Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   56 / 138
(#) alapp válasza androlight hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

3 Volt DC 1000mikros kondival!
Készítettem egy csatlakozót amit betekerek a pointerba, berakom a hűtőbordába és már mehet is!
Ez azért van így mert használom még ceruzaaksival is simán pointernek.
(#) Roy Jones válasza alapp hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Hát szerintem el tudod érni csak megfelelő ellenállások és kondi kell hozzá.Ha jól látom az 555 kapcsolása egy astabil multivibrátor.Bővebben: Link
Itt ki tudod számolni mennyi ideig tartsa feszkó alatt a winyókat.De szerinte, nagyon melegedni fog az 555-ös ic az fél perces állandó induktivitás miatt.
(#) alapp válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

És ha tranzisztorral Pl. BC182, 183 stb. vel csinálnék egy két ledes astabil multivibrátort, és azzal kapcsolgatnám a 4017-et?
Az is melegedne?
(#) Roy Jones válasza alapp hozzászólására (») Jan 27, 2010 /

Nem tudom még nem láttam a night krider úgy megoldva.De túl van bonyolítva már ez,egyszerűbb az avr pic vagy dac megoldás.Az elmélet szerint menne ,meg kellépíteni a cuccot,nem drágák az alkatrészek ehhez.Én is csináltam már teljesen lehetetlennek tűnő kapcsolást amit a levégén semmire sem tudtam használni, de aztán addig addig alakítgattam gondolkoztam míg meg tudtam oldani ahogy eredetileg akartam.
(#) Varázsló hozzászólása Jan 27, 2010 /

Hello! Van itt egy szerviz laser show doksim ha érdekel valakit töltsd le egyszerű a meg épitése csak a megfelelő lézer ami kell bele az elégé drága lehet!
(#) zenetom válasza Varázsló hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Hali!
Ehhez szinte bármilyen lézer jó ami elég erős, sima spiro lézershow, csak 3 motorral és PWM hajtással (a NAND kapuk miatt).
(#) Roy Jones hozzászólása Jan 28, 2010 /

Van egy pic16c54-em és azon gondolkozok ezt hogy lehetne összehozni az x y winyó lézershow szedőfej mozgatására.
(#) lanti válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Szia! A PIC-es megoldás engem is érdekel ne bár sajnos szoftot bizti nem írok hozzá.
DE ami nagyon tetszik ezt nézd meg !

Profi galvo

Igaz avr de amit tud ! Azt hiszem ez elég lenne bárkinek! A memókártya olvasójáról ne is beszéljek!
(#) dB_Thunder válasza lanti hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Igen erős túlzás hogy profi a galvó !
Az egészét tekintve nem rossz cucc.
(ami nekem nem tetszik: Mindent gagyi próbanyákon raktak össze )
(#) lanti válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 28, 2010 /

Ipari kivitel lehet megdobta volna a költségeket

Amúgy igazad van egy normális nyomtatást csinálhattak volna neki! De amit tud arra szerintem nincs panasz! Van egy kis videó a végén azt nézzétek meg nekem bejött.
(#) Chokapick hozzászólása Jan 29, 2010 /

Sziasztok

Van e valakinek dac 0832 vezerlorol nyak rajza? Keresgeltem neten,de csak olyat talaltam, amiben 5db dac ic van.Nekem a hagyomanyos kellene amiben 2dac talalhato.A rajzot nem teszem be,mert mar tobbszor fel lett toltve.
(#) Georgee válasza Chokapick hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Használd egészséggel, (a kékek átkötések)

DAC pcb.lay

(#) Chokapick válasza Georgee hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Koszonom Ma adom le a panelrajzokat keszitesre aztan majd lesz valahogy Sprint layout-al atkonvertaltam a fajlt gif-be. Pedig valahogyan atlehet pdf-be is Regen csinaltam,de mar nemtudom hogyan. Valakinek otlete?
(#) Georgee válasza Chokapick hozzászólására (») Jan 29, 2010 /

Ha jól tudom program kell hozzá De ha rámész hogy nyomtatás, és van virtuális nyomtatód akkor lement 1:1be (hirtelen megnem mondom milyen fájlba)
(#) cooper hozzászólása Jan 29, 2010 /

Itt az én vinyós megoldásom félkészen. Az egyik sokkal lomhább. Szerintetek miért?

laser1.0
(#) Roy Jones válasza cooper hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Úgy látom az egyik winyó lényegesebben régebbi mint a másik.Szóval a fekete azért gyorsabb,mert sokkal újabb.
Először én is így próbálkoztam egy 60Gb os 7200rpm winyó és egy régi 1.2gb winyóval.Cseréld le és megoldódik a gondod.
(#) cooper válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

500Mb-os a régi
Szerencsére szobatársam megrögzött számítógép alkatrészgyűjtő így jut még nekem is a poháralátétnek szánt vinyókból.

A tükröket a vinyólemezből vágom majd ki, gépi menetfúróval vágok menetet a karokon lévő apró lyukakba és abba hajtom bele a 3as menetes tengelyt. Az lenne a legjobb, ha elég közel lennének a tükrök egymáshoz, nem?

Köszi a segítséget.
(#) alapp válasza cooper hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Az enyém a vinyókar tengelyére van ragasztva, és kb. 2,5-centit van eltolva a két vinyó egymástól!

effekt2.JPG

(#) Roy Jones válasza cooper hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nagyon játékos a merevlemez vágása! Lemez vágó ollóval semmiképp ne kezdj hozzá!!! Én úgy csináltam,hogy befogtam a satuba két rendkívül egyenes fa közé a korongot.Majd határozott mozdulatokkal elkezdem fűrészelni a fa mentén.FONTOS HOGY NE JÁRJON A FŰRÉSZLAP A KEZÜNKBE MINT KATIBAN A GYEREK! Mert akkor ugyan az történik mint a lemezvágó ollónál,hogy enyhén meghajlik a korong és töri a fényt,szemmel sokszor észre sem venni,feltéve ha nem fordítod fény felé és nézel bele.Szal ezért kell óvatosan a fűrészlappal ne szoruljon vagy akadjon meg.
(#) cooper válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Én lazán 1mm-es flexkoronggal akarom!
(#) Roy Jones válasza cooper hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Gondolom nem kis fordulaton pörög a korong.Nos azzal nagyon könnyű egy egész korongot elrontani, csak 1x szoruljon meg!
(#) Georgee válasza Roy Jones hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Ez így igaz, anno én is lemezvágó ollóval csináltam, és rá kellett jönnöm, hogy nem járhatóü ez az út. Így maradt a minidrill, 1es korong, bár az első kettő megszorult és berobbant a korong, itt nem árt a védőszemüveg. Szépen lehet vele vágni, csak ne nyomd rá mert a korongol megeszi, csak szépen érintőlegesen kezd el koptatni a lemezt, és ne nagyon mozgasd a gépet, oldal irányba mert egyből megfogja a korongot!
(#) cooper válasza Roy Jones hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Nem hiszem, hogy az 1400fordulatos 500W-os flex megszorulna benne...
(#) Roy Jones válasza cooper hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Jó hát te tudod én csak leírtam amire esetleg számíthatsz! Hanyagoljuk akkor a a megszorul szót.Tételezzük fel hogy vágod és elég 1x berezonálni a merevlemeznek flexelés közben lőttek neki mert picit meghajlik,nem beszélve a hő fejlődésről.Nem tudom,hogy bántja e a hő annyira hogy elszíneződjön vagy hasonlók,de én azt tudom mondani,hogy szánd rá azt a másfél perces izom munkát egy fűrészlappal.
(#) alapp válasza Roy Jones hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Én legutóbb egy 14000-es fordulatú kézi "turbó"-val vágtam, amire lehet rakni gravírozót, lyukköszörűt, sorjázót, filckorongot, kis 5cm-es vágókorongot stb.-t!
Egyszerűen két fa közé befogtam a satuba a lemezt, és adjad neki!
Vitte mint a vajat!
Csak arra kell vigyázni hogy ne fogd meg a lemezt miután elvágtad mert nagyon forró!
(#) Georgee válasza alapp hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Magyarul kézi szerszám gép vagy minidrill. Nagyobb flexxel szerintem fölösleges neki esni, mert a rezgés miatt is torzulni fog a lézer nyaláb.
(#) cooper válasza Georgee hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Két puha deszkadarab közé teszed, satuba fogod és mehet neki a flex... A hő nem hiszem hogy sokat elszínezne rajta és ha a "fa" mellett vágod nem fog rezonálni... Nekem bevált!
(#) Z_zoli hozzászólása Feb 9, 2010 /

Hello
én is egy ilyen lézergépet építek ill. már készen van tegnap ki is próbáltam és nagyon király...
na de jelenleg én a Lézert akkumlátorral hajtom és azt szeretném megkérdezni h ez a kapcsolás jó lenne rá??(csatoltam a kapcs. rajzot)
és még egykérdésem lenne hogy a villogtatást meg lehet oldani 555-sel??
esetleg kapcs rajzot rá...
a válaszokat előre köszi

üdv.
Zoli
(#) alapp válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Hová csatoltad?
(#) Z_zoli válasza Z_zoli hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Bocs... elfelejtettem
Következő: »»   56 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem