Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC neon és LED-es ventilátor vezérlés
Témaindító: casnicasrl, idő: Márc 11, 2010
Témakörök:
Sziasztok eloszor is elnezest kerek ha mar letezik ilyen topic.
Szeretnek csinalni egyilyent4 ventilatorral , 4 neonnal es 4x4es vagy3x4es led sorral valaszotokat elore koszonom
szia ventilatoros szabalyzo de nekem meg kene ebbe 4 neon kapcsolo es 4x4es led fenyeroalito a pc csatlakozora
Legegyszerübb megoldás: 7805 megtalpalva egy potival, neonnak pedig egy-egy kapcsoló...Nemhasznált 5,25-ös takarólemezbe vagy rossz cd meghajtóba beépithető...
Először is a ventilátorok szabályozására itt egy jó cikk: PC ventillátor szabályzó
es ezt egy kabelrol meg lehetnee oldani(ami a tapbol jon ki sarga 2xfekete piros
Persze, hogy meg lehet oldani. Csak venni kell hozzá egy Pc táp csatit, hogyha nem akarod szétvagdosni a tápból kifele jövő kábeleket!
![]() Az írás stílusodon jó lenne, ha változtatnál, mivel alig lehet kihámozni, hogy mit akarsz!
4 led sorba kotve egy egy ellenalassal
bocsi
Szerintem arra is tökéletesen megfelelő a ventilátor-szabályzó kapcsolás! Csak megfelelő ellenállás kell a LED-ek elé!
Megelőztél!
![]()
milyen ellenalast rakjak?
Itt egy jó kis kalkulátor a hobbielektronikán: LED előtét ellenállás számítás
12V-tal számolj!
akkor 0.02es ellenalas kell?
mekkora?
Nagy vagy normál fényerejű ledjeid vannak? Attól függ...
normal
Milyen színűek?
470 ohm-os ellenállás jó lesz ide. Ha egy kicsit nagyobb fényerőt akarsz, akkor 270 ohm.
4-es LED-sorokat akar. A kék ledeken nem körülbelül 4V szokott esni?
Azért vetettem fel én is, mivel ha minden leden 4 volt esik és Ő 4-es ledsorokat akar, akkor ellenállás sem kell elé, mivel még kicsi is a feszültség. 4*4V=16V
Szerintem sem. Úgy kéne megoldani, hogy 2-2 ledet sorba és ezt a két sort pedig párhuzamosan.
Én a ledsorokat inkább kihagynám a tervből és inkább építenék a ventilátor szabályzókhoz egy-egy visszajelzőt
2 kek
2 piros 2 zold 2 sarga 2 feher ledeket raknam bele akkor ha igy jo
Akkor kettesével nem lenne jobb kötni? Az más dolog, hogy egyben vagy külön kapcsolod-e.
Sziasztok.
1)Szeretnek egy olyan gepet csinalni ami villogtat sorra vagy osszevissza: -1 kek neon -1 zold neon -1 piros neon -3 uv neon(a harom egybe lessz) Lehessen kapcsolni hogy osszevissza vagy sorra kapcsolja a neonokat. Egy potenciometerrel lehessen alitani a valtas sebesseget. Valaszaitokat elore is koszonom! |
Bejelentkezés
Hirdetés |