek lehet rosszabb hangja, azt nehezen tudom feltételezni. De a kínaiak képesek ilyen meglepetésre.
(#) Kovidivi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /

Szia!
És sehogy nem lehet "hallgathatóvá" tenni a dobozt? Láttam a frekvenciagörbét, hát elég durva. A mély púpja egyértelműen a dupla hangszóró miatt adódik (nagyobb érzékenység), meg a magas is érzékenyebb gondolom. Közepet cserélve érzékenyebbre, vagy L-PAD-dal korrigálni a különbségeket? A púpok szerintem eltűnnének. A fázisok miatt pedig hullámos lenne a frekiátvitel, talán ez is korrigálható lenne, de már jobb lenne a doboz, mint előtte. Véleményed?
(#) kopaszs hozzászólása Jan 23, 2010 /

Sziasztok bocsi a sok kérdésért de mint kezdőnek mindig valami valami kérdés felbukkan most két dolog van ami nem egészen tiszta most egy olyan dologról van szó hogy a már fent említettet erősítőnek(spm8) négy hangszóró kimenete van pedig csak 2*200 wattos nem igazán értem akkor ezek szerint 4*100 watt lenne?A másik azt majd később
(#) djgombi válasza kopaszs hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Vagy 4*100-at ad ki vagy 2*200-at. Ha 4 ohmos a hangfal akkor csak egyet egyet köthetsz rá és arra 200 watt fog szólni. 8 ohm-os hangfalnál már 4-et is ráköthetsz és akkor hangfalanként 100 watt-od lesz.
(#) kopaszs hozzászólása Jan 23, 2010 /

úgy van hogy a két kimenetet egy hangerőszabályzóval állítóm szóval a négy kimenetnek két hangerő szabályzója van és mikor egyforma hangerőre állítóm a két szabályzót mint a négybe be dugdosom a hangszórót ami eltérő ohmosak az egyik 8 ohm a másik 8ohm a watt szám megegyezik ugyan az a hangerő

Idézet:
„úgy van hogy a két kimenetet egy hangerőszabályzóval állítóm szóval a négy kimenetnek két hangerő szabályzója van”

Igen mert az egyik a jobb másik a bal oldalt szabályozza.

A kérdésed másik felét nem értem :nemtudom:
(#) kopaszs válasza djgombi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

köszi a segítséget!!!Akkor létszi nézd meg a 105 oldalon ott van a hangszóró amit venni akarok ehez az erősítőhőz meg az erősítő adatai is ott van és arról lenne szó hogy én zenész vagyok szintin tangóharmonikán stb zenélek +ének.te mit szólsz vagy mi véleményed jó lesz szerinte nekem az a hangszóró?
(#) shalafi.66 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

De lehet, írtam az előbb, hogy már megcsináltam egyszer. A 100Hz kiemelés nem csak egy forrásból táplálkozik, alapja a rosszul méretezett és fölöslegesen refelxesítet doboz, szóval első lépés betömni a lyukat. Második a két hangszóróból egyet passzív membránként használni, harmadik egy normális váltó, és egy jobb magashsz.

Inkább ezt javasolnám. Jelcsúcsok miatt is
Bővebben: Link
(#) Kovidivi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Bocsi, ezt olvastam tényleg... Annyira nem nagy változtatások, én is rááldoznék annyi időt, megérné biztosan. Üdv.
(#) shalafi.66 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Hát nekem beletelt vagy két hónapomba...
(#) kopaszs hozzászólása Jan 24, 2010 /

Sziasztok keresgéltem és találtam dokumentumot amiben azt írták hogy a belinkelt hangszórót ajánlják a tökéletes hangkép eléréséhez és nem igazán értem mért ilyet ajálnak talán ebbe beépített erősítő is van benne mert ahogy látom a MAIN OUT ra van bekőtve nem a hangszóró kimenetre.Pedig ez keverő erősítő szerintetek?Bővebben: Link
(#) hangszoros válasza Lázár Péter hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

A beszédre még mindig a szélesávú hangszoró a legjobb.
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 24, 2010 /

Ha csak szemből akarod hallgatni, akkor valószínűleg nem olyan rossz. Bár mondjuk a H0816-ok kifejezetten jók abban a tartományban is. Csak kicsik..
Következő: »»   53 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem