Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   206 / 1171
(#) Ricsi89 válasza KroWka008 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Érdekes, hogy nekem a gugli egyből ezt hozta ki. Bővebben: Link Amúgy az nem HEY hanem MEV lesz szerintem.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Jé ez ugyanaz, amit én is linkeltem, csak más az előtagja.
(#) KroWka008 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

ohh köszi bár ezt csak elrakom majd jóó lesz vmihez.. ám már reggel óta itt ülök so sry csak rosszul kerestem.. és köszi még1x..
(#) KroWka008 hozzászólása Jan 30, 2010 /

amúgy tudja vki h ezt a 74154 ic t mihez tudnám felhaszn..?
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Nameg a gyártója is más, ennél a konkrét típusnál Fairchild. De itt a lényeg az "R" utótag. Ez adja meg az áramerősítési tényező tartományt. Jelen esetben: hFE1 = 2000 ~ 5000.
(#) pucuka válasza KroWka008 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Üdv4
Csinálhatsz belőle tranzisztorokkal kiegészítve kijelző meghajtót, vagy egy gyatra minőségű 16 fokozatú hangerő szabályzót.
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Ez így igaz, Lacikám, de a műszer, amit a kolléga kérdezett, nyilván nem erre szolgál. Szerény véleményem szerint egy egészségügyi határértékhez, vagy ehhez hasonlóhoz képest méri a Napból érkező UV sugárzás mértékét, ezért a %-os skálázás. Konkrét típus ismerete nélkül nehéz lenne behatárolni, mire is készült.
(#) szSzilard hozzászólása Jan 30, 2010 /

Sziasztok!

Van valakinek valami információja az mg12512-15K ic-ről?

Köszönöm.
(#) karistokodas hozzászólása Jan 30, 2010 /

meg tudná valaki mondani mire lehet használni ezt a kondit,mekkora a kapacitása?jó nagy 60mm átmérőjű

DSCN0606.JPG

(#) Action2K válasza karistokodas hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Fázis javító kondi, 25 µF/220V, Fénycsövekhez szokták, vagy inditó kondinak motorokhoz.
(#) karistokodas válasza Action2K hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

1000 kösz
(#) proli007 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 30, 2010 /

Hello!
Ez nem az analóg MPX amire gondolsz, hanem a TTL. Ebből max csak relékkel lesz hangerőszabályzó!
üdv! proli007
(#) banyaiakos válasza DanyyX hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Köszi.
18VACról 150mA 36VACtól se ég ki, bár ekkor már 250mA az áram és hosszú távon se próbáltam. Kellemes a fénye is, úgyhogy laptophoz jó lesz billentyűzetvilágításnak, 19VDC... és pont jó a hossza is
(#) miller001 hozzászólása Jan 31, 2010 /

Heló azt szeretném megtudni h egy n213A (nem feltétlenül "n" hanem csak arra emlékeztető orosz karakter) tranzisztor mivel helyettesíthető
(#) llaci56 válasza miller001 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Az a h is benne van? (...vagy csak levegőt vettél közben?)
(#) zozo0424 hozzászólása Jan 31, 2010 /

Fiat Seicento, Magneti Marelli IAW16F befecskendező rendszerrel, ebben van egy L9150 nevű alkatrész, ez vezérli a befecskendező szelepet (injektort). Kérdésem, hogy mi lehet az L9150 nevű alkatrész, hol kapható, adatlap hozzá és mivel lehet helyettesiteni ?
Köszi a válaszokat!

L9150..jpg

(#) miller001 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Az egy "hogy" akart lenni csak megszakitottak a gondolatmenetemben és elfelejtettem befejezni
(#) llaci56 válasza miller001 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Szerencséd, hogy öregapámnak szólítottál! :yes:
Azt egy AD1202 -vel vagy ennek megfelelőjével tudod helyettesíteni.
Az "n" = "P"
(#) miller001 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Köszönöm a segítséget
(#) dizi válasza zozo0424 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Általában az autókba vezérlési feladatok ellátására a gyár által kifejlesztett un cél ic-ket szoktak alkalmazni amit a gyár programoz fel ezért nem biztos ha találsz is ilyen ic-t az működni fog.
Ámbár lehet ,hogy ,ez az L9150 csak egy kód és lehet ,hogy a helyettesítőjét 50Ft-ért meg kapod,csak győzd meg fejteni ezt a kódot.
(#) Balu002 hozzászólása Feb 2, 2010 /

Helló!
Nem tudjátok megmondani hogy a képeken látható alukeretes lámpa milyen berendezésben járműben vagy akármiben volt? Mert kaptam belőle párat és kíváncsi vagyok miből lettek kibontva, én valami járműre tippelek.
(#) llaci56 válasza Balu002 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Sok típusban és sok mindenre használták. Egységesített lámpatípus volt. Talán valamelyik Csepel teherautó irányjelzőjeként látott napvilágot, később magasságjelző, autóbusz és egyéb járművek belső világítása, a megfelelő színű üveggel.
(#) llaci56 hozzászólása Feb 2, 2010 /

Ja... És még trabant első irányjelzőnek is használták.
(#) Balu002 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Köszi Csak érdekes, mert semmilyen kódszám nincs rajta :S
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Feb 2, 2010 /

Üdv mindenkinek.

Itt kérdeztem, hogy valaki ismeri e a képen mellékelt IC -t , és jött is rá válasz csak tévesen.

Pontosabban nem az XC9572 adatlapjára voltam kíváncsi, hanem arra az IC -re amit a fényképen mellékeltem. Ez az ismeretlen IC kötötte össze a reléket a CPLD -vel, és nem tudom mi lehet a funkciója, hogy érdemes e megtartani, tudok vele esetleg valamit kezdeni.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Annyit tudok, hogy lehet venni a neten, de adatlapot nem igazán találtam. :no: Ha reléket hajtott és a CPLD után volt, akkor valószínűleg tranzisztormező lehet.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Értem.

Voltaképp ez az IC reléknek (AGN21012) is adott impulzust és fogadott is, onnan továbbá, egy rakás optotól (AQV221) fogadta az inputot, és ezen keresztül volt összeköttetésben a CPLD -vel.
(#) Udani hozzászólása Feb 3, 2010 /

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy a képen látható alkatrész mi is lenne. Az üveg csőre csak annyi van ráírva ,hogy 4,-khz és az hogy MB ,ezenkívül három kivezetése van.
(#) Collector válasza Udani hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Noés ez mibe van beépítve? A fotó túl homályos, számomra legalábbis.
(#) pucuka válasza Collector hozzászólására (») Feb 3, 2010 / 1

4 kHz -es kvarckristály.
Vivő frekvenciás berendezésekben ilyennel állították elő a csatornafrekvenciákat
Következő: »»   206 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem