Fórum témák
» Több friss téma |
3 Volt DC 1000mikros kondival!
Készítettem egy csatlakozót amit betekerek a pointerba, berakom a hűtőbordába és már mehet is! Ez azért van így mert használom még ceruzaaksival is simán pointernek.
Hát szerintem el tudod érni csak megfelelő ellenállások és kondi kell hozzá.Ha jól látom az 555 kapcsolása egy astabil multivibrátor.Bővebben: Link
Itt ki tudod számolni mennyi ideig tartsa feszkó alatt a winyókat.De szerinte, nagyon melegedni fog az 555-ös ic az fél perces állandó induktivitás miatt.
És ha tranzisztorral Pl. BC182, 183 stb. vel csinálnék egy két ledes astabil multivibrátort, és azzal kapcsolgatnám a 4017-et?
Az is melegedne?
Nem tudom még nem láttam a night krider úgy megoldva.De túl van bonyolítva már ez,egyszerűbb az avr pic vagy dac megoldás.Az elmélet szerint menne ,meg kellépíteni a cuccot,nem drágák az alkatrészek ehhez.Én is csináltam már teljesen lehetetlennek tűnő kapcsolást amit a levégén semmire sem tudtam használni, de aztán addig addig alakítgattam gondolkoztam míg meg tudtam oldani ahogy eredetileg akartam.
Hello! Van itt egy szerviz laser show doksim ha érdekel valakit töltsd le egyszerű a meg épitése csak a megfelelő lézer ami kell bele az elégé drága lehet!
Hali!
Ehhez szinte bármilyen lézer jó ami elég erős, sima spiro lézershow, csak 3 motorral és PWM hajtással (a NAND kapuk miatt).
Van egy pic16c54-em és azon gondolkozok ezt hogy lehetne összehozni az x y winyó lézershow szedőfej mozgatására.
Szia! A PIC-es megoldás engem is érdekel ne bár sajnos szoftot bizti nem írok hozzá.
DE ami nagyon tetszik ezt nézd meg ! Profi galvo Igaz avr de amit tud ! Azt hiszem ez elég lenne bárkinek! A memókártya olvasójáról ne is beszéljek!
Igen erős túlzás hogy profi a galvó !
Az egészét tekintve nem rossz cucc. (ami nekem nem tetszik: Mindent gagyi próbanyákon raktak össze )
Ipari kivitel lehet megdobta volna a költségeket
Amúgy igazad van egy normális nyomtatást csinálhattak volna neki! De amit tud arra szerintem nincs panasz! Van egy kis videó a végén azt nézzétek meg nekem bejött.
Sziasztok
Van e valakinek dac 0832 vezerlorol nyak rajza? Keresgeltem neten,de csak olyat talaltam, amiben 5db dac ic van.Nekem a hagyomanyos kellene amiben 2dac talalhato.A rajzot nem teszem be,mert mar tobbszor fel lett toltve.
Használd egészséggel, (a kékek átkötések)
Koszonom Ma adom le a panelrajzokat keszitesre aztan majd lesz valahogy Sprint layout-al atkonvertaltam a fajlt gif-be. Pedig valahogyan atlehet pdf-be is Regen csinaltam,de mar nemtudom hogyan. Valakinek otlete?
Ha jól tudom program kell hozzá De ha rámész hogy nyomtatás, és van virtuális nyomtatód akkor lement 1:1be (hirtelen megnem mondom milyen fájlba)
Úgy látom az egyik winyó lényegesebben régebbi mint a másik.Szóval a fekete azért gyorsabb,mert sokkal újabb.
Először én is így próbálkoztam egy 60Gb os 7200rpm winyó és egy régi 1.2gb winyóval.Cseréld le és megoldódik a gondod.
500Mb-os a régi
Szerencsére szobatársam megrögzött számítógép alkatrészgyűjtő így jut még nekem is a poháralátétnek szánt vinyókból. A tükröket a vinyólemezből vágom majd ki, gépi menetfúróval vágok menetet a karokon lévő apró lyukakba és abba hajtom bele a 3as menetes tengelyt. Az lenne a legjobb, ha elég közel lennének a tükrök egymáshoz, nem? Köszi a segítséget.
Az enyém a vinyókar tengelyére van ragasztva, és kb. 2,5-centit van eltolva a két vinyó egymástól!
Nagyon játékos a merevlemez vágása! Lemez vágó ollóval semmiképp ne kezdj hozzá!!! Én úgy csináltam,hogy befogtam a satuba két rendkívül egyenes fa közé a korongot.Majd határozott mozdulatokkal elkezdem fűrészelni a fa mentén.FONTOS HOGY NE JÁRJON A FŰRÉSZLAP A KEZÜNKBE MINT KATIBAN A GYEREK! Mert akkor ugyan az történik mint a lemezvágó ollónál,hogy enyhén meghajlik a korong és töri a fényt,szemmel sokszor észre sem venni,feltéve ha nem fordítod fény felé és nézel bele.Szal ezért kell óvatosan a fűrészlappal ne szoruljon vagy akadjon meg.
Én lazán 1mm-es flexkoronggal akarom!
Gondolom nem kis fordulaton pörög a korong.Nos azzal nagyon könnyű egy egész korongot elrontani, csak 1x szoruljon meg!
Ez így igaz, anno én is lemezvágó ollóval csináltam, és rá kellett jönnöm, hogy nem járhatóü ez az út. Így maradt a minidrill, 1es korong, bár az első kettő megszorult és berobbant a korong, itt nem árt a védőszemüveg. Szépen lehet vele vágni, csak ne nyomd rá mert a korongol megeszi, csak szépen érintőlegesen kezd el koptatni a lemezt, és ne nagyon mozgasd a gépet, oldal irányba mert egyből megfogja a korongot!
Nem hiszem, hogy az 1400fordulatos 500W-os flex megszorulna benne...
Jó hát te tudod én csak leírtam amire esetleg számíthatsz! Hanyagoljuk akkor a a megszorul szót.Tételezzük fel hogy vágod és elég 1x berezonálni a merevlemeznek flexelés közben lőttek neki mert picit meghajlik,nem beszélve a hő fejlődésről.Nem tudom,hogy bántja e a hő annyira hogy elszíneződjön vagy hasonlók,de én azt tudom mondani,hogy szánd rá azt a másfél perces izom munkát egy fűrészlappal.
Én legutóbb egy 14000-es fordulatú kézi "turbó"-val vágtam, amire lehet rakni gravírozót, lyukköszörűt, sorjázót, filckorongot, kis 5cm-es vágókorongot stb.-t!
Egyszerűen két fa közé befogtam a satuba a lemezt, és adjad neki! Vitte mint a vajat! Csak arra kell vigyázni hogy ne fogd meg a lemezt miután elvágtad mert nagyon forró!
Magyarul kézi szerszám gép vagy minidrill. Nagyobb flexxel szerintem fölösleges neki esni, mert a rezgés miatt is torzulni fog a lézer nyaláb.
Két puha deszkadarab közé teszed, satuba fogod és mehet neki a flex... A hő nem hiszem hogy sokat elszínezne rajta és ha a "fa" mellett vágod nem fog rezonálni... Nekem bevált!
Hello
én is egy ilyen lézergépet építek ill. már készen van tegnap ki is próbáltam és nagyon király... na de jelenleg én a Lézert akkumlátorral hajtom és azt szeretném megkérdezni h ez a kapcsolás jó lenne rá??(csatoltam a kapcs. rajzot) és még egykérdésem lenne hogy a villogtatást meg lehet oldani 555-sel?? esetleg kapcs rajzot rá... a válaszokat előre köszi üdv. Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |