Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-fólia rendelés

Témaindító: gulasoft, idő: Feb 16, 2010
Lapozás: OK   8 / 39
(#) gulasoft válasza denon888 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Az lehet, viszont én meg leírtam mit kérek az utalásnál a megjegyzés mezőbe. Most gondolj utána 3-4 helyről kaparjam össze az adataidat ahelyett, hogy ahogy mondtam az utalás megjegyzésmezőjébe beraktad volna.
(#) Zozi85 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Lehet tudni egy körülbelüli időpontot a löstop fólia érkezésére?
(#) llaci56 válasza Zozi85 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Kb ez a hét, - ma zárom a megrendelést. Aki bújt, aki nem.... Illetve utalt...
(#) szabi83 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Nem válaszoltál a levelemre
(#) gulasoft hozzászólása Márc 23, 2010 /

Na levilágítottam kimarattam, az egyik helyen van egy szakadás a másik helyen laminálás után látszott, hogy valami miatt ott nem feljött a fólia, (valami retek lehetett ott) de olyan helyere raktam, ahol nem oszt nem szoroz.
Szóval a fólia annyit tud mint a másik, könnyű volt dolgozni vele, egyedül az a fránya laminálás amit nehéz kétoldalasnál úgy megcsinálni, hogy az ember ne fogdossa össze a nyákot, erre a cérnakesztyű lehet a megoldás csak olyat nem tudom hol lehet kapni.
(#) lapose válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Szia!

Idézet:
„cérnakesztyű lehet a megoldás csak olyat nem tudom hol lehet kapni.”

Mezőgazdasági boltok, munkavédelmi- munkaruházati boltok, barkácsboltok(Obi stb.).
(#) denon888 válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Megadtam minden adatot amit kértél. Egyedül a telefonszámot nem. Nem kell összekaparni, mert nem vagyok fogyatékos sem gyerek és megértettem.
Na mindegy ezen nem nyitok vitát.
(#) gulasoft válasza denon888 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Senki nem mondta, hogy gyengeelméjű vagy, de az emberek felét úgy találtam meg, hogy a felhasználók között kerestem, és neked nincs kitöltve a felhasználóneved.
Az meg hogy S... Zs.... nem igazán jött össze sehol a denon888-al.
Én nem azt néztem hogy az elmúlt időben melyik 20 emberrel leveleztem fóliaügyben, hanem hogy ki utalt.
Ezért kértem telefont, hogy ha valakiről nem tudom kicsoda oda tudjak csörögni és tisztázzam gyorsan.
Nem Te vagy az egyedüli aki nem írta meg a telefonszámát, hiába kértem, csak téged sehogy nem tudtalak összehozni azokból az adatokból amikben kerestem az embereket.
Egyébként meg ha az utaláshoz kérek valamit, akkor tessék megadni, ha nem adod meg és ezért nem tudok rájönni Te ki vagy akkor meg ezen nem kéne megsértődni. Téma befejezve, megvan mindenki kivéve a két embert akit írtam, ha a héten ők nem jelentkeznek, ki lesz osztva a pakkjuk másnak.

Akkor valami technikai mis-más történt. Megkeresem az utalást mert már engem is érdekel a dolog. Nem sértődtem meg, a sértődés nálam nem itt kezdődik.
(#) llaci56 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

De bizony válaszoltam. Nézd!
A hócipellőm tele van a friméllel...
Most újra elküldtem...

outlok.jpg

(#) gulasoft válasza denon888 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Ha gondolod kivágom neked és elküldöm privátban.

Ok. Küld légyszi.
(#) gulasoft hozzászólása Márc 23, 2010 /

Na uraim, 3 órás csomagolás és címkézés után sikeresen feladtam majdnem mindenkinek a hengerét.
Szabi83 hozott hengereket cserébe adtam neki fóliát, de annyit hozott, hogy még azt sem tudom hogyan fogom hazahordani.
Viszont! Aki 5000Ft-ot utalt az kifizette a csomagolóanyagot (majdnem, mert a hengerek árát nem számoltam), és aki küldött hengert, annak is beleért a 650-be a posta. Aki viszont fillérre utalta pénzt és postát kért, annak üzenem, hogy csak a posta 730Ft volt (azaz közel 7000Ft-ot otthagytam a postán) ugyanis a 15 méter fólia jócskán nehéz volt, majd ha kézhez kapjátok meglátjátok. És ez csak a posta volt, csomagolást nem is mondtam. Szóval mindenkire rábízom aki postán kért és fillére fizetett, ellenőrizni nem fogom, hogy utal e még 200forintot a számlámra.
Egyébként még egy max. két ember postás a többi már személyes. Át kell még néznem a listát.
Remélem mindenki épségben megkapja, alufóliában van, az van a hengerben a henger két végén vatta, az leragasztva 4* és elméletileg 2 napot kell kibírni a postán.
Aki két napon belül nem kapja meg az jelezze.
(#) lucky hozzászólása Márc 25, 2010 /

Nyugi ki fogja bírni.
Az enyémet úgy oldottam meg, kéztörlőbe beletekertem majd szigszalagal körbe tekertem.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Hello

Megjött a fólia. Köszi szépen!
Tegnap utaltam azt a 200FT-ot a csomagolásért, ahogy kérted.

Szóval nem is mertem kibontani, nehogy fényt kapjon.
milyen lámpa fénye mellett lehet ezzel biztonságosan dolgozni, ahol nem kell attól tartani, hogy a 30-adik kinyitáskor már annyi fényt kap, hogy nem is működik rendesen.
Gondoltam arra is, hogy levágok egy métert belőle, és azt nyitogatom ki mindig amikor használok belőle egy darabot. A nagy tekercs meg pihenhet nyugodtan, a hengerben. Hétvégén játszok majd vele. Tényleg. Mivel is lehet elő hívni?
(#) Ocso válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Sárga vagy piros izzó (40W) mellett lehet nyitogatni rendesen, attól nem fog fényt kapni jódarabig.
Az előhívó pedig mosószóda (Na2CO3) 1%-os 30°C-os oldata.
(#) tubby válasza gulasoft hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Szia! A csomagot megkaptam, nagyon köszönöm a sok fáradozást amit értünk tettél.
(#) emmzolee válasza Ocso hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Piros izzó, úgy mint infra lámpa? Vagy sima sárga Wolfram szálas izzó jó hozzá?
(#) Ricsi89 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

A festett búrás izzóra gondolt szerintem. Én majd befestek pirosra valamilyen izzót akkor és azt használom.

Sima Wolfram szálas, de nem az átlátszatlan hangulatfényes, hanem az átlátszó sárga vagy piros búrás.
(#) Ocso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Egyszerűbb venni szerintem (cirka 500 forint), az otthonilag befestett nem tudom mennyi ideig fog tartani és mennyire használható... Azért látni nem árt mellette, hogy mit csinálsz
(#) Ricsi89 válasza Ocso hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Nekem az autóban belsőtér világításnak egy 10W-os izzó van sima piros festék spray-vel befújva és kb 4 éve megy, nem égett le a festék és szép színe van.
(#) Ocso válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 25, 2010 /

Próbáld ki. Ha lesz elég fény, hogy lásd is amit csinálsz - mert ugye a maratás megkezdéséig csak ez a fényed lesz -, akkor használd. De az én véleményem szerint nem lesz elég, hacsak nem üvegfestékkel csinálod. De akkor már megintcsak olcsóbb, ha veszel egyet.
(#) emmzolee hozzászólása Márc 25, 2010 /

Ilyen fénycső jó lenne?Bővebben: Link

Vagy inkább ezek közül?Bővebben: Link
Melyiket válasszam?

Nekem ehhez hasonló van: Bővebben: Link, csak OSRAM-ban, és a fehér plafon felé irányítottam. Bőven sok fénye volt, akár még olvasni is lehetett mellette.
Fénycsövet semmiféleképpen nem ajánlom, abban lehet UV bőségesen (láttam youtube-on, hogy van aki sima mezei fehér fénycsővel világította le, igaz 10 perc alatt...)
(#) gulasoft hozzászólása Márc 25, 2010 /

Nekem simpi hozott sárga lámpát, addig vakegér üzemmódban voltam, azután lett egy kafa ledlámpám, na abban is zéró uv van. Szóval sárga legyen az fontos, tényleg 500ft körül van a tungsram márkaboltban.
Az 1%-ra ügyeljetek és arra is hogy az előhívó 30 35 fokos legyen, én holnap megyek a vegyszerboltba, lehet veszek előhívót, de igazából még egy rakat van, egy egy melóhoz 10grammot használok el, a maratóm fogyott el, igazából azt fogok venni.
(#) tbence3 válasza Ocso hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Ezen meg sem lepődök, hogy fénycsővel is le lehet világítani: levilágítás
Pedig volt aki nem hitt nekünk... Valamint azt sem, hogy teljesen mindegy melyik oldalról húzzuk le a védőfóliát...
(#) Ocso válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Elképzelhető, hogy ennél a fóliánál teljesen lényegtelen, hogy melyik oldaról húzzuk le a védő réteget (még nem próbáltam ki), de van olyan fólia is, ahol az egyik hordozóréteg vastagabb mint a másik. Az ilyen fóliánál ugyebár célszerű a vastag réteget lehúzni, hogy a maszk minél közelebb legyen a fényérzékeny réteghez (többek között az alávilágítás csökkentése végett). Ez a vastagabb réteg általában a fólia belső oldala szokott lenni. Nézz meg egy ilyen lamináló gépet, hogyan fűzik bele a fóliát. (Belső oldal alatt egyébként azt az oldalt értem, amire "rátekeredik" a fólia, például az alufóliánál a belső oldal a matt, a külső pedig a fényes.)
(#) gulasoft válasza Ocso hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Nem az a baj, hogy vastagabb, hanem a a másik fóliánál az mattab, nem átlátszó annyira. Ennél amit most vettünk tényleg nem látok különbséget szemre.
Mindenki megkapta aki postán kért?
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 26, 2010 /

Előhíváshoz esetleg nem használható NaOH? Persze jó híg oldatban, mint a NaCo3 esetében. Mert NaOH van itthon bőven, de mosószóda nincs és szeretném kipróbálni a fóliát.
Következő: »»   8 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem