Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor
 
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 148
(#) hangszoros hozzászólása Feb 7, 2010 /
 
Van valakinek doksija USB re alakitoról ? RIAA utánról
(#) scooby_ válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Üdv! Láttam valahol róla topikot! Először valami USB-s hangkártyát kell csinálni,de ez nekem magas!
(#) mp3maker válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Itt a fórumon található.Bővebben: Link
(#) hangszoros válasza mp3maker hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Köszönöm
Örülnék egy ilyenek is, de nézelödök hátha van info 100dB felleti is. Egyszóval highend féle
(#) kocos válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
20-30-ért kapsz egy jó hangkártyát ! Ajánlom az EMU-0202,t, vagy Az ESI MAYA, vagy JULI típusokat. én 3 éve 29-ért vettem az ESI-met, én igazából felvételekhez használom, 4 sáv ki-be (két-két sztereo) full duplex üzemmódban, 117 dB jel/zaj viszony De egy EMU-t használtan 20-ért "hozzásvágnak"
(#) hangszoros válasza kocos hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Oké, de egy hangkártya csak géppel üzemel.
Én olyanra vágyok, hogy benne van a lemezjátszóba.
Visszont adtál ötletet: Esetleg hangkártya buherral megkerülhető a probléma, illetve melyikkel ?
(#) szilva válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Pontosan mi is a célod? Hogy legyen egy olyan lemezjátszósasszid, amin USB csati van, és ha úgy adódik, gépbe dugva azonnal USB-s eszközként látszódik, amin keresztül LP-ket tudnál digitalizálni? Mert akkor miért nem jó az (egyébként is megépítendő) analóg RIAA korrektor a sassziba, majd a gép hangkártyájának analóg bemenetét használni?

PC-s kártyával szerintem nem nagyon lehet buherálni ilyen szinten, mivel az magától nemigen fog elindulni, kell neki valami, ami felprogramozza, inicializálja induláskor. Egyébként sem világos, hogy ha az USB a cél, akkor hogyan lesz egy hangkártyából USB-s csatlakozás. Akkor már a hangkártya mellé kell egy mikroszámítógép is a sassziba, ami kezeli a hangkártyát és az USB kapcsolatot. Én ilyesmiket nem tennék egy nagy érzékenységű lejátszófej (és előerősítő) közelébe, mert rengeteg zajt termelnek.

Lehet még megoldás, hogy léteznek USB-s hangkártyák is, gondolom, ezek között is vannak profi paraméterekkel rendelkezőek. No egy ilyet fixre bekötni a lemezjátszóban lévő RIAA mögé talán lenne értelme. Ugyanitt lehetne adni neki jól stabilizált és szűrt tápfeszültséget, hogy ne a majdan csatlakoztatandó PC USB kábeléről szedje a (jó zajos, kapcsolóüzemú tápegységgel előállított) tápfeszültséget.
(#) hangszoros válasza szilva hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Véletlenül se használnák kapcsolós tápot _akku_.
Az a cél, hogy a lehető legkevesebb hardverrel történjen a digitalizálás.
MP 3as, egyébb tárolóra
(#) szilva válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Aha, kezdem érteni, hogy mire gondolsz. Magyarul lenne egy olyan lemezjátszó, amibe pendrive-ot, MP3 lejátszót vagy külső vinyót dugva a lemezjátszóról közvetlenül az eszközre lehet digitalizálni a műsort.

Ha jól értem az elképzelésedet, akkor azt kell mondjam, ez egy elég komoly projekt lenne, az USB kommunikáció önmagában is elég nagy falat (és itt ráadásul nem csak egy egyszerű device-t kell megvalósítani, hanem host-ot). Ezen kívül valami kezelőfelület mindenképpen kellene, hogy kiválaszd, hova, hogyan menjen a digitalizálás, meg elindítsd azt, tehát valamiféle mikroszámítógép mindenképpen kellene a cuccba.
(#) scooby_ válasza szilva hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Valahogy én is így képzeltem el a dolgokat amikor ezen elmélkedtem.
(#) highand válasza rewox hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Szia!

Bővebben: Link

Itt találsz egy MC szintet fogadni tudó, átalakított HFM1-et. Évekig használtam. Ennek az esetében nem kell találgatnod, hogy vajon az MC előerősítő hozzáad-e valamit a hanghoz, vagy éppen elvesz belőle.
(#) rewox válasza highand hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szia! A kérdésem feltétele után köbzoli sugallatára átolvastam a topikot és megtaláltam az ezzel foglalkozó hozzászólásokat. De neked is köszönöm a linket. Azért volt ez a föllángolás, mert volt egy beteges hfm1-em, és kíváncsi voltam erre a kapcsolásra. Már egy jó fél éve KD-féle fett bemenetű fonóval hallgatok zenét. Ami szvsz jobban szól. Üdv
(#) scooby_ hozzászólása Feb 14, 2010 /
 
Sziasztok!
Összeraktam BGSF riaa korrektorát most már sztereóban.
Még csak BC182 van benne,így a munkapont el van tolva,most egy 1,5V-os elemről működik,de nagyon nagyot szól szerintem!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!
(#) TAKLACO válasza szilva hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
A conrad-nal kaphato olyan lemezjatszo ami usb kulcsra digitalizalja a felvetelt.
(#) DuMatyi válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
A probléma ezekkel a következő. USB kulcs ide vagy oda, modern ide vagy oda... a mechanikájuk egyszerűen siralmas. Igaz, hogy nem USB kulcsos, de a Videotonban folyt külföldi licensz alapján (Nem AKAI) Audiotechnika hangszedőkkel lemezjátszó gyártás 1992-ig. Azóta is ott porosodik a sarokban. A lift tele mozgó műanyag alkatrészekkel, megvetemedett. A zsírzása borzasztó. A PU-t csak akkor hajlandó rátenni a tányérra, ha kép koppot kap a doboz, ekkor is úgy "dobja", hogy szinte vissza pattan a kar a lemezről. Forgótányérja messze van az oda előírt centírozástól (jobbak mikronos nagyságrendűek). Töbege röhelyes, ráadásul szíhajtásos. Ugye mint ismeretes, a nyávogásmentes lejátszás alapvető és elsődleges feltétele hajtástól függetlenül, hogy legyen egy nagy lendtömeg (ezt Tesláék is tudták). Ezt már abból a Videoton lemezjátszóból IS kispórolták, tányérja kb. 40 dekás, azóta pedig tudjuk, hogy a minőség zuhanórepülésben van. Lemezjátszóból csakis régit (1990 előttit), és az is nyugati gyártású legyen. Tudok olyan TESLA lemezjátszóról, amit a tulajdonosa átalakított, és AKAI fejet tett bele.

Tehát ha megtehetitek: vegyetek egy jó és régi lemezjátszót, lehetőleg a 80-as évek végéről. A RIAA, ha elfér a testében, akkor oda helyezhető, így gond egy szál sem, semmi zaj. A kiemneten pedig már vonali jel jelenik meg. A Metroban kapható Clatronicról és hasonlló csodáról mindenkit lebeszélnék, még akkor is, ha USB-s.
(#) Moszkvai válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Összeállítottam a Hiraga riaa-t.Ez biztos nem férne el a lemezjátszóban. A hangja pedig felülmúlta az elvárásaimat.Kristálytiszta dinamikus hangzás.Köszönöm HIRAGA úr!
(#) rewox válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szia! Gratulálok, szép! :worship: Az enyém is lassan alakul, csövek meg vannak kondik egy része, nyáklapok talán jövőhét vége. Üdv
(#) hangszoros válasza TAKLACO hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Ez inditotta el a bogarat
(#) DuMatyi válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Gratulálok, nagyon szép!
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2010 /
 
Szia!
Gyönyörű munka lett!
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Ejha !
Nem "zavar", hogy nagyobb, mint a végerősítő ?
(#) kocos válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Én már semmit nem tudok
Van aki a szíjhajtásúra esküszik, van aki a Direkt Drive-ra .. Nyilván ezek csak egy bizonyos minőség fölött összehasonlíthatóak, alatta ( a "HiFi" szint ), amit Vateráról 5-20 ezer között meg lehet kapni ,arra szerintem nem "érvényes" ez a dolog . Nyilván a nagy tömegű lemeztányér, a jó kar, hangszedő, a stabil, rázkódásmentes mechanika a döntő ... nem tudom, nincs több millióm egy nagy gránittányéros sasszira ... Meg minek, a VIDI, és Phillips hangfalakhoz, meg a kókányolt erősítőimhez ?
Nekem most AKAI AP-D33 van, ebbe szeretnék egy jó hangszedőt, ezzel "megtapasztaltam" a fixhajtásost. A múltkor jól lecsúsztam egy Pioneer PL200-Z-ről ( 4kHUF volt ), ez a "híres" PL -200 as szíjhajtású, külső tápos változata ( egy rendszer része volt (?) ). de nekem az első "igazi" lemezhallgatós élményem egy PL-200-hoz fűződik ( a PLL-eshez ), azóta sem felejtem el azt a hangzást, de szerintem csak az idő, az irdatlan mennyiségű sör szépíti meg, na meg hogy az akkori kedvenc zenéim hallgattam rajta (Rush, Type-O-Negative, Trouble .. ), meg hogy egy 300+ darabos LP gyűjteményből választhattam, hogy mit akarok hallgatni Ez nekem akkor hatalmas élmény volt , most meg már 2 hónapja nem hallgattam LP-t .. Nincs is sok, kb 10 db ...
Vaterán mennek Dual "fakávás" direkt, és szíjhajtású cuccok10-20 között, egyszer rápróbálok egy olyanra ...
(#) Moszkvai válasza kocos hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Még így is miniatürizálva van!
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
A csöves korrektoroknak sajnos ez az átka
Nem is a korrektor foglal nagy helyet,hanem inkább a táp...
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Jó csöves RIAA -hoz jó táp illik , és valóban a táp arányosan nagyobb mint maga a RIAA . Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) Moszkvai válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Lehetett volna kisebb is de így egész napos használat után még kéz meleg se lesz. Nálam az IC-s riaanak is nagyobb a tápja!
A táppal nem szeretek takarékoskodni.
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Én igen!
1A-t felvevő áramkörre nem fogok 10000µF elkót pakolni
Mondjuk ezeket a kis jelű áramköröket nem árt néha agyonszűrni,főleg a csövesekét
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
A riaa korrektorod doboza az valami gyönyörű!!
De nem volt merész kézzel rajzolni hozzá azt a nyákot?
(#) kocos hozzászólása Feb 27, 2010 /
 
Üdv !

Ki milyen hangszedőt/tűt ajánlana AKAI AP-D33-hoz ? jelenleg Hitachi fej van benne MT-30 hangszedővel, de atű nagyon csúnyán elgörbült Érdemes ebbe valami jobb hangszedőt venni, vagy vegyek a Hitachihoz egy új tűt? Válaszotokat előre is köszönöm !

Kócos
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Feb 28, 2010 /
 
Monsjuk egy ilyen ?
Igaz többe kerül, mint a lejátszó, de annyira Dícsérik ezt az akait Haverom PL200-ában 30 ezer FT-os Ortofon fej van, amit a '90-es évek elején vett 30 ezerért, MM, igaz 741-es IC -s korrektorral hallgatta ..
Következő: »»   48 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem