Fórum témák
» Több friss téma |
üdw mindenkinek!
mit jelentenek a számítógép memóriájának időzítései? mit jelent ha egy memória időzítésének az van írva h 5-5-5-15? milyen tulajdonságaik vannak az egyes ramoknak? (edo, sdram, ddram) valaki tud segíteni a kérdések megválaszolásában?? előre is köszi!! Idézet: „milyen tulajdonságaik vannak az egyes ramoknak? (edo, sdram, ddram)” Felfele sokkal gyorsabbak
Idézet: „Felfele sokkal gyorsabbak” Khmmmm...... ! Pont fordítva! Minél kisebb a szám, annál gyorsabbak a memóriák! Ezek a számok nanosecundumokat jelentenek (pl 15ns) 10^(-9) mp (1/15ns= ~66MHz a max órajelfrekvencia) A számok általában azt az időt mutatják, amennyi ideig tart beleírni az adatot a memóriába
Bár ebben a sorrendben
Idézet: tényleg igaz... „edo, sdram, ddram”
köszönöm a válaszokat... különösen MaSTeRFoXX-nak mert erre voltam a legfőképpen kíváncsi
köszi!!!
Köszi!
Idézet: „Ezek a számok nanosecundumokat jelentenek (pl 15ns) 10^(-9) mp (1/15ns= ~66MHz a max órajelfrekvencia) ” Ez nem igaz. Ezek a számok a memóriaidőzítések. Az egyes műveleteket hány órajel alatt tudja elvégezni. CAS Latency (CL) RAS to CAS delay (RCD) RAS Precharge (RP) RAS Active Time (RAS) Ez neked 5-5-5-15. Idézet: „A számok általában azt az időt mutatják, amennyi ideig tart beleírni az adatot a memóriába” Igen az időt tükrözik, de nem ns- ban.
Az EDO ramok régi gépekben voltak használatosak 33 66 MHz es órajelen dolgoztak. Az SDRAM már gyorsabb 100 133 MHzen dolgoznak. Természetesen a foglalat is más, egymással nem kompatibilis. A DDR RAM két újítást is hozott: egyrészt nagyobb órajel:166tól akár 400 Mhz ig, és két adatátvitel történik egy órajel alatt. Így a DDR ramok sebessége 333 MHztől 800 MHzig terjed.
Bocs, én nagyon a kályhától indultam el... ..
Azt hittem, hogy arra a számra gondol ami a memória IC típusszámában jelzi az időzítést..... PL 62C256-15 (32kbyte*8 15ns SRAM) Szerintem Programmer is megérdemel ezért a témért pontot
oké! de hogy lehet 1szerre többnek is pontot adni?
amúgy neked is köszi a felvilágosítást Programmer!
Amúgy ez lenne az első megoldott témám(elektronika távolabb áll tőlem). Még 10 pont is jól jönne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |