Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   52 / 211
(#) Hp41C válasza roland79 hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia!

Nagyon köszönöm a visszajelzést. Javítom.. A két jel ott megy egymás mellett, könnyen át lehet huzalozni...

Még egyszer köszönöm...

Szia
(#) sucuka hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hol található meg a microchip által közzétett dokumentáció a PICkit2-ről?

Esetleg ugyanígy van más közzétett doksi is (pl.: ICD2)?
Átnyálaztam a keresőket de nem találom. Lehet hogy csak béna vagyok.
Köszi!
(#) Hp41C válasza sucuka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia!

Microchip Development tools honlap. Innen nyitható az ICD3, ICD2, Pickit3, Pickit2 lapjai. A User's guide dokumentumokban benne vannak a kapcsolási rajzok.

Van még sok eszközről fent leírás:
Pickit Serial analyzer, LIN Analyzer, CAN Analyzer

Szia
(#) sucuka válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nagyon köszi! Rávetem magam
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Sziasztok!

A második, javított, kibővített verzió...
Javítások:
- L1, R40 a +V_TGT -re kötve,
- ICSP game port kivezetésen a vezetékek sorszáma
Bővítés:
- Programmer-To-Go memória méret beállítása a PicKit2 programban,
- További memória bővítési lehetőség.

Előkészületben:
- Microchip CAN és LIN analizátorok furatszerelt klónjai...

Sziasztok

PicKit.zip

(#) patexati válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Érdekes az az AVR dolog lehet kipróbálom főleg,hogy van két működésképtelen doplerem mivel nincs az AVR-ben semmi

Végigolvastam pár hozzászólást, megnézegettem a fájlmellékleteket is, és arra lennék kíváncsi, hogy itt a topikban közölt PICkit2 variánsok közül melyik (kinek a kapcsolása) amelyik teljesen egyenértékű a gyárival?
(#) patexati válasza sucuka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szerintem Hp41C verziója mert abban van eprom is watt félében csak az nincs másban teljesen egyenértékű! Amúgy akinek eprpmos kell mindennapi használatra az vesz egy gyárit szerintem De Hp41C furatszerelt verziója nagyon jól jön azoknak kik félnek az SMD-től!
(#) sucuka válasza patexati hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Nem mondanám, hogy félek az smd-től elképzelhető hogy SMD-vel fogom csinálni, hiszen a laminálós megoldás már bizonyított, nemde?

Amúgy meg a HP41C félében ugyanazok az alkatrésztípusok vannak mint a gyáriban?
Ez lesz a nyerő nekem
(#) Hp41C válasza sucuka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /

Szia!

Nem minden alkatrész az eredeti típus... Olvasd el a leírást is, ami a csomagban van.

Szia

Ez igen! Elismerésem, nagyon jó és színvonalas építési leírások!
Valószínűleg SMD változatot csinálok majd, remélhetőleg sikerül beszerezni az alkatrészeket.

Köszi a hasznos infókat!
(#) mgs hozzászólása Feb 11, 2010 /

Sziasztok
A Hestore-ban miVel lehet helyettesíteni a MCP6001T-I/OT alkatrészt panel változtatás nélkül?
És ugyanitt Schottky diodából melyik a megfelelő típus?

A válaszokat Köszönöm
(#) Hp41C válasza mgs hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!

Dióda: BAS85 smd, SK54-DIO, BYS10-45
MPC6001T-I / OT: MCP 601T-I / OT

Szia
(#) ekkold hozzászólása Feb 12, 2010 /

Csak egy gyors kérdésem lenne. Megépítette, vagy ismeri valaki ezt a pickit2 klónt ? Mennyire használható, ill. jól működik, érdemes összedobni?
(#) Blade666 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Hello! Egy kis segítség kellene, szeretnék egy pickit2 klónt építeni, és mivel főleg 16f628-as pic-eket fogok vele programozni, csinálnék hozzá egy adaptert is. Még igazából csak kezdő vagyok, és a kérdésem az lenne, hogy az icsp-ről jövő vezetékeket (VPP, VDD, VSS, PGD, PGC) csak simán mehetnek a pic lábaira, vagy kell vmi ellenállást vagy kondit rákötni? Google-ba láttam pár dolgot csak egyiket se értem igazán, találtam egy 40 lábú pic-ekhez készült adaptert ott a Vdd és Vss vezeték volt összekötve egy 100nF-os kondival, ez az én esetemben is elég lenne? A segítséget előre is köszönöm! Ezt a klónt szeretném megépíteni: PICkit2
(#) san398 válasza ekkold hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Többen megépítették már ezt a szilva féle klónt és jólműködik de csak 5V-os PIC-ek programozhatók vele alapból. Ha elkészíted a 3,3V-os adaptert is hozzá akkor az ilyen tápfeszültségű PIC-ek is programozhatók vele.3,3V-os adapter
(#) san398 válasza Blade666 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

A PIC lábai közvetlenül mennek az ICSP csatlakozóra nem kell semmi kondenzátor és ellenállás. Az a 100nF-os kondenzátor a tápfeszültséget szűri ártani nem árt, el is hagyható.
(#) kovizozi válasza Blade666 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Nekem is a szilvaféle van megépítve tökéletesen működik! Nem kel semmi kondi mehet egy az egybe a PIC lábára az ICSP!
(#) ekkold válasza san398 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Köszi a választ! Ezen a fotón, mi az az utólag beépített vezeték a 3V3 adapter és a PK2 klón között?
(#) watt válasza san398 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Idézet:
„Az a 100nF-os kondenzátor a tápfeszültséget szűri ártani nem árt, el is hagyható.”

Ekkor a marhaságokat miért kell ide leírni!?
Az a kondi szükséges és nem hagyható el, akkor sem, ha egyes esetekben nélküle is működik! A probléma nem az egyes esetekben van, hanem a kettesekben...
(#) Hp41C válasza ekkold hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!

Ha most kezditek a PicKit2 építését, mindenképen olyat javasolnék, amiben beépítve szabályozható a pic tápfeszültsége. Sokasodnak a nem 5V -os kontrollerek - ahogy más modern ic-knél is látható - a fix 5.0V ill. 3.3V megoldás már rövid időn belül sem lesz használható. Az új kontrollerek ára megdöbbnetően alacsony (16F1936 - 370+áfa, míg a nála sokkal kevesebbet tudó 16f886 - 410+áfa, a 16F876A - 920+áfa, ... az a szegény 16F84A pedig 860+áfa)...
A legújabb típusok már 3.3V tápra készülnek 12LF1822, 16LF193x, 16LF194x, 16LF182x, 16LF72x, a 18F szériában már nagyon sok típus, a 24F, 30F, 33F szériákról nem is beszélve. Vannak - lesznek - alacsonyabb feszültségről (1.8V) működő típusok is. A csíkszélesség csökkenése kisebb felületet, árat, nagyobb sebességet hoz, de a tápfeszültséget csökkenteni kell.

Ezenkívül az illesztett áramkörökben is sokasodnak az alacsony tápfeszültségűek (LCD-k, memóriák, A/D, D/A, stb.) - az ICSP miatt ezeket is figyelembe kellene venni.

Sziasztok
(#) potyo válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Egyetértek. Én is ezért építettem az ICD2-t már évekkel ezelőtt olyanra, hogy az alacsony feszültségű chipeket is lehessen vele programozni. Őszintén, mekkora plusz összeget jelent az a néhány alkatrész? Néhányszáz forint szerintem nem kellene, hogy egy ilyennél számítson.
(#) szilva válasza ekkold hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Az az utólagos vezeték a 3.3Vos adapter "túloldaláról" hozza vissza a leszabályozott tápfeszültséget a PK2 Vdd feszültségérzékelő pontjára. Ezzel azért kísérleteztem, mert az MPLAB visszaolvassa a tápfeszültséget és ordibál, ha nem megfelelőt talál.

Sajnos tökéletes sosem lett, valószínűleg az MPLAB túl keveset vár a Vdd bekapcsolása és a visszaolvasás között (még a gyári PK2-vel is volt ilyen problémám MPLAB alól), és emiatt rendszeresen kevésnek érzékeli a feszültséget. Viszont enélkül a módosítás nélkül is, a rajzon közölt megoldással a 3.3V-os programozás működött a PICkit2 kezelőprogramból.
(#) szilva válasza potyo hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Igazatok van, ha ma kezdenék hozzá a klón építésének, nem hagynám ki belőle. Akkor még nem volt ilyen komoly szempont az alacsonyabb tápfeszültség, mára valóban megnőtt a jelentőssége. Akkoriban én fontosabbnak tartottam a kevés alkatrészt és minél egyszerűbb kivitelt.

El is kezdtem már áttervezni a klónt, csak soha nem jutok el a prototípusig...
(#) Hp41C válasza potyo hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!

A furatszerelt klónra azért terveztem rá a Programmer-To-Go funkciókhoz tartozó memóriákat, mert a dobozban elfért, a nyárkterv meg nem kerül semmibe. Az alkatrészeket nem kell beültetni azonnal - elég akkor, ha a funkcióra szükség van. Ha nincs helye a nyákon, készíthetünk egy másik példányt (dupla költség) ... A memória kapacitásának növeléséhez a gyári pickitről le kell operálni a két SO8 tokos memóriát, a helyükre másik típust kell beültetni (garancia elvesztése)... Ha valaki nagyobb kontrollerekkel foglalkozik és a Programmer-To-Go funkciót is használni szeretné, a klónba egyből a nagyobb kapacitású memóriát ültetheti be. A furatszerelt verzióban 4 memória felhasználásával 512k kapacitás is elérhető.

Ezeken a költségeken nem érdemes spórolni...

Szia
(#) Blade666 hozzászólása Feb 12, 2010 /

Nagyon köszönöm a segítséget. Nem tudtam, hogy vannak olyan pic-ek, amiknek csak 3,3V kell, esetleg tud vki linkelni olyan programozót, amin szabályozható a tápfeszültség?
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Én ezt az eeprom dolgot teljesen feleslegesnek tartom. Soha nem volt rá szükség. Egy laptop mindig akad, ha olyan melóval kell foglakozni, ami ilyen telepi téma. Az autómban is így programozom a kütyüket... Na mindegy, csak gondoltam elmondom.
(#) watt válasza Blade666 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

El kell olvasni a topicot, és minden kérdésre választ találsz. Egyébként nézz fel az oldalamra is, ha nem félsz az SMD-től(habár szerintem sokkal könnyebb mint a furatszerelt, de ezt is csak magamban mondom...), valamint itt a hobbin is van egy cikk...
(#) Blade666 válasza watt hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

De ami ide van feltéve (ami ha jól tudom a te munkád) azzal nem lehet eeprom-ot programozni. Aki ezt használja az nem tudja, hogy ezzel lehet-e eeprom-ot programozni?
(#) Hp41C válasza Blade666 hozzászólására (») Feb 12, 2010 /

Szia!

Soros (I2C, SPI, MicroWire) felületű EEPromokat minden PicKit2 (klón) tud programozni, de amelyik csak 5V tápot tud előállítani, az csak az 5V-os memóriákat tudja kezelni. Azokkal, amelyek a tápfeszültséget 2.5V- 5V között tudják állítani, minden ebbe a tápfeszültség tartományban kezelhető példányt lehet programozni. A nagyobb kapacitású eepromok is 3.3V tápfeszültséget igényelnek.

Más SPI felületű eszközöket is lehet programozni a PicKit2-vel (pl. Atmel processzorok... A forrása letölthető, módosítható egyébb áramkörökhöz is...

A felületszerelt típusokat a kész áramkörben kell felprogramozni, ahol már közös lehet a tápja valami más alacsony tápfeszültségű eszközzel is...

PicKit2 User's Guide a lap alján levő hivatkozásról letölthető.

Szia
Következő: »»   52 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem