Fórum témák
» Több friss téma |
lehet hogy lecserélem akkor, mert nem éri meg kísérletezni a 2030-asokkal, nehogy valami komolyabb probléma történjen. Kösz a segítséget, ha minden jól meg, hamarosan a hangjáról is be tudok számolni. Egyébként 4.1-es hangrendszerhez lesz(hátsó hangfalakhoz)
Szerintetek ugyanebbe a kapcsolásba belemegy a 2050? Ahogy láttam szinte ugyanez az ajánlott kapcsolása, csak diódák nélkül.
Hmm, ez örök rejtély marad
Én régebben a TDA2030-as kapcsolásba kicseréltem a 2030-at 2050-re (diódák, minden maradt) és úgyis tökéletesen működött, csak nem tudom hogy most az a TDA2050-nek úgy jó volt-e
Hello,van egy 100VA -os toroidom amirol egy sztereo TDA7294 (KIT)megy gondoltam veszek egy nagyobbat mert ez eleg gyenge,valaki tudna tanaccsal segiteni,hogy mekkorat vegyek.Elore is kosz.
A hidalthoz 2x29 V minimum 250 W , ha szereó akkor 500-600 W-os toroid kell.
500-600w-os toroid nem tul nagy?A kiten eleg vekonyak a (rez vezeto palyak, ha igy mondjak nem vagyok benne biztos) es nem akarom osszemocskolni a megerositessel.A Giant hangtechnikaban lattam,hogy 150VA-es toroidot hasznalnak.Szerintetek ez eleg lenne?
Ha monó akkor elég a 150watt, de a sztereó végfokhoz ajánlott egy 300-350wattos toroid vagy egyéb trafó.
Ha mozgatni is szeretnéd az erősítőt akkor mindenképp Toroid kell, és jól mondják hogy olyan 300-600W-os trafó kell. Egyéb fórumokon érdeklődj hogy hol lehet olcsón kapni, vagy a hozzáértőbbek akár itt is tudnak segíteni neked, mert az ára ezeknek nem elhanyagolható, ahogy néztem olyan 15 000-nél kezdődik.
Akkor veszek egy 300wattos toroidot.Az biztosan lead 2x50w-ot 0.1%torzitas mellett.
Ha 2x50W az igényed, akkor talán még egy ilyen is megtenné.
Elso erositonek 2x50w nekem boven eleg szobaba.
Ahoz még megfelelne a +/-35V és a 200VA-es toroid, 8 Ohm-ra.
Koszonom a segitseget.Mar annyit rakoltottem az egesz erositore ,hogy vehettem volna egy sokkal komolyabbat,de sajat hujesegeibol tanul az ember.Ez van
Ez sokunkkal megesett már, főleg kezdőként
Ne spórolásból építs, mert akkor célt tévesztesz. Építs inkább kedvtelésből, hobby-ból. Ha erősítő kell és megvan rá a pénz, akkor ne alkatrészt vegyél, hanem készüléket. Csak akkor építs, ha örömedet leled benne, még az időnkét előforduló ráfizetések ellenére is. :yes:
Az a legnagyobb baj ,hogy nincs kitartasom.Ha valami nem mukodik nemhogy megjavitsam hanem fogom a 10kilos kalapacsot szo szerint es puff neki
Hello,a segitsegeteket kernem tda7294 sztereo vegfokkal kapcsolatban kb 10perce csereltem ki a puffer kondikat nagyobbra es veletlenul a pluszt a minusszal osszecsereltem ,a vegfok panelon leegett egy vekony vezetosav,azt cinnel megerositettem es ujra kiprobaltam es durr az egyik ic elszalt vajon ezt meg lehet csinalni vagy mehet a kukaba.
Szia!
Az IC kuka, cserével végleg kiáll.
Nézz át minden alkatrészt és ha jó minden akkor csak egy IC-t kell venned bele. De összerakásnál inkább 10szer nézd át hogy minden jó helyen van e minthogy megint vehess egy uj IC-t.
Ha nagyobb baja nincs a nyáknak akkor egy uj IC bele és mehet tovább.
Az ilyen teren meg kezdo vagyok.A tobbi alkatresz normalisnak latszik nincs felpuposodva vagy elszakadva,vajon a mellette levo ice is rossz az nincs szetdurranva.
Ilyeneket sajnos nem szereti ez az IC.
Neked a hidalt változat van? Ha forditva kötötted be a tápot akkor valószinűleg a másik IC is belehalt.
De ezt majd a hozzáértöbbek megmondják.
Írtam , hogy a hidalthoz.
Az magában 200 W a diszipációra is minimum számolnod kell 50W-ot . az 250W , ha sztereó akkor 500W .Én így számoltam. A Giant erősítő bizonyára szimpla 1 IC-s max 100W , és 50 W a diszipáció , az 150 W . Ilyen egyszerű. A buktató a helyes feszültség megválasztásánál lakozik. Jól meg kell gondolni , hogy ténylegesen mekkora impedanciájú hangdobozokat fogsz rákötni. A 29V optimális 8 ohm-ra , de ha kifejezetten 4 ohm ra lesz akkor inkább lejjebb kell menni.
Nem a hidalt valtozat van,kit formajaban vettem.Amikor bekotottem rosszul, a trafo nagyon felforrosodott abban lehet karosodas 5masodpercet volt kb bekotve majd kihuztam.
Nem hiszem hogy a trafó károsodott volna. Legközelebb figyelj az ilyenekre
Vagy sok jó ,minőségű fotó , és kérdezni kell , mert biztosan segítenek.
Tudja valaki hogy mitől "G-osztályú" egy erősítő?
A Bose amplus 100 rajzát nézegettem, amiben 7294 van és két darlington a tápágakban. Milyen lehet ez a cucc? Íme:
Kicsit nézegettem én is ezt a pdf-et.
Nem tudom neked feltűnt -e? +-40V a táp , és kifejezetten 4 ohm -ra van specifikálva. 65W /4 ohm Bővebben: Link
Homályos emlékeim szerint ezt úgy hívják, hogy tápáram-vezérelt végfok. De ha hülyeséget írtam, akkor kéretik törölni a regisztrációmat és a szerver merevlemezét sóval bevetni...
De kb. ennyit tudok, még az őskorszakban hallottam fősulin róla, de nem foglalkoztak vele sokat. ennyit találtam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |