Fórum témák
» Több friss téma |
Hello Imi,
szétszedtem, nem találtam semmi rendellenest. Ha leszedem a szíjat, akkor a dob határozottan megpördül úgy hogy a dob ajtaja lefele álljon meg. Az ajtó két oldalán 1-1 műanyag borda és az ajtóval szemben 1. Néztem az ajánlott nehezebb bordát, de elég drága . Holnap lehet megpróbálom levenni az ajtónál lévő egyiket, majd másikat, majd mindkettőt hogy hogyan alakul a súlypontja. Üdv, Tamás
Szia Zoltán!
Sikerült találni egy olyan szintszabályzót? Mert addig nem merem szétszedni amíg nincs egy másik. Hátha el rontom, még jobban. Esetleg nincs egy teljesen rossz amiért nem kár? Üdv: kojo
Ha neki nincs nekem van ha esetleg elrontanád.
Max a posta díjat kifizeted... Imi
Ha jól forog, szépen akkor nem ott lesz a bibi. NE BÁNTSD a bordákat, mert ha kiszeded utána visszatétel után kotyogni, zörögni fog.
Fönt ahol a rugók vannak beakasztva annak a keretét nézd meg! Imi
Neked van egy rossz, És el is küldenéd? Mert akkor PÜ-ben vagy MSN-en megbeszélhetnénk a részleteket.
Üdv: kojo
Rossz nincs mert olyat nem szoktam eltenni, de jó az van.
MSN-en megtalálsz, vagy küldj privátot. Imi
Ok! Nagyon szépen köszönöm, de most már csak holnap mert hajnalba kelnem kell.
Még egyszer köszönöm! Üdv: kojo
Rugók rögzítése is rendben.
Nincs ötletem, látszólag minden ok, mégsem jó. Már kezdem feladni Üdv, Tamás
Többet így látatlanba nem tudok segíteni.
Ha üresen is azt csinálja akkor nem lehet vezérlés. A többit látni kéne. Esetleg tegyél alá gumi lapot. Imi
Hello
Néztem sajna nem találtam pont ugyan ilyet, csak olyat amit variálni kéne mert más a számozás meg az elrendezés. Üdv: Zoltán
Köszi!
Úgy néz ki, hogy Iminek van. Üdv: kojo
Nagyon köszönöm az eddigi segítségedet.
Gumilap nem használ, maga a mosógép nem rázkódik, nem mászik el a helyéről, csak a belseje rángatózik nagyon, az zajos. Akkor majd hozzászoknak a háziak Üdv, Tamás
Maga az üst rángatózik?
Ha igen akkor cserélj csillapítót, csak az lesz a megoldás. Imi
Üdv mindenkinek! Arra gondoltam, hogy egy kicsit lehetne tuningolni a Hajdu keverőtárcsás mosógépen. Ugyebár a mosógépen csak egy kapcsoló van, és a tárcsa csak forog, forog...
Igen ám, de ezzel együtt felcsavarja a ruhákat, és ki kell őket bogozni. De ha nem csak forogna állandóan egy irányba, hanem mondjuk úgy 10 s-ig jobbra forog, aztán kb olyan 15 s-ig áll, majd 10 s-ig ellenkező irányba. Így nem csavarodik fel teljesen a ruha. Így ezzel segíthetném a nagymama dolgát. Lehetne-e ilyen kapcsolást készíteni?
Üdv!
Szerintem ez nem igazán járható út, mert a tárcsa a tengelyre úgy van rácsavarva. Vagyis a tengelyen nyolcas menet és arra van hajtva a tárcsa. Ha ezt két irányba akarod hajtani úgy félő, hogy balra forgáskor le tekeredik.Ha pedig ragasztanád nem biztos, hogy kéne többet agyat cserélni, pedig azt rendszeresen kell.
Sziasztok!
Van egy fagor F-5814 -es mosógépem. Van valami nyűgje, a jelenség a következőképpen kezdődött: Mosási program beállítása és elindítása, változó hogy éppen mikor, de általában a ciklus első negyedében lecsapta a hálózati kismegszakítót. Felvettem a kapcsolatot a fagor szervizzel, és kiderült hogy garancia (ami 12 hónap) már lejárt, de szavatosság még 18 hónap van a főelemekre, de kb. 10e pénzért állapítják meg a hibát. Műszaki ember lévén (biztonságtechnika - automatika) ma szétszedtem a gépet, lecseréltem rajta a hálózati táp kábelt, mert nyomódást láttam rajta. (szétvágtam, nem a kábel okozta) A gép belül teljesen tiszta, víznek nyoma láthatóan nincsen, a vezérlés környékén sem. Új hálózati kábellel, szétszedve indítottam a gépet. Kijelző bekapcsol, program kiválasztva, indítás, majd víz eresztése közben durranás és szépen gomolygó füst, de nem a vezérlésből hanem valahonnan lejjebb, áramtalanítottam. Jobban szétbontottam. Két eset jöhetett szóba, vagy a motor, vagy fűtőszál. A fűtőszálat mértem nincsen megszakadva, feltételeztem jó. Visszaadtam a tápot a gépnek, bekapcsolás nélkül elkezdte fűteni a vizet, a hangról ítélve( hisz maradt benne egy kis víz), majd rá is mértem valóban folyamatosan kapja a tápot. Én vezérlés problémára gyanakszom. Kérdésem, ti találkoztatok-e már hasonló problémával, illetve a feniekben leírtakkal kapcsolatban, van-e valami ötletetek mi okozhatja.
CANDY CS 2 115 mosógép /vezérlőpanel /rajzát tudjátok-é hol lelhetem fel köszönettel ...napocska
Cserélj relét a panelen valószínűleg össze van égve.
Vagy ha triac-al van megoldva akkor az lett drót. Imi
A víz szelep is tud ilyet produkálni a hálózati kondenzátort is nézd meg... napocska
Igaz az felett el is siklottam, hogy bizti lecsap.
Imi
Én is erre gondolok.
Főelem gari még van 18 hónap a gépezetre, ami annyit jelent, hogy "relé" ami a vezérlésen van, így vezérlés csere. Ezt kéne tudnom, hogy főelem probléma van, vagy esetleg valami egyszerűbb hiba, merthogy: A fagor kijön, ha megállapítja hogy főelem probléma, akkor garis a javítás. Viszont, ha nem főelem produkálja a hibát, fogar munkadíj kiszállással 1 óra 10k körül. Na ennyiért, ne jöjjenek, mert akkor heckelem én. Én úgy gondolom, mivel a vezérlés vezérli a fűtő betétet, így vezérlés csere (főelem, így jöhetnek)
Amennyiben túlfűt a betét, gondolom okozhat valami zárlatot. (vízzel, vagy nélküle)
A durranásnak és a füstnek meg nyomát sem látom, lehet a fűtőszál volt, de ha az eldurran, nem is fűt. De ez fűt mint a veszedelem. Lehet, mégis a vezérlésbe durrant el valami ?
A kondit néztem, látszólag nincsen baja, zárlatba nincsen, mást nem tudok rajta mérni.
De gondolom, ha a kondi rossz lenne, táp ráadásnál vágná a kismegszakítót.
Valószínűbb a vezérlés, de azért mérj rá a fűtőszálra test felé hogy nem-e vezet.
A fűtőszál is durroghat amikor forralja a vizet... Erre nem tudom milyen garancia van de így hogy bele nyúkáltál lehet hogy elveszik. Ne is említsd nekik hogy bele néztél. Imi
12 hónap volt az egész szerkezetre ami lejárt, az a fagor szerint a GARANCIA. A jótállás, a főelemekre vonatkozik +24 hónap. Már tuningolhatom, nem befolyásolja a garit.
Mértem a fűtőszálat a föld felé, nincsen zárlat. De gondolom ha zárlat lenne, mikor a vezérlés indítaná a fűtést, azonnal vágná le a villanyt. De az eset most úgy néz ki: ha bedugod a hálózatba a gépet már fűt is, de a gépet még be se kapcsoltam, csak akkor áll le, ha kihúzom. " A fűtőszál is durroghat amikor forralja a vizet..." Igen, de gondolom nem fűstől égett szaggal. Akkor a vezérlésre szavazunk ?
Szerintem beragadt a panelon a fütést vezérlő rellé. :yes: :yes:
Egy egyszerű módszer, hogy a testzárlatot behatárold, a hálózati csatlakozót (villásdugó) fordítsd meg, próba, újból fordítás, ismét próba. Ugyanis a hálózat egyik ága, konkrétan a nulla össze van kötve a védőfölddel. Így ha a zárlat a nulla felőli oldalon van észre se vesszük általában. Ha a fűtőbetétre éppen a fázis kerül nem kapcsolt ágnak és a zárlat a betét ellenkező felén van állandóan fűteni fog. Ha beragad a fűtésrelé az a biztosítékot nem bántja. Ha a vezérlés veri le a biztosítékot, annak pedig általában jól látható jele van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |