Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató (LPT) port pack
Sziasztok!!
Bocs hogy új témát nyitottam, csak feltűnően akartam segíteni annak, aki LPT porton akar vezérelni dolgokat!!!!!!!!!!! a fájlmellékletbe mindent összeszedtem, ami kellhet a kezdőknek!! sok sikert!!!!!!!! Nyugodtan zároljátok a témát, én csak segíteni akarok!!!!!!
Nagyon kösz a hasznos cuccokat.
![]() ![]() ![]() ![]() Ezek tényleg igazán kezdőknek való kapcsolások és programok! Lehet velük vakítani ![]()
kis programot hogyan lehet írni mondjuk automatizálás céljából
Pl. ennek a DLL-nek a segítségével: [link=http://www.geekhideout.com/iodll.shtml]http://www.geekhideout.com/iodll.shtml[/link]
Köszönjük, hasznos dolog! Remek ötlet volt feltenned!
Azért nem zárolom, mert egyrészt hasznos, márészt mert akkor nem lehet kérdezni ezzel kapcsolatban, harmadrészt pedig azért, mert akkor lekerül a "napirendről".
Nekem is van egy kisebb gyüjteményem LPT-vel kapcsolatban. Leírások ,diagnosztikai programok , stb.
Katt ide ![]()
Le tudnád írni részletesebben, hogy hogyan kell beállítani? Nekem folyamatosan világít. Próbáltam minden féleképp
![]()
feltetted a userportot???
(bekell másolni a userport.sys-t a c:/windows/system32/drivers mappába, el a userport exe-n egy startot vagy update-t kell nyomni asszem, de l van irva a README-ben)
Igen, azzal kezdtem.
A winampban beállítottam a portot meg mindent de nem megy, csak akkor volt vmi változás mikor a szineken kattintgattam.
töltsd be ezt!!!!!!!!
Így minden ok, csak a portot kellett átállítani
![]() ![]()
hogy lehet azt meg csinálni hogy például 4db 7 szegmenes kijelzőt rákötni a printer portra és
például kiírná hány óra van vagy akármi mást valaki segítsen. Kéne a kapcsoás és arrogi ha kell.
Üdv!
Ha rám hallgatsz, akkor nem hétszegmensessel próbálkozol, hanem LCD kijelzővel.
Szerintem hallgass Luciferre. A hétszegmenses kijelzőkhöz digitenként külön vezérlő IC kell. Ellenben az LCD-hez jelen esetben még szintillesztés sem kell, sima, 8 bites, TTL szintű jellel lehet vele kommunikálni. Az összes ilyen parancs le van írva az adott LCD kijelző vezérlő IC-jének adatlapjában.
Idézet: „kiírná hány óra van vagy akármi mást” Nem tudom, hogy az az "akármi más" pontosan mit takar, de talán ebből a szempontból is jobb az LCD. Mivel a hétszegmensesen csak számokat tudsz megjeleníteni, itt szinte bármilyen karaktert. Idézet: „digitenként külön vezérlő IC kell” Miért kell digitenként külön vezérlő IC? Tényleg nem tudom ![]() Azért gondoltad, mert alapvetően sok áramot fogyasztanak a szegmensek?
Igen, az áramfelvétel miatt - egyrészt. Egy nagyobb kijelzőt már nem szívesen engednék rá közvetlenül a portra. (Bár mondjuk azt lehet tranzisztorral is kapcsolni.)
Másrészt a 74HC541 egy digitet (illetve nem egy digitet, hanem egy párt, rosszul fogalmaztam) hajt meg. Tehát egy alap (óra:perc kijelzésű) órába 2 ilyen IC kell. Ez azért az LCD egyszerűségéhez képest szerintem sok.
Sebi válasza (#46205) balada hozzászólására
Ebből a kérdésből számomra az dereng, hogy Te egy digitális órát építenél LED kijelzőkkel. Ha ezt külön-külön IC-kkel akarod megvalósítani, számos tokot kell felraknod egy nem túl kis panelre... A kijelzők meghajtását pl. 74LS47 IC végzi, ennek BCD bemenete van (4db kell), ugyancsak 4db olyan számláló szükséges, aminek a kimenete BCD. Kell egy időalap (kvarc)oszcillátor a frekvenciájától függő számú osztó (tkp számláló) IC-vel (4-5 IC) Ha még be is szeretnéd állítani (és nem csak éjfélkor elindítani) további kapuáramkörök szükségesek. Amúgy létezik egy 24 lábú tokban olyan, ami az egészet tudja, de ezekhez általában spec. (topológia multiplex) kijelző kell. Szvsz. barmolj szét egy LED-es ébresztőórás piaci rádiót, az lesz a legolcsóbb, mert majdnem minden benne van, csak kvarcoszcit kell építeni hozzá, ha nagy pontosság kell, bár mióta EU-szinkron a villanyhálózatunk, az 50Hz-ről is jól járnak. [b]szabi83.
azt szeretném kérdezni hogy lehet 4db 7szegmeses kíjelzőt kötni a pinter portra
![]() ![]() ![]() ![]()
Az előző öt hozzászólás neked szólt... Na mindegy, ha ennyire ragaszkodsz a hétszegmenseshez, akkor mondom:
1. Közvetlenül is lehet kapcsolni, de a port nyolc adatbitje nem lesz elég. Például valamilyen 8 bites D flip-flop használatával (pl.: 74HC374) megoldható. De még tranzisztorok is kellenek a szegmensek kapcsolásához, különben az IC lekorlátozhatja az áramot. 2. Vagy a következő IC-kkel is lehet, de a tranzisztorokat így sem feltétlenül úszod meg: 74LS47, 74HC541. (Hogy kell-e tranzisztor vagy nem, nézd meg az adott IC adatlapjában a maximális áramokat!)
bocsika be késöbb jöttem rá hogy a máit topikot a moerátorok is ide rakták és az lcd-t megcsináltam
Sziasztok, remélem jóhelyen járok a kérdésemmel:
Hogyan lehet több mint 8 LEDes kijelzést csinálni párhuzamos porton? pl 32 db LED, 64 db LED....persze mindegyiket külön, szoftverből szeretném vezérelni. ![]() Ha egy kapcsolási rajzot tuna valaki küldeni, azt naggggyon megköszönném... emil: im@nextra.hu üdv, és köszönöm előre is
hi!
ha jó a mátrix, akkor itt van eggy: http://www.hanssummers.com/electronics/clocks/matrix/ de van sima 32ledes: http://discolitez.com/pmwiki/pmwiki.php?n=Hardware.Deluxe32
Sziasztok. Jó ez a topik nekem találták ki. Annál is inkábbb, mivel most olyan problémám van, hogy hálózati feszültséget szeretnék vezérelni PC-ről láttam olyan kapcsolást valahol, hogy egy digitális jellel lehetett vezérelni egy eszközt elsősorban aszikron motorokat, nem naygokat, max olyanokat mint egy centrifuga motorja. Ennek a kapcsolásnak az volt az előnye, hogy annyi darabot csinál belőle az ember amennyi eszközt szeretne vezérelni vele. Nos én is valami ilyesmit keresek. köszi a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |