Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mini képernyő
Témaindító: BorsosJano, idő: Feb 8, 2010
Témakörök:
Tud valaki megoldást az alábbi problémára:
6,5cm széles és 6 cm-magas maximális méretű akár fekete-fehér képernyőre lenne szükségem, amin egy rövid videoloop-ot játszhatok le folyamatosan. Jó lenne, ha a látható méret sem lenne sokkal kisebb. (Azért kell ekkora, mert be kell építenem egy dobozba). A technológia bármilyen lehet (még mini projektorra is gondoltam), a minőség nem elsődleges szempont, viszont a tápja legyen hálózatra kapcsolható (tehát nem usb, ne kelljen hozzá pc). A lejátszó egység lehet külső is, lényeg hogy összeköthető legyen. Tudja valaki, hogy hol lehet ilyet szerezni (akár használtan), vagy nem túl nagy munkával építeni? Egyszerűen nem találtam rá megoldást. Köszi a segítséget!
Szia!
Az én ötletem egy olcsóbb hordozható "kínai" mini LCD-TV lenne, aminek a video-, és audiobemenetét kivezetve tudnál rá csatlakozni. Építeni sajnos költséges és hát nem éppen kicsi mulatság lenne a kijelző és az azt vezérlő egység ára miatt.
Helló .
Esetleg videó kaputelefonban nem gondolkodtál?
esetleg ez?Bővebben: Link
Szia
Mit szólsz egy ilyenhez amit építettem? De van ilyen is 13000ért adok neked egyet. Lejátszik videót MP3-at + slideshow... GPS funkció nem fontos Bár színes, de nem túl költséges és 5V-ról vígan elmegy
Bővebben: Link
Tehát a kulcsszó:tolató kamera monitor.
SZuper ötletek, egy valamit viszont tartsatok szem előtt: a méretet, amekkora lehet maximum.
Használt telefon?
A BB kijelző amit linkeltem 6,5 x 5 cm-es... mögé bőven befér a vezérlő panel max 1cm vastag...
Akkor az zsír. Mennyibe kerülne + milyen vezérlő egységgel oldható meg a videólejátszás?
PÜ-ben megdumáljuk...
mikor?
Szia!
Én a helyedben keresnék egy használt régi Symbianos nokiát. 7650/3650. Fillérekért lehet kapni főleg ha van valami hibája (tiltott. törött házas stb.) A 3650-be még MMC kártyát is lehet tenni. Kismillió videólejátszó létezik Symbianra. Akkut akár ki is lehetne venni és a töltőről üzemelhetne a készülék. A telefon házát akár el is lehet dobni. Mod: Átgondoltam, ez nem biztos, hogy befér 6,5cm-re viszont akkor felmerült egy másik megoldás. Léteznek már filléres MP4 lejátszók. Szerintem ezzel meg lehetne oldani viszont a képminőség eléggé gyatra lenne.
Szia! Szerintem vegyél egy "régi" videókamerát, szinte ingyen lehet kapni, olyat aminek a keresője a kamerán kívűl van és hosszúkás elforgatható kinézetű. Ez valójában egy mini fekete-fehér CRT képernyő 1-1,5 cm képátló, különlegessége hogy 5V-ról üzemel és videojelet képes megjeleníteni. Összesen három drót jön ki belőle: +5V, GND, Video in.
Köszi srácok minden segítséget, Pici megoldása azt hiszem pont megfelel. Sikerült találnia akkora kijelzőt amekkora kellett. Most dolgozik rajta, hogy működön, ahogy kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |