Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Azt azért jól lekövettem, hogy ez a kapcsolási rajz nem felel meg 100%-ban a nyáktervnek, mert itt ott van egy-két változtatás rajta (nem a táp részre gondolok). Például az EL84-ek vezérlőrácsánál be van iktatva a 100nF után még egy ellenállás is (1K, ha jól látom nálatok), ugye?
Szia!
Én elkészítettem Müszi kapcsolását és ezt is (Djhans féle, azt hiszem). Én ezt a változatot javaslom, de ez szubjektív vélemény. Az elektroncso.hu kapcsolása most nem ugrik be. Na, megtaláltam: tárolt változat Ezt nem építettem meg, úgyhogy nem tudok hozzászólni.
Ezt a dolgot én forszirozni akartam neked ! De mégyegyszer elmondom a kapcsolási rajz a mérvadó és a nyákon lévő esetleges módolásokat is figyelembe kell venni .igen nem 1000%-ban egyezik meg a kettő de némi kis figyelemmel, rálátással semmi gond nélkül beültethető a panel . Ha megakadsz szólj ! szivesen elmagyarázom én is meg a CHZ mester is , meg aki már rajtad kivül megépitette és beüzemelte sikerel !
Az én példányomban SM85B -re de a fotoalbumban megtalálod az információt róla !
Idézet: Igen ezt a kicsit bonyolultabbat merem figyelmedbe ajánlani , ezt már sokan megépitettük és mondhatom ez a PCL86se -ből a favorit , Köszönet éret a Janinak /DJHans/ „vagy ezt a másik ,kicsit bonyolultabbat?”
Rendben, ma beszerzem azt a pár alkatrészt, ami kell még. Az a tuti, ami nektek is megy. Ha lesz időm rá, akkor elkezdem éleszteni is.
Már csak a trafó takaró hiányzik. Semmi brumm, semmi zaj . / 94db-es hangfalakon /
Az előfeszültség kívülről állítható, a banánhüvelyeken mérhető a katódáram. Ha valakinek van felesleges G807-es csöve, és emberi áron megválna tőle, az írjon bátran.
A belseje valahogy így néz ki.
A visszacsatolás a kimenő szekunderéről elmaradt, így jobban tetszik a hangja.
Csinos lesz
Külön van a táp és a fűtéstrafó? Az én fülemnek is jobban tetszik a hangsugárzók földfüggetlen meghajtása, csak hát nem minden kimenő hagyható ki a visszacsatolásból... Ekkora feszültségen ezzel a kapcsolással mi hozható ki a 807-ből? (Nekem különösen rockzenén és jazz-en tetszik ennek a csőnek a hangja.)
Köszi . A leírás 7-8W -ot említ, én nem mértem.
Igen a fűtőtrafó 150VA-es toroid, az anód és az előfeszültség egy 160VA-es EI magon van. Picit túl van méretezve, de nem is melegszik. G807SE
Sikerült szereznem kerámia trimmert, de csak 220 ohm-os volt. Szerintetek csökkentsem a két 180 ohm-os katódellenállást (pl. 150 ohmra) vagy nem szükséges?
Nyugottan csökkentheted ! Nekem 180 ohm - os trimer van benne , annál nem csökkentettem nem volt értelme .
Rendben, 150 ohmosból csak 0,6W-os ellenállásom van, talán jó lesz bele.
Más: két dolog értéke nem teljesen tiszta. Az egyik, amit már kérdeztem, az az el84-ek vezérlőrácsánál a 470K és a 100nF találkozásánál lévő ellenállás, az 1Kohm-os? A másik pedig az el84-ek katódjánál lévő 1000µF-al párhuzamos kis fólia értéke, de gondolom az nem kritikus, ha nincs benn, akkor sem. CIROKL, nálad nem láttam negatív visszacsatolást a képeken. Nem is alkalmaztál? (Ha később tennék bele, milyen értékű ellenállás lenne célszerű? Mondjuk 1,5K ohm + néhány nF-os fóliakondi?) Szerk.: A kis csövek árnyékolását (9-es láb) ha jól látom CHZ valamilyen kondenzátorral földelte le. Annak mi az értelme?
Igen az 1 k ohm ,a katódnál lévő 1000Uf -al párhuzamban 100 nf kell ! Visszacsatolást nem használtam , az élesztés folyamán bele lett téve de már az értékre nem emlékszem mert hallgatóztam azzal és nélküle de a végén visszacsatolás nélkül maradt mert nekem ugy tetszett jobban ! Azt nem tudom a zoli milyen kondikat pakolt az árnyékolásra de szerintem ha csak simán leforrasztod a GND-re az is jó!
Üdv! Szerntetek av760C erősítőben a 2db Az 4 helyett használhatok 2 db py 88at?( természeresen foglalat és fűtőfesz megváltoztatásával)
Nemrégiben hozzámkerült egy régi autórádió, gondoltam életet lehelek bele. Az alkatrészek 3/4 része hiányzott, úgyhogy amit találtam is benne, kiszedtem. Egyedül az elektroncsőfoglalatokat és a kimenőtrafót hagytam meg, és alapjaitól kezdtem újraépíteni a készüléket.
Ma az erősítőjét raktam össze. A trafóhoz legközelebbi foglalatba egy PCL86-ot raktam, és köréépítettem ezt a kapcsolást. Nem reméltem minőségi hangzást a mindössze 5x5x2 cm-es kimenő trafótól, de kellemesen csalódtam. Nem zúg, nem torzít, még a legmélyebb hangokat is gyönyörűen átviszi. Az áramkör 227 V-on 21mA-t vesz fel.
Van értelme ?
Ha gyüjtő vagy akkor értékcsökkentő a fúr farag Ha használni akarod akkor meg mire jó ?
Ha mododban van nézd meg a viszacsatolo ellenálással párhuzamos kapacot _ szkóp négyszög_ sokkalom az értékét
Igen használni szeretném. Csak azért nem szeretnék diódát hasznáni mert valahogy idegenkedek tőlük és jobbanéreznémmagam ha csővelmenne.
Szerintem birni fogja a feszt, és még elönyös is hogy lasabban füt fel, vagyis lágyabban indul
Arra visszont kiváncsi lennék mire lehet használni Elárulod ?
Magát az erősítőt azt kaptam és föl szeretném újítani.. vagyis inkább átszabni az igényeimre. Majd egyszer kapni fog 8 ohmos kimenőt és az is lehet,hogy egy új dobozt de ez nem biztos. És a kédésre a válasz: gitárhoz előfokkal de föként leslit meghajtani.
Szia
Szerintem ne cseréld ki a két AZ4-et. Az egy jó hangú egyenirányító cső, biztos lehet még szerezni bele, akár a börzén, vagy kicsit körülnézel a neten. Szerintem az elektroncso.hu-n is lehet AZ4-et venni. Egyébként miért akarod kicserélni? Tönkrementek? Nem adnak elég áramot? Egyébként ha minden kötél szakad és nem kapsz bele sehol AZ4-et, akkor némi átalakítással (hogy 5V-os legyen a fűtés) 5U4G-t, vagy ennek az orosz változatát javasolnám beépítésre. A kimenőt Fleta mester gyönyörűen meg tudja tekerni neked. :yes:
Szia
Nagyon szép lesz az erősítőd! Gratulálok! Azok a kis trafók mik a toroid mellett fojtók? Ha igen, hol szerezted őket? Megkérdezhetem milyen hangfalad van, hogy ilyen érzékeny?
Köszi. Igen fojtók, egy régi telefon központból bontottam őket. Fostex FE167E hangszórókkal építettem hangfalat.
Fe167E
Szia. Milyen hangfalat épitettél a FOSTEX-nek? Van összehasonlitásod valami hagyományosnak mondhtó hangszóróhoz képest? Megéri az árát? Én is ilyet szerettem volna a LÁDIKÁMBA, de akkor nem futotta rá, bár most se :eek2: , de szeretnék!
Szia!
Ma beépítettem a kimenőt, még a dobozolással van mit tennem, de a trafód KITŰNŐ egyenes az átvitele 40Hz-15Khz-ig, de csak azért írok ennyit, mert alatta-felette nem mértem a -3dB- es törések biztos bele esnek a teljes hallható tartományba vagy még jobb is. az ár is kedvező volt. Kösz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |