Fórum témák
» Több friss téma |
Jól van, rögtrön elsőre hülyeséget írtam.
Összekevertem az IT MINI GSM -et a GSM MINI -vel. Bocs. A Hobbielektronikán biztos kapsz jó választ is.
A fogyasztás típusfüggő, érdemes az adatlapot nézni.
Fűtés illik bele, ez sajna eléggé fogyaszt. Ez inkább a hó illetve a zúzmara, és dér képződés miatt kell télen. De, ha tudsz köré valamilyen kicsi félkör tetőt rakni, akkor nem fog deresedni (remélhetőleg) pl. (an900 AL A80) 80m 2 sugaras infra sorompó fogyasztás max 65mA De nagy áltagban 60-90mA a fogyasztás fűtés nélkül. infrasorompók: Bővebben: Link Itt vannak árk, és a részleteknél ott szokott lenni a doksi is. Atsumi, pulnix a legjobbak
nem tudnál valami pontosabb központot mondani ami bírná a 4 infrasorompót és csak 12V is megy, meg tudna egy telefonos egységet kezelni. Milyen telefonos egységet érdemes venni?
Központ, pl. DSC 585, 1616, 1832, vagy 1864. Mindegyik tud GSM-et is kezelni.
GSM modulnak pl. AMC IT GSM mini Tell Ecoline, Tell Mini VV Bentel B-GSM 100KCA Ezekből a Tell Mini-t használjuk a leggyakrabban, de az Ecoline is ugyanaz majdnem, csak olcsóbb, erre fogunk most áttérni. De szinte bármilyen riasztó jó, aminek van beépített kommunikátora.(Lehet Satel, a Bosch a Bentel Paradox Spectra... stb stb...) Kivéve a Paradox Esprit Ultra széria, ezt nem lehet indítani csak akkumulátorról. A DSC-t lehet. Kétféleképp. Egyszer, az AUX pontokra simán 12Volt táp ráköt, és megy, illetve a backup akku negatív pólusa, és az aux- között kb 2mp elektromos kontakt. Backup akku mindenképpen kell a riasztóra, tisztán12V üzemnél is, ez akkor lényeg, ha valamiért a 12V ellátás megszűnik. (Ezt is lehet pl. riasztásnak küldeni, vagy hibának...)Akármelyik típus is van használva. Ami a DSC mellett szól az, hogy bármelyik kezelőt lehet energiatakarékos üzemmódra állítani, tehát a kezelő háttér világítást ki lehet rajtuk kapcsolni. Azért a 12V ne pont 12 legyen, inkább 13-13.8V, ha lehetséges, ugyanis a fő akku pakkot is kell tölteni a központ is inkább ekkora feszültségen dolgozik. Ha a fesz 11.V alá esik, akkor már Akku hibát fog jelezni a rendszer. Tehát a fő tápellátást úgy kell kialakítani, hogy a riasztó backup Akku ne tudjon visszadolgozni a fő akkukra. (egy db. 5A-es dióda a fő akku, és a riasztó közé) Energia felvétel DSC központoknál: Központ 90mA nyugalmi (nincs terhelés) 1555RKZ 85mA (alap kezelő) PK55xx széria 125-135mA (kezelők) LCD5500Z 85mA (kezelők) LCD5501Z 45mA (kezelők) Zóna bővítő 35mA Világítás kikapcs esetén kevesebb persze. GSM nyugalmi 80ma adáskor 400mA (Ecoline) A többi többet eszik.
köszi, kipróbálom...
![]()
1864-es központtal van egy kis gondom.két partícióra van osztva és mindkét partíción van egy-egy késleltetett zóna beállítva. Az a gondom, hogy belépéskor azonnaliként viselkedik, holott van neki 10s beállítva. Lehet az a gond, hogy mindkét partíció delay1-re van állítva? Az egyiket delay2-re kellene rakni? Vagy az a probléma, hogy DLS-el programoztam és nem a tasztatúráról? Mert úgy hallottam, hogy DLS-el nem mindig sikerül a programozás.
Partíciónként lehet a késleltetést megadni, mindegyik partíció van külön állítható kétféle késleltetés.
DLs-el jónak kell lennie. Teszt alatt beélesítés után megvárod a 20másodperc önteszt időt? Ha ebben az időben lépsz be, akkor nincs késleltetés, azonnal riaszt. Késleltetés: *8 5555 005 01 010 010 010 ### *8 5555 005 02 010 010 010 ### Ez úgy néz ki, hogy a 005 szekcióban elöbb be kell lépni a megfelelő partícióba, és ott állíthatsz delay 1 delay 2 és kilépési időt, függetlenül a partícióktól. DLS esetén ez pont így néz ki. Alap programozás 005 rendszer idők: Oszlopok szerint van, a P1 oszlop a z eglső partíció, a P2 a második stb stb... Itt tudod függetlenül állítani a be és kilépési időket
Köszi a segítséget! Az volt a probléma, hogy nem vártam meg a 20s önteszt időt. A szirénával van még egy kis gondom. A régi központnál a sziréna- és a táp- közös volt. Most, hogy lecseréltem dsc-re egy vezeték híján vagyok. Hogy lehetne megoldani, hogy közös legyen az aux- és a bell-? Mert most ha összekötöm, és a sziréna+ szálát a bell+ hoz érintem azonnal megszólal.
Sehogy.
Gondolom az előző riasztó Paradox, vagy más hasonló pozitív start kimenetű lehetett. Milyen típusú a sziréna? ezeket szinte mindig át lehet kötni, hogy jó legyen. A DSC a bell- ponton kapcsol negatívot, a bell+ egy 2Aes táp kimenet. A szirénát úgy kell bekötni, hogy a bell+ a sziréna állandó3 az aux- a sziréna állandó - a bell- pedig a sziréna start. Solo szirénáknál start- PS128 szirénáknál a trigger jumpert - állásba kell rakni. Ha csak pozitívra induló szirénád van, akkor egy relével tudod a start+ jelet kiadni. A relé tekercs a bell3 bell- közé, a relé com éintkezőre a 312V a relé záró kontaktra a sziréna start. Vagy, szintén relé, és csak két vezetéket használsz, ha a szirénát működtetni akarod, akkor egy relével megszakítod a tápját. (esetleg a PGM2-t felprogramozod betörés jelzésre, és a működését megfordítod invertált módra, ekkor elveszi a negatívot a PGM2-ről, ha riasztás van.)
Megint köszi a segítséget! Relével fogom megcsinálni. A sziréna csak pozitívra indul. Semmit nem lehet rajta állítani. Ha tápot kap csak akkor szól. A régi központ nagyon gagyi volt. úgy 15 éves lehetett. Volt rajta egy azonnali, egy késleltetett és egy szabotázs zóna.
Üdv Mindenkinek!
Vásároltm egy DSC szettet PC1616 központ, LED-es billentyűzet (talán 5515), PIR érzékelők, külső-belső sziréna, akksikkal trafóval. Magyar nyelvű leírást nem adtak ![]() 1. zóna a sziréna 2.3.4.5.6. zónákon meg PIR-ek Ellenállásokat nem használtam, mert ismerőseim sem használják és tökéletesen működnek a cuccaik évek óta. Ez befolyásol-e valamit? A vezetékezést megcsináltam és ráadtam a kakaót. A kezelő 10 sec-enként csippant. *2 hibák megnézése. Két hiba volt, idő nem volt beállítva (*6 mesterkód 1 "idő és dátum"), illetve telefonvonalat nem érzékelte (mivel nincs ezért kitiltottam *8 telepítőkód 015 7 #). Ezt követően megpróbáltam user-t létrehozni (*5 mesterkód user(01) "pin kód" #) majd *5 mesterkód 98 01 1 2 (ha minden igaz akkor ezzel rendelem össze a usert és az 1 2 partíciókat) *5 mesterkód 99 01 1 3 4 (ez pedig a user attribútumai, amik szerintem kellenek). Esetleg más attribok? Hát itt tartok, system LED sárgán világít, Z1-Z6-ig minden LED pirosan világít. Próbáltam sétatesztet csinálni, azonnal szirénázott (ez valami nyitott zónára utal, de nem értem) majd hiába sétálgattam (a PIR-ek ledjei világítottak) aktívan, nem történt semmi változás (ugyanúgy villogtak a ledek, mint mielőtt egy adott zónába besétáltam volna). Kezelő hozzárendelése vagy mi, 000 szekció, szerintem nekem nem kell, hiszen egy kezelő van, ami alapbeállításban jó nekem, vagy nem? Kérdésem hogyan tovább? Egy partíciót szeretnék, amit ha elmegyek itthonról akkor élesítem, ha itthon vagyok akkor pedig kiiktatom. A 3-as zónát szeretném késleltetetté tenni, nincs nyitásérzékelő csak egy PIR. 15 másodpercre gondoltam. A z1-en a sziréna van csak, az jó úgy? Zóna attribútumokat kell állítani? A válaszokat légyszíves konkrétan beírni, ne csak azt hogy 015-ös szekció, ha lehet. Köszönöm!
Telepítői kézikönyv, és a kézikönyvhöz gyors programozói lap:
Sajnos nagyon sok mindent kellene egyszerre beállítanod. Először is nem értem, hogy a sziréna a Z1-en van... A szabotázs kapcsoló van a Z1-en, Másodszor... Valóban tud működni a DSC ellenállások nélkül, de ezt külön be kell állítani, mivel alapértelmezés szerint EOL beállításban van. De semmiképp sem javaslom ezt a módszert, több indokból is: elavult, és megnehezíti a hiba behatárolást. Nem szabványos, a MABISZ szerint. (bár az sem, hogy Te telepíted, és nem minősített telepítő...) Mindenképp két ellenállásos lezárást érdemes használni, a későbbi hibák kiszűrése miatt. Pl. adott a mostani hiba, hogy nyitott az összes zóna. Tehát sorban a következő kérdések: Melyik zóna legyen késleltetett, melyik azonnali, melyik legyen esetleg követő mód? Ha kétféle módon szeretnéd használni a riasztót, otthoni és teljes módban, ahhoz nem kell két partíció, elég egy ahol ki vannak jelölve azok a zónák, amelyeket nem akarsz otthoni módban bekapcsolni. Leírom pontról pontra mit állíts be, de ehhez tudni kell, hogy melyik érzékelő (zóna) hogyan működjön. Javaslom, hogy dobjad bele az érzékelőkbe azt a két db. ellenállást, igazán nem sok munka, de ezzel biztonságosabbá, és jobbá teheted a riasztót. A DEOL bekötésről van szó, itt a fórumon találsz is rajzot róla, de a telepítői könyvben is benne van, hogyan kell bekötni. A DEOL lényege, hogy a PIR különböző ellenállás értékeket kapcsol a kp. Zóna bemeneteire. Nyugalmi állapotban 5,6 kOhm, nyitott zóna esetén 11 kOhm, és szabotázs, illetve zárlat kijelzés szakadás, vagy zóna zárlat esetén. Ez gyk. úgy néz ki, hogy a két ellenállás sorban kapcsolódik, és a PIR nc-c érintkezői rövidre zárják az egyik ellenállást. Ez a gyakorlatban a mozgásérzékelőben elhelyezett ellenállásokkal valósul meg. PIR mikro kapcsolója a tamper kapcsoló, ezt nevezzük T-nek. A zóna kimenet a C, és NC a PIR felől: T, T, C, NC Tehát a (második)T, és C pont között egy ellenállás, a C és NC között egy ellenállás, és a központ felé a szabad T pontból, és az NC pontból megy két vezeték.
Sajnos ez az a telepítői kézikönyv meghaladja a képességeimet, de a programozói lap az jónak tűnik.
Hát szóval a sziréna LADY.
+N:BELL+ A:BELL- G:sehova Föld:AUX- AS:Z1 ASG:COM Így lett bekötve, a sziréna. A PIR-ek: tamperral nem foglalkoztam, mert mire hozzáfér már riasztania kellene a mozgás miatt. NC:Z2 C:COM 12V-:AUX- 12V+:AUX+ TAMPER1 és 2: sehova NC EOL: sehova Két-két PIR "sorosan lett kötve" mert nem volt elég zóna. Ez azt jelenti, hogy a két PIR egyik C másik NC-jével összekötve és a szabadon maradt C és NC pedig a Zx-re és a COM-ra. A 3-as zóna lenne a belépési pont, tehát ez lenne késleltetett. A többi sima azonnalos zóna.
A kezelőn is van zóna, így pont elég lett volna
![]() A programozás: *8 5555 001 11 03 01 03 03 03 00 00 # 005 01 030 030 030 # # *8 5555 013 1, 3, 5, 6, 7, led bekapcsolva (a többi kikapcsolva) # 015 1, 4 led bekapcsolva (a többi kikapcsolva) # 380 mind kikapcsolva # # Ezzel be van állítva a rendszer, a Z1 24 órás zóna, a 2, 3, zóna azonnali, a 3. zóna keésleltetett, a 4,5,6, zóna azonnali. A belépési és kilépési idő 30mp Az alapállapotban zárt hurok opció bekapcsolva. (nincs ellenállás) Vonal figyelés kikapcsolva, kommunikáció kikapcsolva. A sziréna jónak tűnik. Az AS ASG jumpereket vedd le, ha nem vetted le a sziréna panelről. Ha nincs levéve, akkor ne kössed be a Z1-re a sziréna AS ASG pontját.
Köszönöm szépen! Holnap majd kipróbálom a dolgokat, de azért gyanús, hogy még fogok kérdezni.
![]()
Bekötés ok,dsc1565 programozása a gond, mit kell engedélyezi, mit kell letiltani.A gsm IT mini programozása jól levan irva az ok.Elsősorban riasztásról szeretnék értesitést kapni,és ha lehet n
yitás,zárás,pánik.Skype nem jo,nincs ilyen teknikám Üdv Pityu
Bepötyögtem. Egyszer elkezdett riasztani, de szerintem véletlenül armed lett. Hálistennek a userkódra abbahagyta (ezek szerint nem csesztem el). Szóval jelenleg System led sárgán vílágít, zóna1-6 pirosan világít.
A sziréna jumperjeit nem babráltam. Ha most megbontom, nem kezd majd vijjogni? Mennyire sürgős ez, mármint mit okoz, ha nem veszem le a jumpereket? Láma kérdés: Most ugye csak egy partícióm van. Hogyan riasszam be? Simán userkód, vagy előtte partíciót meg kell jelölni? Sétateszt esetén ha végeztem meg lehet szakítani vagy 15 perc mindenféleképp? Köszönöm!
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, már kérdeztem egyszer de ne jött válasz ezért próbálom még egyszer. Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy egy Satalarm SA816 központot miképpen kell programozni, például, hogy mi a csatlakozás módja (kábel típusa, program beállítások, stb..)? Abba is kérnék segítséget, hogy egy felhasználó kódját miképpen lehet megváltoztatni? Előre is köszönöm a segítséget
Szia
Az alábbi leírás talán jó lesz: http://www.ldsz.hu/termekek/1.%20Riaszt%F3rendszerek/SATALARM%20ria...UN.pdf Üdv Zsolt
Sziasztok!
Először is leszögezném hogy teljesen kezdő vagyok a riasztó programozásban. A következő porblémával fordulnék hozzátok: A napokban kaptam egy Paradox 728 EX4 típ. használt központot (ver. 3.2), 636 kezelővel, infrákkal, stb... A központhoz próbáltam programozói leirást vadászni, olvasgattam a korábbi hozzászólásokat, de csak fél-sikerrel jártam. Pontosan ehhez a típushoz nem találtam leírást, ezért a 728 ultra leírás alapján próbálkoztam. Ha Syn7h37ic szavait jól értettem akkor az ultra és az express programozása nagyrészt ugyanaz, 3.1 verzió felett csak némi újÍtás került a központba, a program korábbi pontjai nem változtak. A probléma a következő: sikeresen reseteltem a központot, új kódot is elfogadta a gyári helyett, (00 és 01 helyre) de amint a 3 karakteres programozási szekcióba szeretnék lépni (pl 065), akkor a második karakter után kigyullad a [2nd] tehát mintha a gyorsprogramozás 06-os részébe lépett volna be. Ha pl 124-et írok akkor ugyanez a helyzet, 12 után [2nd] világít. (tudtommal a [2nd] azt jelzi hogy a memóriahely üres és várja az adatot) Hogyan lehet belépni a 3 karakteres címekbe? Létezik a 728 ex4-hez pontos, tipusazonos leírás? Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv Zsolt
A 728 EX4 Az a Paradox Express szériája.
Csak az install kód más, ezeknél 727272 a gyári install kód. Amit cseréltél kódot, az a mester kód. Ezzel nem tudod programozni, csak az install kódal. Próbáld a 727272-vel.
Köszönöm mester!
Sejtettem hogy vmi pofonegyszerű, de banális hiba lesz... ![]()
Köszönöm a választ.
![]() Ezt már én is letöltöttem, de nem találom benne, hogy milyen kábel használjak.
Szia
Megpróbálom az usb átalakítót cseréjével. (jövő héten kiderül) Egy másik kérdés: Tudom, hogy ez egy DSC forum, de talán tudna válaszolni valaki ![]() Tipus: XL-2 Platinium N9371 reva 9/95 Ismerősnél aksit cseréltem, most villog a 24h-ra állított zonája. (Természetesen ez érthető is) Hogyan lehet újra normál helyzetbe állítani? A mester kodon kivül semmit sem tudunk. Van egy felhasználói könyv, de a google is csak ugyanezt hozta ki. Várom válaszotokat!
Sziasztok!
Az volna kérésem hozzátok, hogy légyszíves mondjátok meg honan tudnám letölteni az international drivert dls2002-höz már mindenhol kerestem sajnos az itt megadott linkeken már néztem de nincs kérem segitsetek pc1565-höz kéne Köszönöm
Gondolom van más lehetőség is, de talán így is jó lesz:
Link
Köszi, de sajnos innen már regisztrálva is próbáltam letölteni, de úgysem sikerült
![]() valami hibát ir de sajna románul nem tudok.
Kedves Syn7h37ic!
Bepötyögtem. Egyszer elkezdett riasztani, de szerintem véletlenül armed lett. Hálistennek a userkódra abbahagyta (ezek szerint nem csesztem el). Szóval jelenleg System led sárgán vílágít, zóna1-6 pirosan világít. (Ez az alapállapot?) A sziréna jumperjeit nem babráltam. Ha most megbontom, nem kezd majd vijjogni? Mennyire sürgős ez, mármint mit okoz, ha nem veszem le a jumpereket? Láma kérdés: Most ugye csak egy partícióm van. Hogyan riasszam be? Simán userkód, vagy előtte partíciót meg kell jelölni? Sétateszt esetén ha végeztem meg lehet szakítani vagy 15 perc mindenféleképp? Köszönöm!
dsc 1616 központ, vt21 GSM modul, mobilhivast szeretnék kezdeményezni ugy hogy NINCS se BELSÖ sem KÜLSÖ HANGJELZÖM......
azaz csak csendesen. MI a jó programozás rá,és a bekötés??? Mert tudtommal csak a vt21 akkor jelez,ha HANGJELZÖ IS VAN,? köszi a segitséget.......... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |