Fórum témák
» Több friss téma |
hello
nekem csak az lenne a kérédsem hogy anno idöben szét robantottam egy lézer nyomtatót és a napokban rá akadtam a "lézer" részre.a kérdésem az lenne hogy ha én a lézer diodát ki robantom belöle és pl egy kék ledet rakok oda(ezzel bajom nincs is) de a motort amin van egy tükör zat hogy tudnám müködésre birni ugy hogy sebeséget is tudjak álitani rajta.mert panel benne van és csak 4szál vezeték jön ki belöle,én szenvedtem hogy hátha meg indul de nem akarta a frankót. sztem jo poén volna hogy ithon a falon szenvedne a kék fény valamit útolag is bocsi a helyesirásí hibákért....
Üdv! A panelen látható ic gondoskodik arról, hogy a capstan motor, amit szétszedtél forogjon, 5v, 10v és gnd kell neki (ha igaz) ahogy itt láthatod: Link, aztán hogy ki fog szenvedni tőle, ha a falon lesz, nem tudom.
![]()
a válaszokat köszönöm.
akkor mijen led-et vagy valami fény forást ajánlotok,mert sztem a lézer pointer-el csak csikok lennenének....sztem. ezt most találtam és valami ilyesmit akarok csak én az eredeti "dobozában" gondolkozom.a képen is látcodik hogy a motor-bol 2szál vezeték jön ki vagy megy be(nézö pont kérdése) szoval a jelentésüket sztem ki található. http://tesladownunder.com/LaserScannerElectronic.jpg http://tesladownunder.com/LaserScannerHandStill1.jpg
még egy pár kép a motor részröl.
jogos a kérdésed...
mivel lemezlovasként (DJ) dolgozok hétvégente sztem egy füstgép segitségével elég látványosat lehet vele csinálni.
Húú de még mennyire. Nekünk is van egy 80mW-os de füstben nagyon szép.
![]()
Szerezz egy rossz dvd írót, csinálsz belőle pointert, csinálj egy áramgenerátoros tápot neki ami logikai szintekkel ki be kapcsolható (modulálható) mellé egy 555 elkezd forogni a motor, a tükör visszatükrözi és a tápot meg kapcsolgatod az 555 időzítővel így legyezőszerű effektet érsz el vele, ha a kitötést is tudod változtatni nem csak a frekvenciát akkor még jobb a hatás. Mondjuk ha a kitöltés menne zene ütemére az lenne az igazi.
nem is rossz ötlet amit irsz és ezt meg is köszönöm.
szted ha a táphoz be rakok egy ütem vezérlöt amit itt az oldalon találtam (ami igaz hogy motort irányitana) de akkor ütemre is menne.a dvd iro lézerének mekkora árameröséget adjak szted hogy jol menjen de ne is nyirjam ki,azt tudom hogy hütést azt nem árt neki késziteni mert nagyon tud melegedni.
Szerintem olvasd át a DVD-olvasóból lézer? témát. S ok minden megvilágosodik :heureka: .
![]()
Üdv van egy régi fénymásolóból bontott Panasonic Mocim amin van egy NBC3105 ös IC 6 vezeték távozik a kütyüből és azt szeretném megtudni hogy a forgatása hogy oldható meg. Mit hogy kössek?
ha kell valami adat akkor jelezzétek és majd teszek fel képet is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |