Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy félreértettük egymást! Tudom melyik a fűtőbetét (villanyszerelő vagyok), látszik is, csak azt nem tudom hol lehet beszerezni... Egyébként még nem szedtem szét mosogatógépet. De mosógépet, hűtőt, klímát szoktam, rendszeresen... nagyon köszönöm, hogy segítesz!
Próbál meg például itt:Bővebben: Link
Köszönöm, megnéztem a linket, nem találtam hozzávaló fűtőszálat, de szétszedtem a gépet! Nagyon tetszik a belseje... De nem ezért írok! A fűtőszál ép, nem kap tápot fűtéskor. Ha közben ki-be kapcsolom, bekapcsoláskor kap egy pillanatra feszültséget de olyan, mintha valami kondi töltődne csak fel... Találtam egy érzékelőt a gép hátsó sarkában, ami szakadást mutat. Elképzelhető, hogy az ment vadászni?
Igen a kis fekete érzékelő lehetett a ludas, mert mióta kivettem és direktre kötöttem tökéletes minden. Csak nem tudom, hogy mi lehet, hőkioldó, hőkapcsoló? Két írást is találtam rajta, az egyik a réz peremen: 90/-35, a másik pedig: KSD201. Ez mi lehet szerintetek? Odafigyeléssel üzemeltethetem e nélkül a készüléket pár napig, míg találok másikat, vagy ez szabályozta a felfűtést és akkor több kárt okoznék ha tovább üzemeltetném...
Erre gondoltál?Bővebben: Link Ilyet is találhatsz az Orczy-ban. Egyébként: :google:
Ez egy túlfűtés elleni termosztát. Kell lenni középen egy kis műanyag pöcöknek amit ha visszanyomsz akkor jónak kell lennie. Ha nincs kipattanva akkor az lesz a rossz.
Ha ki van pattanva akkor pedig a hőérzékelője rossz és túl fűt ezért old ki. Ezeket nézd még át. Imi
A kioldója nincs kipattanva, mégsem vezet, azóta, hogy kivettem ütögettem, lefagyasztottam, főztem, de semmi... Viszont ettől függetlenül nekem is gyanús lett a termosztát is, mert mintha jobban befűtött volna a gép, mint korábban! Merre lehet a hőfokszabályzó? Azzal nem találkoztam.
Az általában a fűtőszál közelébe van. Csinálj egy pár képet róla és megmutatom.
Imi
Ez a KSD201 volt a fűtőbetét alatt, betekerve a tartály fémrészébe, de a fűtőbetét közelében nem találok másik szabályzót. Megnézem még a gép túloldalát...
Pedig kell ott lennie valami másmilyen hőérzékelőnek is. Ez csak a túlfűtés ellen van!
A fűtőszál felett, mellett, alatt. Valószínűleg egy ugyanilyen formájú lesz ami szimpla hőfokszabályzó. Imi
A hőérzékelőt nem találtam még meg, de az jó, mint utóbb kiderült! Mindenkinek köszönet a segítségért, remélem lesz, amiben én is segíthetek!
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy ismét én kérek segítséget! A téma még mindig ugyan az. Sajnos ezt a KSD 201-et nem tudom beszerezni sem Orczy-éktól, sem Lomexéktől. Ötleteket kérek, ha még tudnátok ebben segíteni, merre érdemes megpróbálni. Köszönöm!
Az Orczyban van hasonló. Klixon néven keresd.
Hello
Az orczynál tuti van, az könnyen lehet hogy neten nincs fent az oldalukon. De ha katalógusból kikeresed, hogy hány fokos, akkor még könnyebben találsz! Üdv: Zoltán
Tuti nincs, személyesen voltam bent, ez a fajta nem is volt, nem is lesz, mert már nem gyártják és ami volt nekik az a KSD 301, ami szintén (talán) jó lett volna, de elfogyott... A megoldássalkapcsolatban csak a vállukat vonogatták... Azért köszönöm!
Hello
Nah majd holnap felhívom én őket Mi a pontos típusa, mert találtam itthon is jó pár darabot, KSD201-et meg 301et. Üdv: Zoltán
Csak simán KSD201, semmi egyéb... Réz menetes feje van, kb. olyan 4,5-ös menet, elég ritka... :eek2:
Hello
Találtam olyat ami jó helyette! 4es menet van a végén. Üdv: Zoltán
Hello
A típusa: KW 36/05, katalógusból kerestem ki a hő értékét mind a kettőnek, és ez 100%ba ugyan az. Üdv!
sziasztok,
nekem is ugyanaz a gondom, mint pilotanak, csak én nem vagyok villanyszerelő. Tudnátok segíteni hol keressem azt a fekete alkatrészt? Melyik oldalon? Hogy tudom ellenőrizni, hogy jó-e? Köszönöm
ok, megtaláltam ezt a fekete bigyót, de az enyémen nincs semmi szám. hogy deríthetem ki, hogy ez-e a rossz?
Honnan veszed, hogy egyáltalán ugyanaz-e a hiba?
Egyáltalán a típus megegyezik? Imi
nekem is a programkapcsoló megakad a program során. Kiszereltem ezt a bimetál termosztátot és most ezután nyomozok Debrecenben. Találtam rajta számot JW6-III. De persze nem biztos hogy ez a baj, de valahol el kell kezdeni a keresgélést. Hogy lehet megvizsgálni hogy ez-e a rossz?
Ja, a típus nem egyezik meg, mert az enyém nem Orion, hanem Professor, de teljesen ugyanaz kívül-belül. És az alkatrész is stimmel leírásra, csak a számok nem.
Ezt simán szakadással lehet leellenőrizni.
A fűtőszál fűt? A szivattyú ürít? Előtte ilyeneket kellene leellenőrizni utána cserélgetni. Mindig a "hátulról indulunk előre" mint pl. nem fűt: meg vizsgáljuk a fűtőszálat utána ami vele sorban van hőfok korlátozó, szabályzó. Végig követjük az áram meglétét. Következő lépés a szint. szab. leellenőrzése. Ha ez is ok utána panel vagy prk. Ne vedd magadra ezt általánosan írtam. Imi |
Bejelentkezés
Hirdetés |